Katalánský salát z červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenPečená červená řepa a lehký dresink tvoří salát inspirovaný katalánskou kuchyní. Svěží, zdravý a plný barev – ideální jako lehký oběd nebo originální příloha k hlavnímu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečená červená řepa a lehký dresink tvoří salát inspirovaný katalánskou kuchyní. Svěží, zdravý a plný barev – ideální jako lehký oběd nebo originální příloha k hlavnímu…
Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme na kousky nakrájené rajče, kapii, česnek, balsamico, sojovou omáčku, feferon, naložený zelený pepř, chvíli opékáme,…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze…
Nechte se překvapit, jak skvěle mohou zelená rajčata chutnat v této podobě! Tento originální recept kombinuje sladkou a pikantní chuť, což z něj činí ideální doplněk k…
Čočkové burgery podle Scotta Jureka dodají energii, chuť i inspiraci. Veganská kombinace čočky, zeleniny a koření chutná skvěle a potěší nejen sportovce, ale každého,…
Krůtí placičky s pórkem jsou ideální volbou, když máte chuť na něco lehčího, ale zároveň výživného. Díky pečení v troubě jsou křehké a šťavnaté a v kombinaci s čerstvým…
Příprava je velmi jednoduchá. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme posekané bylinky a česnek a promícháme s balsamicem a olejem.Vložíme do…
Očistíme reďkovku, nastrúhame.Očistenú cibuľu pokrájame, spoločne s reďkovkou mierne nasolíme a necháme odstáť.Zmiešame cibuľu, reďkovku, kukuricu, prepláchnutú fazuľu…
Spojení čerstvé zeleniny, lahodně rozpečeného hermelínu a křupavé česnekové bagety tvoří ideální letní oběd nebo večeři. Tento salát vás zasytí, potěší svou vyváženou…
1) Všechny ingredience na dresink smícháme a necháme chvíli uležet. Dresinkem pak přelijeme zamíchanou zeleninu a můžeme podávat.
Brambory omyjeme a pokrájíme na plátky. V misce vyšleháme uzenou papriku, lžičku hořčice, pokrájenou pažitku, olivový olej a kapku balsamicového octa. Plátky brambor…
Když slyšíte slovo vánočka, zajisté se vám vybaví sladký moučník, který je symbolem Vánoc. Nicméně i vánočka se dá připravit na slaný způsob, a to velice netradičně -…
Pečený salát z rajčat spojuje jednoduchost s výraznou chutí. Rajčata se při pečení promění v lahodně sladkou delikatesu, kterou zvýrazní česnek, med a balsamiko. Olivový…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a balzamikovým octem. Necháme odležet v lednici 2 hodiny. Zeleninu včetně cibule nakrájíme na…
Salát nakrájíme na menší kousky.Z hrušek vykrojíme jádřinec, nakrájíme je na kostičky a jemně pokapeme citronovou šťávou.Sýr nakrájíme také na kostičky.Ořechy orestujeme…
Kombinace jemného tresčího masa a čočky připravované se zeleninovou směsí na italský způsob, vás překvapí svojí skvělou chutí. Krásně vonící pokrm je nejen sytý, ale…
Pokud máte přebytky zralých rajčat, zkuste je usušit, ochutit bazalkou, česnekem a kapary a zalít horkým olejem. Naložená sušená rajčata se skvěle se hodí k těstovinám,…
Steaky marinujeme min. 2 hodiny v marinádě smíchané ze sójové omáčky, oleje, octa a posekaných bylinek. Na omáčku necháme povařit asi 5 minut na mírném ohni sladkou…
Amerikou inspirovaný šťavnatý hamburger. Takový je kousek z tohoto receptu. Skvělé grilované maso s plátkem čedaru, křupavou slaninou, karamelizovanou cibulí a…
Klasické vepřo-zelo je zde vylepšeno masem ve slaninovém kabátku, zelí ozvláštněno mrkví a vše zasypáno zkaramelizovanou cibulkou s příchutí balzamica. Stačí jen…
Gnocchi jsou oblíbený druh přílohy pocházející z Itálie. Podle druhu noku se těsto skládá z vajec a pšeničné či kukuřičné mouky nebo brambor. Gnocchi se dají připravit…
Připravte si salát plný vitamínů jen z několika málo surovin. Doplňte čerstvou zeleninu sterilovanou kukuřicí a řepou. Dále vám už stačí jen velmi jednoduché dochucení.…
Pečená červená řepa nakrájená na tenké plátky tvoří základ jednoduchého předkrmu, který staví na čistých chutích. Doplněná rukolou, olivovým olejem, solí, pepřem a…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme. Osolíme a posypeme curry kořením. Protáhneme v hladké mouce a na rozpáleném sádle prudce z obou stran osmažíme.…