Rýžový salát s tofu

Suroviny 1 porce

60 g rýže (natural, basmati, dlouhozrnná apod.)
150 – 200 g libovolné zeleniny:
50 g čínské zelí
50 g rajčata
20 g čerstvá paprika
20 g okurka
20 g ředkvičky
20 g kedlubna
20 g cuketa apod
100 g lahůdkového tofu (lze použít i natural, uzené apod.)
Pažitka
Bylinky:
bazalka
oregáno
ocet balsamico

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme do poloměkka (al dente) nebo aby byla sypká. Dáme vychladnout. Lze také použít už vychlazenou rýži, která nám zbyla např. z předchozího dne.

  2. Zeleninu pokrájíme nebo nastrouháme a smícháme v salátové míse, tofu pokrájíme na kostičky a přidáme.

  3. Na závěr promícháme s vychladlou rýží a dochutíme octem balsamico a bylinkami. Dáme vychladit.
    Podáváme jako osvěžující letní oběd.

Poznámka od kuchařky

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim

Hodnoty (pro 1 porci):

Energetická hodnota: 1 700 kJ

Bílkoviny: 16 g

Sacharidy: 60 g

Tuky: 10 g

Autorem je Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® Brno (www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.

Komentáře k receptu Rýžový salát s tofu

Tématické fráze: salát z uzeného tofu salát s tofu úprava tofu tofu salat tofu recepty, úprava tofu recepty salát tofu recepty salát z tofu uzené tofu s rýží dietní rýžový salát salát s tofu recept ryzovy salat uzené tofu recepty saláty jak použit tofu rýžový salát recept uzené tofu recepty uzené tofu salát ryžoví nakyp úprava uzeného tofu tofu recepty saláty