Žampiony s česnekem a bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi smažené kořeněné žampiony podáváme jako samostatné jídlo s čerstvým pečivem, nebo jako vynikající přílohu k masu. Také můžeme smažené houby rozložit na krajíčky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi smažené kořeněné žampiony podáváme jako samostatné jídlo s čerstvým pečivem, nebo jako vynikající přílohu k masu. Také můžeme smažené houby rozložit na krajíčky…
Kuskus je rychlá, chutná a výživná příloha, která si získává stále větší oblibu v moderní kuchyni. Díky své univerzálnosti se hodí k masu, zelenině i do salátů. Jeho…
Báječná marinovaná červená řepa se skvěle hodí jako lehká večeře, předkrm nebo lehká svačinka. Je skvěle okořeněná a díky balsamicu a medu příjemně nasládlá. Vyzkoušejte…
Gnocchi jsou oblíbený druh přílohy pocházející z Itálie. Podle druhu noku se těsto skládá z vajec a pšeničné či kukuřičné mouky nebo brambor. Gnocchi se dají připravit…
Cibuli překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a cibuli orestujeme do zlatohněda. Osolíme a opepříme. Přidáme cukr a necháme…
Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na kostičky.Celer a mrkev očistíme a nakrájíme také na kostičky.Cibuli nakrájíme na půlkolečka, pórek na silnější kolečka a česnek na…
Lehký a svěží salát, dochucený zálivkou z krémového balsamica a hořčice, je krásně barevný a oceníte jej nejen jako přílohu ke grilovanému masu, ale také jako samostatný…
Luštěniny jsou dobrým zdrojem vlákniny a bílkovin, tudíž by jsme je pravidelně měli zařazovat do vyváženého jídelníčku. Fazole můžeme použít do jednoduchého salátu s…
Gnocchi v rajčatové omáčce s cuketou, která krásně voní po česneku, jsou velice vděčnou večeří, která, ač je snadná na přípravu, je opravdu plná chuti. Pokrm je sice…
Čočka je skvělým zdrojem vlákniny a energie. Ochutnejte ji v kombinaci s klobásou, mrkví, cuketou a rajčaty v omáčce z bílého vína a rajčatového protlaku ochucené…
Líčka důkladně očistíme, osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a líčka na něm z obou stran zprudka dohněda opečeme. Vyjmeme a do výpeku…
Klasické vepřo-zelo je zde vylepšeno masem ve slaninovém kabátku, zelí ozvláštněno mrkví a vše zasypáno zkaramelizovanou cibulkou s příchutí balzamica. Stačí jen…
Lehké a rychlé letní jídlo připravíte podle našeho receptu. Stačí trochu dochucovadel a čerstvý plod lilku a výborný pokrm může za pár chvilek putovat na stůl.
Uvařte si s námi ryze letní jídlo. Filety z tresky připravené s dušenou zeleninou jsou skvělá a lehká záležitost. Jak na přípravu, tak pro trávení. Do hodiny budete mít…
Papričky a olivy nakrájíme na tenčí kolečka, cibulky na ještě tenčí, sýr nastrouháme nahrubo. Vše dáme do uzavíratelné misky, zalijeme olejem, octem, lehce přisolíme,…
Když slyšíte slovo vánočka, zajisté se vám vybaví sladký moučník, který je symbolem Vánoc. Nicméně i vánočka se dá připravit na slaný způsob, a to velice netradičně -…
Omytý a osušený salát natrháme na menší kousky a smícháme se zbytkem zeleniny.Olej, ocet sůl, pepř a případně cukr prošleháme. Měla jsem sušené brusinky krátce povařené…
Vyzkoušejte skvěle poskládaný salát z vařené červené řepy, doplněné červenou cibulí, jablky a nivou. K dochucení vyzkoušejte rafinovanou kombinaci opražených…
Nejprve připravíme těsto - mouku osolíme, do středu rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko a po chvíli majolku. Zpracujeme těsto a necháme vykynout.Mezitím…
Maso rozklepeme na co největší placku, osolíme, poklademe plátky slaniny, nádivkou a beraními rohy.Zavineme do rolády a stáhneme provázkem.Vložíme na pekáč, podlijeme…
Řepu nakrájíme na hranolky nebo kostičky.Z uvedených ingrediencí umícháme zálivku.Zálivku vlijeme do řepy a promícháme.
Flank steak je výborný kus masa s výraznou chutí a po správné úpravě je krásně šťavnatý. Před grilováním ho krátce marinujeme v jednoduché rozmarýnové marinádě. Podáváme…
Sbíhají se vám sliny při pohledu na sytě rudé bulvy červené řepy, nebo nemáte zdání co s touto podzimní kráskou dělat? V obou případech se chopte našeho receptu. Vy z…
Salát z pečené červené řepy můžete podávat jako lehký oběd či večeři či jako předkrm nebo doplněk k hlavnímu jídlu. Marináda je příjemně sladkokyselá a zálivka z…