Marinovaný steak s kaparovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Hovězí maso 10 názorů

Suroviny

2 hovězí steaky
na marinádu:
2 polévková lžíce oleje
1 polévková lžíce sójové omáčky
1/2 polévkové lžíce octa balzamiko
čerstvý rozmarýn
tymián
Na omáčku:
2 dcl sladké smetany
1 kávová lžička citrónové šťávy
1 polévková lžíce kaparů
1 žloutek
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Steaky marinujeme min. 2 hodiny v marinádě smíchané ze sójové omáčky, oleje, octa a posekaných bylinek.

  2. Na omáčku necháme povařit asi 5 minut na mírném ohni sladkou smetanu s posekanými kapary, citrónovou šťávou a špetkou soli.

  3. Odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme žloutek, který se již nesmí vařit.

  4. Steaky vyjmeme z marinády,odstraníme bylinky a osušíme.

  5. Na rozpálené pánvi je z obou stran propečeme podle vlastní chuti a zvyklosti.

  6. Podáváme nejlépe s fazolkami nebo chřestem a omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Marinovaný steak s kaparovou omáčkou

Tématické fráze: kapari omacka marinovaný hovězí steak hovězí s kaparovou omáčkou capari omáčka omáčka z kapari kaparová omáčka ke steakum omáčky ke steakům kaparová capary omáčka omáčky na hovězí steaky vepřový steak s kaparovou omáčkou seznam kaparova omáčka kaparová omáčka se smetanou omáčky ke steaku kaparová omáčka na stejk kaparová omáčka hovezi steak s kapary andrea káparová co to je capary hovezi biftek s capary kaparová

Zapomněl/a jsem heslo