

Marinovaný steak s kaparovou omáčkou
Suroviny
- 2 hovězí steaky
- na marinádu:
- 2 polévková lžíce oleje
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1/2 polévkové lžíce octa balzamiko
- čerstvý rozmarýn
- tymián
- Na omáčku:
- 2 dcl sladké smetany
- 1 kávová lžička citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce kaparů
- 1 žloutek
- sůl
Postup přípravy receptu
Steaky marinujeme min. 2 hodiny v marinádě smíchané ze sójové omáčky, oleje, octa a posekaných bylinek.
Na omáčku necháme povařit asi 5 minut na mírném ohni sladkou smetanu s posekanými kapary, citrónovou šťávou a špetkou soli.
Odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme žloutek, který se již nesmí vařit.
Steaky vyjmeme z marinády,odstraníme bylinky a osušíme.
Na rozpálené pánvi je z obou stran propečeme podle vlastní chuti a zvyklosti.
Podáváme nejlépe s fazolkami nebo chřestem a omáčkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marinovaný steak s kaparovou omáčkou
-
Jenny:Díky
-
mňam...
-
Pajaska:Děkuji
-
Mňam.
-
Děkuji všem za komentíky
-
Kde je steak, tak tam musí být ode mně bod
..+1
-
Jo tak to bych si také dala steak
hmm
+1
-
1974andrea:pojď na pokec!
-
monikaK:Nazdárek, klidně tam dej i trochu toho zeleného pepře, bude to dobrota
-
Ahoj Andrejko
,tak tahle omáčka se mi fáákt hodí.Dostala jsem od zákazníka naložený zel. pepř a také kapary a já jsem to nikdy neviděla,natož jedla
.Ukládám si receptík