Předkrm z marinovaného lososa
Recept ještě nebyl hodnocenMarinovaný losos je typická chuťovka spíše pro severské země. Zkuste si jej připravit i vy doma, k večeři nebo na významnou oslavu. Filet lososa je naložený 3 dny v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Marinovaný losos je typická chuťovka spíše pro severské země. Zkuste si jej připravit i vy doma, k večeři nebo na významnou oslavu. Filet lososa je naložený 3 dny v…
Lehký těstovinový salát se zeleninou a orestovaným kuřecím masem poslouží jako skvělá chutná večeře či oběd, který zvládnout připravit i ti, co s vařením teprve začínají…
Šťouchané brambory mají mnoho různých variací a chutí. V tomto receptu najdete inspiraci na brambory s orestovanou cibulkou a jablky. Dochutit můžete také jablečným…
Bohatě dozdobené cupcakes jsou vynikající! Cizrnu by v tomto moučníku nikdo nehledal. A protože neobsahuje ani gram mouky, je vhodný i pro nemocné celiakií. Minidortíčky…
Vychutnejte si zavařenou mrkev ve sladkokyselém nálevu, která spojuje křupavou texturu s dokonale vyváženou chutí sladkosti a jemné kyselosti. Tento lahodný doplněk k…
Bramborový salát není pouze jen ten vánoční. Existuje spousta různých variací, které chutnají také skvěle. Salát se špekem a okurkou, ochucený octem, využijete hlavně v…
Připravte rodině netradiční salát. Kombinace brambor, batátů, polníčku a zlehka podušené hlívy je zvláštní, ale velmi chutná. Takový salát je i příjemně sytý. Nebojte se…
Na Vánoce nesmí chybět kapr v trojobalu, dobře usmažený dozlatova. Zkuste vyměnit klasickou strouhanku za rozdrcené kukuřičné lupínky, kapr tak bude krásně křupavý a…
Chcete připravit lehkou a výživnou večeři hotovou za pár minut? Kuskus, který si skvěle rozumí s jakoukoli zeleninou, masem, sýrem i ovocem, je vynikající volbou. Pokud…
Naložená cuketa je skvělým způsobem, jak uchovat letní úrodu této oblíbené zeleniny. Díky nálevu si zachová svěží chuť i vůni. Je vhodnou přílohou k masovým pokrmům,…
Svěží směs listových salátů, bylinek a sladkokyselých ostružin zalijeme výraznou zálivkou, která kombinuje chutě citronu, octa, dijonské hořčice a bezového sirupu. Salát…
Ve vyvážném jídelníčku by měl být zastoupen také dostatek vlákniny, na kterou jsou bohaté zejména luštěniny. Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, tak vás zajisté osloví…
Čerstvý salát s červenými fazolemi, křupavým ledovým salátem, rajčaty, jarní cibulkou, kostičkami cukety a natvrdo vařenými vejci v lehké octové zálivce. Svěží, barevný…
Švestkové chutney je sladkokyselá a kořeněná pochoutka, která skvěle doplní vaše podzimní i letní menu. Hodí se ke grilovanému i pečenému masu. Chutney má výraznou…
Omáčka z červeného rybízu s pikantním nádechem je ideální ke grilovanému masu, paštikám nebo sýrům. Kombinace sladkokyselé chuti rybízu a jemné kořeněnosti dodá každému…
Carpaccio z červené řepy je vegetariánským kolegou toho z hovězího masa. Tenké plátky vařené řepy namarinujeme ve sladkokyselé marinádě a necháme pořádně vychladit.…
Tyhle originální jednohubky vypadají jako s rybou, ale překvapí svou chutí – místo matjesů v nich hraje hlavní roli marinovaná cuketa. Skvěle se hodí na letní posezení,…
Dáme do pekárny ve správném pořadí a zapneme program základní nebo klasik.
Quinou ovařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Dávejte pozor, aby se nerozvařila. Nechte ji okapat a vychladnout.V misce vyšlehejte olej s octem, šťávou z citronu,…
Brokolicu povaríme v troche vody asi 3 minúty (alebo v pare).Kuskus dáme do misky, dôkladne vidličkou premiešame s 1 lyžicou oleja a zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme a…
Listová zelenina obsahuje mnoho prospěšných látek, které naše tělo, obzvláště na jaře, potřebuje. Pro dokonalý estetický požitek použijte k zeleným listům barevnou…
Dort: Troubu předehřejte na 180°C a formu na dort a dvě větší formičky na muffiny vymažte tukem a vysypte moukou. Mléko nalijte do hrnku, přidejte ocet a nechte cca 5…
Troubu předehřejte na 180°C a menší formu na dort (cca 23 cm) vymažte a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, pečící sodu a…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené…