Losos na zázvorovo-jablečné peřince

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Ryby 11 názorů

Suroviny

8 plátků lososa (2 na porci)
3 střední cibule
4 velká jablka
20 g čerstvého zázvoru
1 červená chilli paprička
olej
sůl
pepř
1 lžička kari koření
1/2 lžičky skořice
5 lžic jablečného octa
2 vrchovaté lžíce hnědého cukru
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou na větší kostky. Pak přihodíme oloupaná jablka nakrájená na menší kousky a najemno nasekaný zázvor.

  2. Ke směsi přidáme sůl, pepř, kari koření, skořici, cukr a ocet.

  3. Přilijeme ještě asi 3 lžíce vody a necháme 20 minut na mírném ohni probublávat.

  4. Porce lososa osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet.

  5. Pak rybu grilujeme nebo opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Podáváme nejlépe s rýží, na talíř naklademe jablečnou směs a navrch položíme hotovou rybu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos na zázvorovo-jablečné peřince

Tématické fráze: pstruh na zeleninove perince zázvorovo jablečná pomazánka

Zapomněl/a jsem heslo