Osvěžující fenyklovo - okurkový salát
Recept ještě nebyl hodnocenFenykl očistíme, vykrojíme tvrdý košťál a nakrájíme na tenké plátky, stejně tak okurku. Ze smetany, octa, hořčice, kopru, soli a pepře vymícháme hladkou zálivku, s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fenykl očistíme, vykrojíme tvrdý košťál a nakrájíme na tenké plátky, stejně tak okurku. Ze smetany, octa, hořčice, kopru, soli a pepře vymícháme hladkou zálivku, s…
Pohánku zalejeme vriacou vodou tak, aby bola ponorená (len tesne nad povrch pohánky), zakryjeme a strčíme do perín (paplóna a pod.). Necháme 25 minút bobtnať.Pohánku…
Porce lososa jemně posypeme pepřem a kořením a potřeme nastrouhaným zázvorem. Necháme alespoň hodinu odležet, solíme až těsně před pečením, aby losos nepustil šťávu. …
Odměřte mléko a přidejte do něj jablečný ocet. Nechte asi pět minut odstát. Troubu předehřejte na 180°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. V míse utřete…
Cukety nakrájame na malé kocky. Pridáme nesekané vňate a premiešame. Dáme do uzatvárateľnej nádoby.Prešľaháme ocot, cukor, nasekanú chilli papričku, štipku soli a…
Zeleninu nakrájame na mesiačiky, kocky...podľa druhu a chuti a rozložíme na tanier. Petržlenovú vňať, kôpor, ocot s olejom a jogurtom rozmixujeme. Ochutíme soľou,…
Rajčata nejprve namočte na dvě hodiny do vody smíchané s octem.Poté sceďte a naložte do skleniček. Vrstvěte sušená rajčata, čerstvé či sušené bylinky (tymián, bazalku,…
Zemiaky uvaríme v šupke a olúpeme, narežeme ich na plátky. Na panvici opražíme na kocky narezanú slaninu a pridáme ju k zemiakom. Do výpeku dáme ocot,vývar a nasekanú…
Kapustu nakrájame na tenké rezance.Mrkvu nastrúhame nahrubo, jablko narežeme na malé kocôčky. Všetko premiešame.Jogurt zmiešame s makom, medom, vínnym octom a soľou. …
Na troche masla restujeme asi 5 min na plátky nakrájané šampiňóny. Necháme vychladnúť.Fazuľku narežeme na menšie kúsky a v slanej vode povaríme 10 min. Scedíme, ihneď…
Hlivu nakrájame na menšie kúsky a na oleji restujeme s trochou rasce a soľou asi 10 min. Odstavíme a vmiešame horčicu a ocot. Necháme vychladnúť.Polníček dáme do misy a…
Cibuľu nakrájame na kolieska a na masle restujeme 3 minúty.Pridáme ocot a vodu a podusíme, kým sa tekutina nevydusí (max 3 minúty).Pridáme olej, soľ a korenie,…
Kuskus připravte podle návodu. Maso nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. Maso opečte.Kukuřici povařte 10 minut ve vroucí vodě a pak zrna odřízněte od tuhé části…
Syrového a uzeného lososa nakrájejte na velikosti sousta a zakápněte citrónovou šťávou.Smíchejte suroviny na zálivku.Nakrájejte fenykl a jahody, přidejte rukolu, kousky…
Troubu předehřejeme na 170 až 190°C. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.Brambory dáme do hrnce, osolíme, zalijeme…
Tofu nakrájame na plátky a pokvapkáme 1 lyžicou sójovej omáčky.Zmiešame múku, rascu, oregano a tofu v zmesi obalíme. Vyprážame z oboch strán na oleji. Vyberieme a…
Cestoviny uvaríme al dente a scedíme.Na oleji orestujeme na polkolieska nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a necháme rozvoňať.Pridáme na malé kocôčky…
Tekvicu nastrúhame na tenké plátky (na strúhadle na uhorky). Na troške oleja ju opekáme, kým sa nevyparí všetka tekutina.Tekvicu preložíme do misy, pridáme na kolieska…
Polníček rozložíme na tanier. Pokvapkáme jogurtom a lyžicou bieleho vínneho octu. Osolíme podľa chuti, okoreníme.Poukladáme kúsky tuniaka aj so šťavou.Navrch uložíme…
Fazolky uvaříme na páře na skus.Kachní prso nakrájíme na tenké plátky. Fazolky promícháme s uvařenými kroupami, trochou oleje, osolíme, opepříme, přidáme jeden…
Šafránové blizny zalejeme vriacou vodou a necháme 10 min lúhovať. Potom precedíme.Zemiaky nakrájame aj so šupkou na kliny a premiešame s rovnako narezanou cibuľou a…
Sýr nakrájejte na kostky o hraně 2-3 centimetry. Naložte je do směsi z oleje, octa, sirupu, pepře a najemno nakrájené máty a nechte uležet v lednici ideálně přes noc…
Zelenú (hnedú) šošovicu namočíme na 3 hodiny, červenú a čiernu na 1-2 hodiny. Namáčame každý druh šošovice zvlášť. Vody dávame málo, len aby boli šošovice zakryté.Na…
Do velké mísy dáme nakrájenou zeleninu a promícháme.Olej, ocet, med, cukr, sůl, pepř, citrónovou šťávu a nastrouhanou kůru vyšleháme dohladka. Zálivku ochutnáme a podle…