Toskánská krkovička s rukolovým salátem
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny přísady na marinádu rozmixujeme. Do vzniklé marinády naložíme plátky krkovice a necháme je odležet alespoň 2 hodiny.Všechny přísady na salátovou zálivku dáme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny přísady na marinádu rozmixujeme. Do vzniklé marinády naložíme plátky krkovice a necháme je odležet alespoň 2 hodiny.Všechny přísady na salátovou zálivku dáme do…
Všechno ovoce, kukuřici a ocet dáme do kastrolu, uvedeme do varu a pak 15 minut necháme probublávat.Přidáme hořčičná semínka, chilli, pepř, cukr a za stálého míchání…
Zemiaky dobre vydrhneme a v šupke uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť. Potom odrežeme z každého zemiaka vršok, zemiak vydlabeme, naplníme náplňou, uložíme na ňu plátok…
Fenykl očistíme, vykrojíme tvrdý košťál a nakrájíme na tenké plátky, stejně tak okurku. Ze smetany, octa, hořčice, kopru, soli a pepře vymícháme hladkou zálivku, s…
Porce lososa jemně posypeme pepřem a kořením a potřeme nastrouhaným zázvorem. Necháme alespoň hodinu odležet, solíme až těsně před pečením, aby losos nepustil šťávu. …
Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kolečka spolu s jarními cibulkami. Na zálivku si utřeme česnek se sardelkami, přidáme majonézu, ocet,…
Zeleninu nakrájame na mesiačiky, kocky...podľa druhu a chuti a rozložíme na tanier. Petržlenovú vňať, kôpor, ocot s olejom a jogurtom rozmixujeme. Ochutíme soľou,…
Vo velkom hrnci nechame zovriet trochu osolenej vody. Vlozime rezance s ruzickami brokolice a varime 10 minut, kym cestoviny nie su makke, ale pevne na zahryznutie.…
Chleba máčíme 2 minuty v mléce.Přebytečné mléko vymačkáme, chléb vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno nasekanou cibuli, sůl, pepř,kopr a mletou rybu…
Kuskus dáme do misy, pridáme olej a dobre premiešame, aby sa zrniečka olejom obalili. Zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a necháme 3 minúty postáť. Potom premiešame,…
Kapustu nakrájame na tenké rezance.Mrkvu nastrúhame nahrubo, jablko narežeme na malé kocôčky. Všetko premiešame.Jogurt zmiešame s makom, medom, vínnym octom a soľou. …
Troubu předehřejeme na 120°C. K bílkům kápneme ocet, cukr promícháme se škrobem a vanilkou. Z bílků šleháme sníh, když zbělají, zašleháme do nich cukr se škobem a…
Na troche masla restujeme asi 5 min na plátky nakrájané šampiňóny. Necháme vychladnúť.Fazuľku narežeme na menšie kúsky a v slanej vode povaríme 10 min. Scedíme, ihneď…
Hlivu nakrájame na menšie kúsky a na oleji restujeme s trochou rasce a soľou asi 10 min. Odstavíme a vmiešame horčicu a ocot. Necháme vychladnúť.Polníček dáme do misy a…
Kuskus připravte podle návodu. Maso nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. Maso opečte.Kukuřici povařte 10 minut ve vroucí vodě a pak zrna odřízněte od tuhé části…
Dýni si vydlabeme a vybereme zrníčka, pokud nějaké zůstaly a zbylou, omytou a vysušenou kůru si nakrájíme na kostky. Rozehřejeme si máslo do kterého dáme nakrájenou dýni…
Syrového a uzeného lososa nakrájejte na velikosti sousta a zakápněte citrónovou šťávou.Smíchejte suroviny na zálivku.Nakrájejte fenykl a jahody, přidejte rukolu, kousky…
Troubu předehřejeme na 170 až 190°C. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.Brambory dáme do hrnce, osolíme, zalijeme…
Cestoviny uvaríme al dente a scedíme.Na oleji orestujeme na polkolieska nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a necháme rozvoňať.Pridáme na malé kocôčky…
Fazuľky nakrájame a v osolenej vode povaríme na skus. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.Papriku nakrájame na tenké rezance, redkvičky na kolieska…
Tekvicu nastrúhame na tenké plátky (na strúhadle na uhorky). Na troške oleja ju opekáme, kým sa nevyparí všetka tekutina.Tekvicu preložíme do misy, pridáme na kolieska…
Šafránové blizny zalejeme vriacou vodou a necháme 10 min lúhovať. Potom precedíme.Zemiaky nakrájame aj so šupkou na kliny a premiešame s rovnako narezanou cibuľou a…
Sýr nakrájejte na kostky o hraně 2-3 centimetry. Naložte je do směsi z oleje, octa, sirupu, pepře a najemno nakrájené máty a nechte uležet v lednici ideálně přes noc…
Zelenú (hnedú) šošovicu namočíme na 3 hodiny, červenú a čiernu na 1-2 hodiny. Namáčame každý druh šošovice zvlášť. Vody dávame málo, len aby boli šošovice zakryté.Na…