Zelený židovský salát

Saláty Doba přípravy: 1 hodina + príprava 7 názorů

Saláty Doba přípravy: 1 hodina + príprava 7 názorů

Suroviny 4 porce

3 PL ořechového oleje nebo dýňového oleje
2 PL košer bílého vinného octa
250 g malých žampionů (na plátky nakrájených)
2 hlávky ledového salátu
1 hrnek sýra s modrou plísní (Niva, na kostičky nakrájeného)
1 hrnek na hrubě nasekaných ořechů
1/2 hrnku na jemno nakrájené zelené natě jarní cibulky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z octa, oleja, soli a mletého čierneho korenia si pripravíme šalátovú zhálievku, ktorou zalejeme šampiony a necháme stáť 1 hodinu.

  2. Do šalátovej misy natrháme ľadový šalát veľkosti sústa.

  3. Pridáme orechy, syr, cibuľovú vňať, marinované šampiony a dôkladne všetko premiešame.

  4. Podávame ako samostatné jedlo s čerstvým pečivom.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: recept francúzskych židov.

Komentáře k receptu Zelený židovský salát

Tématické fráze: židovský salát salát ze zeleného salátu zelený salát příprava zeleného salátu košer recepty židovské recepty saláty ze zeleného salátu zeleny salat recepty židovský salát recept zelené saláty recepty saláty saláty recepty zeleny salat recept koser recept recepty ze zeleneho salátu ořechoý salát zelené salat recept ze zeleného salátu zidovsky salat k rizku zelen. salát recept