Tofu se salátem a vejcem
Recept ještě nebyl hodnocenTofu pokrájíme na 1 cm plátky, potřeme hustou marinádou a necháme marinovat asi 2-3 hodiny. Vajíčko uvaříme natvrdo a necháme vychladit.Před opékáním tofu připravíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tofu pokrájíme na 1 cm plátky, potřeme hustou marinádou a necháme marinovat asi 2-3 hodiny. Vajíčko uvaříme natvrdo a necháme vychladit.Před opékáním tofu připravíme…
Nejprve si připravíme majonézu - všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu, aby se nesrazily.Žloutky, ocet a hořčici si začneme pomalu šlehat. Postupně přidáváme…
Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme špetkou sušené bazalky.Opečeme na olivovém oleji.Vyjmeme a na téže pánvi restujeme mořské plody, stačí tak 3…
Pokud chceme podávat s bramborem, uvaříme je do měkka, dochutíme bazalkou.V misce promícháme pažitku, petrželku, nastrouhanou mrkev, strouhanku, pepř a špetku soli. Rybí…
Čočku uvaříme podle návodu.Řapíky celeru očistíme, případně z nich odstraníme vlákna a nakrájíme na tenké proužky. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka, medvědí…
Papriky se na grilování skvěle hodí. Ještě zatepla je smícháme se zajímavou marinádou z oleje, octa, sójové omáčky, česneku a bylinek. Jsou dobré teplé i studené,…
V tomto kečupu rajčata nehledejte, najdete v něm ale hub, nejlépe směs lesních, ale jde to i z pěstovaných hub. Houbový kečup chutná k pečenému masu, ale můžete s ním…
Výrazné a šťavnaté husí maso skvěle vynikne při dlouhém pomalém pečení. Jeho chuť doplníme švestkami a jablky, které pečeme spolu s masem. Plátky masa podáváme s ovocem,…
Tento grilovaný a marinovaný lilek chutná výborně. Grilováním získají plátky lilku výraznější chuť, kterou poté doplníme dlouhým marinováním v ostré marinádě, ochucené…
Pečínka z husy je lahodné sváteční jídlo. Důležité je husu nasolit předem, získá tak při pečení skvělou chuť i křupavou kůžičku. Přestože je pečení dlouhé, na tuto…
Přebytky máty ze zahrádky můžeme snadno využít na přípravu dobré studené omáčky s osvěžující chutí. Příprava je velmi snadná, suroviny stačí jen rozmixovat a promíchat.…
Urodilo se vám na zahradě víc cuket a paprik? Proměňte je ve výbornou domácí zeleninovou hořčici! Má jemnější, ale zajímavou chuť a skvěle poslouží všude tam, kde běžně…
Zmiešame všetky koreniny. Uchovávame vo vzduchotesných nádobkách na tmavom a chladnom mieste.Táto koreniaca zmes sa používa na korenenie mäsa, jahňaciny, hydiny,…
Dva žloutky uvaříme a rozmačkané smícháme se zbylými dvěma syrovými žloutky. Přidáme pepř, hořčici a po kapkách za stálého míchání olivový olej. Dále vmícháme jogurt a…
Řepu oloupejte a uvařte v osolené vodě s trochou vinného octa. Můžete ji také upéci v alobalu v troubě.Připravte zálivku. Semínka koriandru lehce podrťte v hmoždíři, jen…
Jehněčí kotletky nebo řízky osolíme a zprudka osmahneme z obou stran na olivovém oleji aby se maso zatáhlo. Mezitím v zapékací misce smícháme trochu olivového oleje,…
Cukety nastrouháme škrabkou na dlouhé tenké proužky i se slupkou, dáme do misky a osolíme. Na oleji zesklovatíme pouze mírně cibuli na kolečka, přidáme nasekaný česnek,…
Brambory umyjeme a vcelku povaříme asi 8 minut. Poté je rozpůlíme či rozčtvrtíme a promícháme se zálivkou, kterou jsme mezitím připravili prošleháním olivového oleje,…
1) Květák nakrájíme na opravdu malé hlavičky či plátky. K němu přidáme mrkev, cibuli, kapary a petrželku. Vše smícháme. 2) Na zálivku smícháme ocet, hořčici, osolíme,…
Nejprve si uvaříme fazolky v osolené vodě, což trvá cca 12 minut. Mezitím si na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou vyjmeme a na tuku opečeme osolené…
Maličké zemiaky ošúpeme. Na troche oleja opražíme na polkolieska narezanú cibuľu, prilejeme ocot a necháme raz prevrieť. Pridáme zemiačky, osolíme, okoreníme a za…
Všechny přísady na marinádu rozmixujeme. Do vzniklé marinády naložíme plátky krkovice a necháme je odležet alespoň 2 hodiny.Všechny přísady na salátovou zálivku dáme do…
Paradajky narežeme na plátky a rozložíme na taniere.Posypeme na kolieska nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom. Osolíme, okoreníme. Pokvapkáme olejom a octom.Potom…