Topinková směs z hub a zeleniny
Recept ještě nebyl hodnocenNadšení z nalezených hub nás obvykle přejde doma, kdy začneme řešit otázku, co si s nimi počít. A tak jejich uchování na zimu je jedním z nejlepších řešení. Tato…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadšení z nalezených hub nás obvykle přejde doma, kdy začneme řešit otázku, co si s nimi počít. A tak jejich uchování na zimu je jedním z nejlepších řešení. Tato…
Máte pozvanou návštěvu a zároveň v mrazáku přebývající rybíz? Tak to je pro vás tento recept tím pravým. Piškotové těsto, na kterém je rozvar z rybízu a tvarohový krém…
Cizrna je, stejně jako ostatní luštěniny, bohatá na vlákninu a bílkoviny, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, svalů a kůže. Pokud jí použijeme už zavařenou, odpadá…
Minestrone je tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně…
Zavařené maso použijeme k přípravě rychlého pokrmu na způsob rizota. Pokud použijeme zbylou rýži, pak je to otázka několika málo minut. Přidáme zeleninu, prohřejeme,…
Výborné zelí se špekem a uzeným masem můžete udělat i podle tohoto receptu, z hlávky pekingského zelí. Základ ze špeku a cibule dodá zelí skvělou chuť, kterou doplní…
Topinky má každý rád! Nejen z nostalgie, ale také pro jejich snadnou přípravu, skvělou chuť a spoustu variant. Takto upravené, doplněné směsí kuřecího masa a zeleniny,…
Vynikajícím dezertem je roláda upečená z ořechového těsta a naplněná krémem ze smetany a mascarpone. Stačí ji jen pocukrovat, ale pokud vám zbyde krém, můžete jí celou…
Zimní salát, dle receptu Petra Novotného, zaručeně překvapí všechny vaše strávníky nejen na běžné oslavě, ale i na silvestrovské party. Zelenina a ovoce jsou v salátu…
Roláda z jemného piškotového těsta, které v sobě nese osvěžující chuť citrusové kůry. Náplní je pak lahodný tvarohový krém se smetanou a čokoládou. Zní to velmi lákavě.…
Víte proč jsou variace "kaťáku" v našich končinách tak oblíbené? Protože je pokrm rychle hotový a obsahuje všechno, co má mít ostřejší jídlo. Křehké maso, zeleninu s…
Na přípravu tohoto slaného závinu je potřeba více času. Tukové těsto necháme na pár hodin uležet v lednici a poté jej plníme cibulovou nebo zelnou směsí s klobásou a…
Na přípravu tohoto slaného závinu je potřeba více času. Tukové těsto necháme na pár hodin uležet v lednici a poté jej plníme cibulovou nebo zelnou směsí s klobásou a…
Nekynuté těsto na koblihy, které je jemné a nadýchané díky kefíru. Těsto stačí nechat odpočinout, nemusíte jej nechávat kynout. Zároveň z těsta můžete vykrajovat různé…
Nekynuté těsto na koblihy, které je jemné a nadýchané díky kefíru. Těsto stačí nechat odpočinout, nemusíte jej nechávat kynout. Zároveň z těsta můžete vykrajovat různé…
Pokud váháte jaký pokrm uvařit k nedělnímu obědu, pak vsaďte na vídeňský guláš z telecího masa, které je velmi jemné a díky pečlivé přípravě se bude krásně rozpadat.…
Dhal je indické luštěninové jídlo, které si oblíbíte díky rychlé přípravě a výborné chuti. Chuť a krásnou vůni dodá jídlu směs koření garam masala a zázvor a kurkuma,…
Čočka je skvělým zdrojem vlákniny a energie. Ochutnejte ji v kombinaci s klobásou, mrkví, cuketou a rajčaty v omáčce z bílého vína a rajčatového protlaku ochucené…
Dobrý guláš bývá vizitkou každého kuchaře. Důležité je nebát se koření a vyladit chutě tak, aby se dokonale doplňovaly. Určitě se vyplatí připravit guláš den předem, aby…
I když bulvy červené řepy jíme běžně, listy už tak často nevyužíváme, přestože jsou velmi zdravé. Mladé listy není nutné tepelně upravovat, hodí se proto na jednoduchý…
Křupavou pečenou cizrnu ochucenou kořením můžeme přidat do polévky místo krutonů, nebo ji podávat jako zdravější alternativu brambůrků. Ochutit ji můžeme bylinkami,…
Dhal je tradiční indický pokrm, který se připravuje z luštěniny, nejčastěji z čočky. Jeho zajímavou chuť utvoří typické koření. Pokrm je velice sytý a doslova nabitý…
Připravte k nedělní kávě vymazlený moučník inspirovaný tvorbou Ládi Hrušky. Nemusíte se s výsledkem pečení chlubit v televizi, ale pochvalu určitě sklidíte u domácího…
Dobře uskladněná kořenová zelenina může být i k jaru skvělá příloha. Upečte ji k masu, nebo ji zkuste pro jednou samotnou, jako bezmasý pokrm. Třeba s jogurtovým nebo…