Celerové hranolky pečené v troubě
Recept ještě nebyl hodnocenHranolky jsou oblíbenou přílohou. Tyhle jsou zdravější pečenou verzí a také skvěle křupou. K tomu ještě provoní celou kuchyň. Celerové odkrojky, můžeme ještě zpracovat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hranolky jsou oblíbenou přílohou. Tyhle jsou zdravější pečenou verzí a také skvěle křupou. K tomu ještě provoní celou kuchyň. Celerové odkrojky, můžeme ještě zpracovat…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, přidáme nakrájený pórek, arašídy, vejce a Solamyl. Osolíme, opepříme a zapracujeme do těstíčka.Z něj vytvarujeme na pánvi na…
Obyčejný chlebík, přiměřeně nadýchaný i pružný. Proč z naší vesnice (dědiny)? Právě pro tu jeho obyčejnost a zemitost – brambory má dnes téměř každý a na vesnici to…
Dlouhé, štíhlé fazolové lusky jsou neprávem opomíjenou zeleninou, která má v kuchyni spoustu možných uplatnění. Dají se zabalit do plátků šunky, obalit a usmažit jako…
Všechny suroviny dobře promícháme a necháme asi hodinu odležet v lednici.Z odleželé směsi pak tvarujeme ploché řízečky, které klasicky obalíme v trojobalu.Na rozehřátém…
Sladký moučník z domácí pekárny svou chutí připomíná třený koláč. Použité ovoce, které koláč chuťově příjemně doplňuje, nemusí být pouze zavařené. Můžete vyzkoušet i…
Na žádné letní grilovačce nesmí chybět dobře okořeněné a krásně šťavnaté kuřecí maso. Kuřecí paličky po dobu grilování potíráme olejem smíchaným s meruňkovým džemem.…
Na jehle chalupářského špízu se střídají kousky špekáčku, slaniny a papriky, které dohromady vytvářejí lahodnou kombinaci. Tento pokrm je ideální pro grilování na…
Šťavnaté klasy kukuřice, opečené na grilu, získávají nezaměnitelnou sladkost a jemnou kouřovou příchuť. Jednoduchá příprava a široké možnosti dochucení činí z grilované…
Šťavnaté klasy kukuřice, opečené na grilu, získávají nezaměnitelnou sladkost a jemnou kouřovou příchuť. Jednoduchá příprava a široké možnosti dochucení činí z grilované…
Vepřový bok, lidově zvaný bůček je kus masa, kde se přirozeně střídá libová část s tučnou. Díky tomu, se při tepelné úpravě vytváří křupavá kůrka, zároveň maso není…
Jídla z čočky jsou mnohdy nedoceněným zdrojem kvalitních bílkovin. Připravte ji chutně a zcela jinak, než tradičně “nakyselo”. Můžete pohladit chuťové buňky i navnadit…
Hovězímu masu nejvíce sluší pečlivě dlouhé vaření, se kterým nám pomůže pomalý hrnec. Maso si tak zachová svoji bohatou chuť a bude se krásně rozpadat. Hovězí krk na…
Mladé zelí má jemnou a osvěžující chuť. Připravit z něj můžete třeba tuto skvělou polévku. Kromě zelí do ní patří také brambory a kopr. Zahuštěna je klasickou jíškou a…
Palačinky tradičně připravujeme zejména v jejich sladké verzi. V tomto receptu se však můžete inspirovat a připravit smažené palačinky plněné masovou směsí z vařených…
Ovocné koláče s drobenkou jsou velmi snadné na přípravu a chutnají skvěle. Jogurtové těsto poklademe čerstvým ovocem a posypeme vynikající máslovou drobenkou, které…
Snadnější už to ani být nemůže. Řeč je o těchto nadýchaných muffinech, které v sobě skrývají kuličky červeného rybízu. S přípravou vám mohou pomoc i vaše děti, které pak…
Tento lahodný dort tvoří piškot z mandlové mouky, nadýchaný krém ze smetany a mascarpone a rozvar z čerstvých třešní. Dort po dokončení zamrazíme a podáváme buď jako…
Pokud fandíte pokrmům se sníženým obsahem sacharidů, přibrzděte u tohoto receptu. Najdete v něm množství zeleniny, sýra a hub v pečené "tortille". Nezapomeňte navrch…
Zapečené kotlety jsou sázka na jistotu. Použití šlehačky jim zajistí šťavnatost, šikovné okořenění pak tu správnou chuť. Brambory pro chuť osmažíme ještě na oleji.…
Zapečené kotlety jsou sázka na jistotu. Použití šlehačky jim zajistí šťavnatost, šikovné okořenění pak tu správnou chuť. Brambory pro chuť osmažíme ještě na oleji.…
Jemné filety tresky, pečené společně s barevnou zeleninou, zůstávají šťavnaté a plné chuti díky vaření v alobalu, které uchovává všechny přírodní šťávy a aroma. Tento…
Použití cuket v moučnících je rozmanité, od jednoduchých buchet až po složitější řezy či dorty. Připravte si vláčný cuketový řez, plněný máslovo-tvarohovým krémem a…
Lehké a rychlé letní jídlo připravíte podle našeho receptu. Stačí trochu dochucovadel a čerstvý plod lilku a výborný pokrm může za pár chvilek putovat na stůl.