Vepřová líčka v pikantní marinádě

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: marinování přes noc,pečení do 80 minut PT1H20M Vepřové maso 32 názorů

Vepřová líčka v pikantní marinádě
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů
517

Suroviny

900 g vepřových líček
200 g gazdovské slaniny (anglické)
13 žampionů (větších)
2 červené cibule
4 řapíky celeru
sůl
2 lžíce oleje
Na marinádu:
400 ml červeného vína (polosladkého)
1/2 kl chilli koření
7 lžíce sojové omáčky
4 cm čerstvého zázvoru
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor očistíme, nakrájíme na menší kousky a přes lis na česnek nadrtíme. V míse promícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme mírně osolená líčka a dáme přes noc odpočinout do lednice.

  2. Očištěné řapíky a cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony překrojíme na polovinu, pokud máme menší kousky, necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na drobné kostky a dáme do většího kastrolu vhodného i na zapékání v troubě na rozehřátý olej mírně osmahnout. Přidáme líčka, která jsme nechali v cedníku okapat z marinády, promícháme a necháme zprudka zatáhnout.

  3. Dále přidáme nakrájený řapíkatý celer, cibuli, promícháme, přidáme všechnu marinádu, přiklopíme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na poloviční výkon cca 50 minut.

  4. Poté přidáme žampiony, oškrábeme nožem přichycený výpeček do šťávy, dle potřeby dolijeme vařící vodou a opět pod poklicí ještě 15 minut dopečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem, hodí se i rýže.

Poznámka

Chtěla jsem vyzkoušet něco nového z vepřových líček.Použila jsem suroviny,které jsem měla po ruce a o výslednou dobrotu se tady s vámi dělím:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 96 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka v pikantní marinádě

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    jablicko:Budu ráda za info;-)věřím,že se jídlo povede:yes:a jsem moc ráda,že recept zaujal:-K:-KDěkuji:-*

    Odpovědět

  • jablicko jablicko(neregistrovaný)

    tak dnes jsem poprvé sehnala vepřová líčka, nikdy jsem je nejedla, tak vyzkouším nějaký recept a podělím se svámi jak se to povedlo.:-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Míla:Mílo,moc mě potěšil Tvůj komentář a hlavně to,že jsi podle receptíku uvařila;-)Udělalo mi to velkou radost,děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Chci poděkovat za úžasný receptopravdu stojí za vyzkoušení.Poprvé jsem v masně natrefila na líčka/99,-/a nadšeně jsem zkoušela,co mě napadlo...do rizota,na řízečky a hlavně-na tenhle recept.Dobrotu jsme si dali s rýží a jak se říká - nemělo to chybu ! :-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Kjěště jsem neměla tu čest líčka ochutnat budu se muset snažit je sehnat u nás jsem je neviděla:-S+17

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ivana Ch:Ivanko z plecka to bude také dobrota:-p:yes:
    Děkuji všem,udělali jste mi radost:-*:-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Na vepřová líčka jsem ještě nikdy nepřišla, zkusím to udělat z plátků plecka.:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To by nám chutnalo :-p:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Aničko, to je přímo luxus. To se může vždy.Líčka jsem ještě nedělal.Neznám. +bodík 13

    Odpovědět

  • senky senky

    Anna Kocikova: bezva recept:yes::yes: hovězí líčka mívaji v masně " Procházka" u nás v Lidlu, ale ještě jsem je nekoupila, chodím tam málo, ale někdy musím:-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    cathleen:Ivi původně jsem zamýšlela pivo,ale nevěděla jsem,co by to s tím zázvorem udělalo,jestli by marináda nezhořkla:-/tak tatík vyklopil vínko:-))Mu to naštěstí nevadí:-))
    Všem vám za přízeň moc děkuji:-K:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Kadlik::-))Jéé,tak ve Zlíně zase nemámě ty hovězí licousy:-Sa to jsou tady Inposácké prodejny tři:-))

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    Tak vepřová líčka, to slyším poprvé, že by měl Inpost!!! Kupuju tam hovězí líčka, kilo za 113 kaček... Ale tohle je pro mně novina!!!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Líčka mám v mrazáku, taky z Inpostu, chystám se na ně. To víno by mi ale u manžela neprošlo, tak aspoň za mě - nádherný receptík!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko, to je zase náááářez - chci taky:yes::-D

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo