Vepřová líčka v pikantní marinádě

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: marinování přes noc,pečení do 80 minut Vepřové maso 32 názorů

Suroviny

900 g vepřových líček
200 g gazdovské slaniny (anglické)
13 žampionů (větších)
2 červené cibule
4 řapíky celeru
sůl
2 lžíce oleje
na marinádu:
400 ml červeného vína (polosladkého)
1/2 kl chilli koření
7 lžíce sojové omáčky
4 cm čerstvého zázvoru
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor očistíme, nakrájíme na menší kousky a přes lis na česnek nadrtíme. V míse promícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme mírně osolená líčka a dáme přes noc odpočinout do lednice.

  2. Očištěné řapíky a cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony překrojíme na polovinu, pokud máme menší kousky, necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na drobné kostky a dáme do většího kastrolu vhodného i na zapékání v troubě na rozehřátý olej mírně osmahnout. Přidáme líčka, která jsme nechali v cedníku okapat z marinády, promícháme a necháme zprudka zatáhnout.

  3. Dále přidáme nakrájený řapíkatý celer, cibuli, promícháme, přidáme všechnu marinádu, přiklopíme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na poloviční výkon cca 50 minut.

  4. Poté přidáme žampiony, oškrábeme nožem přichycený výpeček do šťávy, dle potřeby dolijeme vařící vodou a opět pod poklicí ještě 15 minut dopečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem, hodí se i rýže.

Poznámka

Chtěla jsem vyzkoušet něco nového z vepřových líček.Použila jsem suroviny,které jsem měla po ruce a o výslednou dobrotu se tady s vámi dělím:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 235 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka v pikantní marinádě

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    jablicko:Budu ráda za info;-)věřím,že se jídlo povede:yes:a jsem moc ráda,že recept zaujal:-K:-KDěkuji:-*

    Odpovědět

  • jablicko jablicko(neregistrovaný)

    tak dnes jsem poprvé sehnala vepřová líčka, nikdy jsem je nejedla, tak vyzkouším nějaký recept a podělím se svámi jak se to povedlo.:-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Míla:Mílo,moc mě potěšil Tvůj komentář a hlavně to,že jsi podle receptíku uvařila;-)Udělalo mi to velkou radost,děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Chci poděkovat za úžasný receptopravdu stojí za vyzkoušení.Poprvé jsem v masně natrefila na líčka/99,-/a nadšeně jsem zkoušela,co mě napadlo...do rizota,na řízečky a hlavně-na tenhle recept.Dobrotu jsme si dali s rýží a jak se říká - nemělo to chybu ! :-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Kjěště jsem neměla tu čest líčka ochutnat budu se muset snažit je sehnat u nás jsem je neviděla:-S+17

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ivana Ch:Ivanko z plecka to bude také dobrota:-p:yes:
    Děkuji všem,udělali jste mi radost:-*:-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Na vepřová líčka jsem ještě nikdy nepřišla, zkusím to udělat z plátků plecka.:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To by nám chutnalo :-p:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Aničko, to je přímo luxus. To se může vždy.Líčka jsem ještě nedělal.Neznám. +bodík 13

    Odpovědět

  • senky senky

    Anna Kocikova: bezva recept:yes::yes: hovězí líčka mívaji v masně " Procházka" u nás v Lidlu, ale ještě jsem je nekoupila, chodím tam málo, ale někdy musím:-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    cathleen:Ivi původně jsem zamýšlela pivo,ale nevěděla jsem,co by to s tím zázvorem udělalo,jestli by marináda nezhořkla:-/tak tatík vyklopil vínko:-))Mu to naštěstí nevadí:-))
    Všem vám za přízeň moc děkuji:-K:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Kadlik::-))Jéé,tak ve Zlíně zase nemámě ty hovězí licousy:-Sa to jsou tady Inposácké prodejny tři:-))

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    Tak vepřová líčka, to slyším poprvé, že by měl Inpost!!! Kupuju tam hovězí líčka, kilo za 113 kaček... Ale tohle je pro mně novina!!!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Líčka mám v mrazáku, taky z Inpostu, chystám se na ně. To víno by mi ale u manžela neprošlo, tak aspoň za mě - nádherný receptík!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko, to je zase náááářez - chci taky:yes::-D

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: vepřová líčka veprova licka recept vepřová líčka na grilu veprove licka vepřová líčka recepty vepřová líčka cena recept na veprove licka recept na veprova licka vepřové líčka recepty recepty na vepřova lička vepřová líčka s rýží recept veprova licka recepty vepřové líčka vepř.líčka vepřové líčka recept recepty na vepřové líčka recepty z veprovych licek recepty veprova licka cena vepřové líčka vepr,licka-recept

Zapomněl/a jsem heslo