

Vepřová líčka v pikantní marinádě
Suroviny
- 900 g vepřových líček
- 200 g gazdovské slaniny (anglické)
- 13 žampionů (větších)
- 2 červené cibule
- 4 řapíky celeru
- sůl
- 2 lžíce oleje
- na marinádu:
- 400 ml červeného vína (polosladkého)
- 1/2 kl chilli koření
- 7 lžíce sojové omáčky
- 4 cm čerstvého zázvoru
Postup přípravy receptu
Zázvor očistíme, nakrájíme na menší kousky a přes lis na česnek nadrtíme. V míse promícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme mírně osolená líčka a dáme přes noc odpočinout do lednice.
Očištěné řapíky a cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony překrojíme na polovinu, pokud máme menší kousky, necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na drobné kostky a dáme do většího kastrolu vhodného i na zapékání v troubě na rozehřátý olej mírně osmahnout. Přidáme líčka, která jsme nechali v cedníku okapat z marinády, promícháme a necháme zprudka zatáhnout.
Dále přidáme nakrájený řapíkatý celer, cibuli, promícháme, přidáme všechnu marinádu, přiklopíme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na poloviční výkon cca 50 minut.
Poté přidáme žampiony, oškrábeme nožem přichycený výpeček do šťávy, dle potřeby dolijeme vařící vodou a opět pod poklicí ještě 15 minut dopečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem, hodí se i rýže.
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem vyzkoušet něco nového z vepřových líček.Použila jsem suroviny,které jsem měla po ruce a o výslednou dobrotu se tady s vámi dělím:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová líčka v pikantní marinádě
-
jablicko:Budu ráda za info
věřím,že se jídlo povede
a jsem moc ráda,že recept zaujal
Děkuji
-
tak dnes jsem poprvé sehnala vepřová líčka, nikdy jsem je nejedla, tak vyzkouším nějaký recept a podělím se svámi jak se to povedlo.
-
Míla:Mílo,moc mě potěšil Tvůj komentář a hlavně to,že jsi podle receptíku uvařila
Udělalo mi to velkou radost,děkuji
-
Chci poděkovat za úžasný receptopravdu stojí za vyzkoušení.Poprvé jsem v masně natrefila na líčka/99,-/a nadšeně jsem zkoušela,co mě napadlo...do rizota,na řízečky a hlavně-na tenhle recept.Dobrotu jsme si dali s rýží a jak se říká - nemělo to chybu !
-
jěště jsem neměla tu čest líčka ochutnat budu se muset snažit je sehnat u nás jsem je neviděla
+17
-
Ivana Ch:Ivanko z plecka to bude také dobrota
Děkuji všem,udělali jste mi radost -
Na vepřová líčka jsem ještě nikdy nepřišla, zkusím to udělat z plátků plecka.
-
To by nám chutnalo
-
Aničko, to je přímo luxus. To se může vždy.Líčka jsem ještě nedělal.Neznám. +bodík 13
-
Anna Kocikova: bezva recept
hovězí líčka mívaji v masně " Procházka" u nás v Lidlu, ale ještě jsem je nekoupila, chodím tam málo, ale někdy musím
-
cathleen:Ivi původně jsem zamýšlela pivo,ale nevěděla jsem,co by to s tím zázvorem udělalo,jestli by marináda nezhořkla
tak tatík vyklopil vínko
Mu to naštěstí nevadí
Všem vám za přízeň moc děkuji -
Kadlik:
Jéé,tak ve Zlíně zase nemámě ty hovězí licousy
a to jsou tady Inposácké prodejny tři
-
Tak vepřová líčka, to slyším poprvé, že by měl Inpost!!! Kupuju tam hovězí líčka, kilo za 113 kaček... Ale tohle je pro mně novina!!!
-
Líčka mám v mrazáku, taky z Inpostu, chystám se na ně. To víno by mi ale u manžela neprošlo, tak aspoň za mě - nádherný receptík!
-
Aničko, to je zase náááářez - chci taky