Řízky z václavek
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné kloboučky václavek obalíme v hladké mouce, pak je oklepeme od přebytečné mouky a vložíme do rozšlehaných vajec se solí nejprve lupeny dolů, poté svižně otočíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné kloboučky václavek obalíme v hladké mouce, pak je oklepeme od přebytečné mouky a vložíme do rozšlehaných vajec se solí nejprve lupeny dolů, poté svižně otočíme,…
Očištěné houby pokrájíme velmi nadrobno, podusíme na oleji doměkka, osolíme, opepříme, přidáme žloutky a mícháme do zhoustnutí. Houbovou směs necháme vychladnout, do…
Oloupeme vařené brambory a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do větší mísy, přidáme olej, sůl, pepř, 1 PL hořčice a promícháme.Dáme do pekáče, přidáme cibuli na plátky a…
Na troche oleja orestujeme 1 nadrobno narezanú cibuľu, pridáme celé minipodpňovky, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme 20 minút. Necháme vychladnúť. Zemiaky prerežeme.…
Nakrájené řízky dobře rozklepeme, osolíme, opepříme.Z vajec, nakrájené cibule a žampionů připravíme smaženici, kterou řízky naplníme, přeložíme napůl a sepneme párátkem…
Staršie žemle narežeme na kocky a prelejeme horúcim vývarom. Necháme 1 hod stáť. Potom pridáme špenát, vajcia, múku. Osolíme, okoreníme a z cesta vykrajujeme nočky,…
Dýni přepůlíme, vydlabeme měkký semínkový střed a ostrým nožem do ní uděláme hluboké zářezy, které nesmíme dokrojit. Je dobré udělat například z prkénka pomyslnou …
: Vykuchaného pstruha omyjeme a naporcujeme na menší kousky, aby se nám lépe a rychleji propekly. Pokud máme velkou pánev, můžeme smažit rybu v celku. Porce pokapeme…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vodu, vejce, nastrouhaný zázvor, česnek a dýni, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme, přidáme strouhanku, opět promícháme a mokrou…
Kuskus premiešame s 1 lyžicou oleja, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 5 min postáť. Potom ho vidličkou načechráme a zakrytý necháme ešte 5 min bobtnať.…
Všechnu suroviny vyšleháme ručním šlehačem.Těsto necháme 10 minut odpočinout.Nepřilnavou pánev rozehřejeme na střední stupeň s troškou másla a lívanečky smažíme cca 2…
Na pánvi (wok) rozehřejeme lžíci oleje a přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Když je cibulka zpěněná, přidáme arašídy, kuřecí maso a nechápe osmahnout.Poté přidáme…
Játra propláchneme a necháme okapat. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a játra zprudka orestujeme. Přidáme protlak, slaninu nakrájenou na kostky, jemně pokrájenou šalotku,…
Všetky prísady dobre premiešame a necháme 20 minút postáť. Pokiaľ je cesto príliš husté (nie každá celozrnná múka je rovnaká), dolejeme viac mlieka.Z vykysnutého cesta…
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme múku a opražíme. Zalejeme trochou vody a 2 min povaríme.Pridáme paradajky prerezané na polovice, prelisovaný…
Oba celery, mrkev a brambory si po očištění nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a lahůdkovou cibulku na kolečka jen zelenou část si oddělíme a dáme…
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme za občasného promíchání do rozdrobení (pomoci si můžeme šťouchadlem na…
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a část zelených částí odložíme stranou na ozdobu. Česnek posekáme nadrobno a zázvor nastrouháme. Zbylou cibulku, česnek i zázvor…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu doskolovita. Pridáme semienka a restujeme ďalej asi 3 minúty.Vložíme nadrobené tofu, osolíme, okoreníme, podlejeme mliekom a krátko…
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu a na pásiky narezané stopky zeleru.Pridáme na rezance nakrájanú papriku, očistenú a na 2 cm kúsky narezanú špargľu a…
Na oleji speníme cibuľu drobne nakrájanú. Stiahneme z ohňa, primiešame červenú papriku, pridáme kocky mäsa, chvíľočku premiešavame na slabom ohni, podlejeme trochou vody…
Syrový květák nastrouháme na větších slzičkách do mísy, přidáme nadrobno nakrájené houby, lahůdkovou cibulku nadrobno, pak ještě nasekanou pažitku, smetanu(mléko),…
Rajčata překrojíme a dáme do mixéru. Přidáme papriku zbavenou semen, oloupaný česnek, střídku z chleba a rozmixujeme. Ve vetším hrnci nebo míse smícháme passatu, vývar,…
Na oleji podusíme huby asi 20minút. Potom pridáme na kolieska narezaný pór, osolíme, okoreníme. Podusíme ešte 10 minút. Tekutina musí byť vydusená. Necháme prechladnúť,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Z Receptáře Přemka Podlahy: V 90. letech frčely bramborový šusprejt se škvarky nebo zelná polévka křampes
Jídelní rozmary Marka Zuckerberga: Návštěvám servíroval pečenou kozu ze svého stáda!
Jak peče rohlíky Josef Maršálek? Těsto podle něj nesmí při kynutí oschnout a prozradil trik, díky kterému budou nádherně křupavé