Rychlý kuskus plný chutí
Recept ještě nebyl hodnocenKuskus je rychlá, chutná a výživná příloha, která si získává stále větší oblibu v moderní kuchyni. Díky své univerzálnosti se hodí k masu, zelenině i do salátů. Jeho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 556 kJ / 611 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
| Tuky | 50,00 g |
| – nasycené | 3,50 g |
| – nenasycené | 38,00 g |
| –– mononenasycené | 17,00 g |
| –– polynenasycené | 21,00 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 14,00 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Kuskus je rychlá, chutná a výživná příloha, která si získává stále větší oblibu v moderní kuchyni. Díky své univerzálnosti se hodí k masu, zelenině i do salátů. Jeho…
1. Česnek, rukolu a trochu soli rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme pinie, znovu promixujeme. Směs přendáme do misky a přimícháme polovinu parmezánu. Nyní začneme…
Salát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
Krásně barevné, voňavé a lákavé jídlo vznikne spojením rýže, kuřecího masa a zeleniny. Nejprve maso naložíme do marinády z koření a teriyaki omáčky, poté orestujeme a…
Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni libují. Jednoduchý recept na zapečený…
Přísady na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu odležet 30 min. Polovinu těsta vyválíme do dortové formy a cca 15 min předpečeme v troubě…
Fígl je v tom, že listy bazalky zblanšírujeme, což znamená, že je vložíme na půl minutky do vroucí vody, ihned je vyndáme a vložíme do misky se studenou vodou a ledem.…
Pesto se sušených rajčat připravíte rozmixováním sušených rajčat, vlašských ořechů, česneku a olivového oleje. Bazalkové pesto připravíte rozmixováním čerstvých lístků…
Drcené kuřecí maso necháme rozmrazit a dáme do misky. Přidáme na jemno nasekaná sušená rajčata, petrželovou nať, nastrouhané stroužky česneku, piniové oříšky, bílý pepř,…
Nahrubo nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme na menší kousky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Přisypeme nové koření, kmín, drcený pepř,…
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme 2 lžíce sójové omáčky slané, 1 lžíci sladké sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, drcený pepř, zamícháme a necháme…
Nejdříve omyjeme a očistíme kuřecí prsíčko, dáme ho do mističky a v jiné misce připravíme marinádu: Nalijeme olivový olej, přidáme mleté chilli, chilli pastu a sůl,…
Dokonale vyladěný tatarský biftek z jemně krájeného hovězího zadního masa dochucují lojové škvarečky, křupavé kousky kadeřávku a piniové oříšky. Takovou pochoutku si…
Do mixéru dáme lístky bazalky, česnek a ořechy. Vše rozmixujeme na jemnou pastu, kterou přeložíme do misky. Pak ji rozředíme smetanou, podle chuti přisolíme a můžeme…
Tobolky okry zbavime stopek, nakrajime na vetsi kousky a na 15 minut namocime do octove vody. Ocet nam okru zpevni a odstrani cast slizovitych latek, ktere tobolky…
Plněné lilky s bulgurem jsou skvělou kombinací jemné zeleniny a voňavé náplně s rozinkami, šunkou a piniovými oříšky. Podávané s osvěžujícím jogurtovým dipem a čerstvým…
Ve 250 ml vlazne vody rozmichame drozdi, cukr a nechame chvilku odstat. Mouku prosijeme, pridame sul, oliv. olej, kvasek a zbytek vlazne vody. Zadelame tuzsi testo,…
Veškerou zeleninu nakrájíme na drobno, rajčata nejprve zbavíme slupky. Rozehřejeme máslo, přidáme maso a ze všech stran jej orestujeme dozlatova. Poté maso vyjmeme…
Troubu předehřejte na 170°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Marcipán nakrájejte na kostky, dejte do mixéru (resp. food processoru), přidejte sůl, prášek do pečiva…
Ze všeho nejdřív připravíme maso: ňadérko řádně omyjeme, osušíme a překrájíme na kostky velikosti sousta. Přemístíme do uzavíratelné krabičky (misky), ve které budeme…
Šilháte už hlady a nevíte, co rychle připravit k obědu? Vyzkoušejte tyto snadné těstoviny s pestem. Porce těstovin je uvařená během pár minut, které využijete na…
Italská Caponata je tradiční sicilský předkrm, příloha k hlavnímu jídlu, nebo samostatný lehký pokrm, plný výrazných středomořských chutí a vůní. Tato zeleninová směs z…
Někdo žemlovku miluje, jiný zatracuje. Připravte ji jinak, než jak jste zvyklí. Do formy vrstvíme opečená kolečka rohlíků a plátky jablek, prokládáme rozinkami. Zalijeme…
Carpaccio jsou původně tenké plátky marinovaného hovězího masa. Vegetariáni jistě ocení tuto verzi z červené řepy. Naložená v marinádě stráví několik dní, takže ji…