Zapečený lilek podle Zdeňka Pohlreicha
Recept ještě nebyl hodnocenZapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni libují. Jednoduchý recept na zapečený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 556 kJ / 611 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 24,00 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g | 
| Tuky | 50,00 g | 
| – nasycené | 3,50 g | 
| – nenasycené | 38,00 g | 
| –– mononenasycené | 17,00 g | 
| –– polynenasycené | 21,00 g | 
| ––– omega 3 | 0,15 g | 
| Vláknina | 4,50 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 0 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 14,00 g | 
| – cukry | 1,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			
	
Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni libují. Jednoduchý recept na zapečený…
	
			
	
Kuskus je rychlá, chutná a výživná příloha, která si získává stále větší oblibu v moderní kuchyni. Díky své univerzálnosti se hodí k masu, zelenině i do salátů. Jeho…
	
			
	
Těstoviny s dýňovou omáčkou jsou podzimní klasikou. Dušená dýně s česnekem a cibulí vytvoří jemný základ, víno a smetana dodají krémovost a parmezán s piniovými oříšky…
	
			
	
Omyte kure vlozime do vyssi nadoby a zalijeme nalevem. Zatizime napr. talirkem, kure musi byt zcela potopene. Nalev zintenzivni chut kurete, doda mu potrebnou vlhkost a…
	
			
	
Pesto: všechny ingredience vložíme do ručního mixéru nebo kamenného hmoždíře a rozmixujeme do hladké hmoty.Žampionový krém: Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, žampiony,…
	
			
	
Přísady na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu odležet 30 min. Polovinu těsta vyválíme do dortové formy a cca 15 min předpečeme v troubě…
	
			
	
Lososa umyjeme, dobře osušíme. Pak choi podélně rozřízneme na půlky, dobře propláchneme a necháme chvíli odkapat. Česnek nasekáme na drobno, feferonku jen překrojíme a…
	
			
	
	
Fígl je v tom, že listy bazalky zblanšírujeme, což znamená, že je vložíme na půl minutky do vroucí vody, ihned je vyndáme a vložíme do misky se studenou vodou a ledem.…
	
			
	
Nahrubo nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme na menší kousky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Přisypeme nové koření, kmín, drcený pepř,…
	
			
	
Italská Caponata je tradiční sicilský předkrm, příloha k hlavnímu jídlu, nebo samostatný lehký pokrm, plný výrazných středomořských chutí a vůní. Tato zeleninová směs z…
	
			
	
Někdo žemlovku miluje, jiný zatracuje. Připravte ji jinak, než jak jste zvyklí. Do formy vrstvíme opečená kolečka rohlíků a plátky jablek, prokládáme rozinkami. Zalijeme…
	
			
	
Lehký a zároveň chutný předkrm nebo zdravá svačina, která zaujme nejen vzhledem, ale i kombinací čerstvých surovin. Tenké plátky cukety plněné sýrem, kořením a oříšky…
	
			
	
Ve hmoždíři rozdrtíme bazalku, česnek, piniová jádra a koření na jemnou pastu. Směs přendáme do misky a po troškách vmícháme olej. Přidáme sýr, ještě jednou dobře…
	
			
	
Červená řepa obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, má krásnou barvu a lahodnou chuť, kterou ještě podpoříme pečením. Svěží polníček, tenké plátky pečené řepy,…
	
			
	
Vmíchejte droždí do vlažné vody, do mísy dejte vařenou nastrouhanou bramboru, sůl a mouku. Zpracujte v hladké, lesklé a porézní těsto. Nechte kynout 35-40 minut. Poté…
	
			
	
Nejdříve omyjeme a očistíme kuřecí prsíčko, dáme ho do mističky a v jiné misce připravíme marinádu: Nalijeme olivový olej, přidáme mleté chilli, chilli pastu a sůl,…
	
			
	
Šilháte už hlady a nevíte, co rychle připravit k obědu? Vyzkoušejte tyto snadné těstoviny s pestem. Porce těstovin je uvařená během pár minut, které využijete na…
	
			
	
Salát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
	
			
	
Dobré pesto dokáže dokonale dochutit těstoviny, křupavou bagetku i grilované maso. Domácí bazalkové pesto si snadno můžete vyrobit z několika základních surovin.…
	
			
	
Carpaccio jsou původně tenké plátky marinovaného hovězího masa. Vegetariáni jistě ocení tuto verzi z červené řepy. Naložená v marinádě stráví několik dní, takže ji…
	
			
	
Tento lehký a výživný pokrm spojuje jemnost kuskusu s pestrými chutěmi čerstvé zeleniny, voňavých bylinek a šťavnatého kuřecího masa. Tento recept je rychlý na přípravu…
	
			
	
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme 2 lžíce sójové omáčky slané, 1 lžíci sladké sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, drcený pepř, zamícháme a necháme…
	
			
	
Vepřové maso rozklepeme a potřeme bazalkovým pestem, poklademe plátky mozzarelly a utvoříme kapsu popř. závitek. Zlehka opepříme. Zprudka opečeme na oleji a podáváme. …
	
			
	
Do mixéru dáme lístky bazalky, česnek a ořechy. Vše rozmixujeme na jemnou pastu, kterou přeložíme do misky. Pak ji rozředíme smetanou, podle chuti přisolíme a můžeme…