Dusene hovezi s restovanym bramborem

aisha Kuchařka: aisha

Doba přípravy: 2 hodiny Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

1/2 kg hovězí kližky
1/2 kg brambor
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 bobkový list
1 lžička mletého nového koření
1/2 lžičky kmínu
špetka skořice
1 lžička rajského protlaku
1 bujónová kostka
hrst piniových oříšků
drcený pepř
sůl
olivový olej
hladkolista petrželka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nahrubo nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme na menší kousky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Přisypeme nové koření, kmín, drcený pepř, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list, rajský protlak, bujónovou kostku, podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme do měkká (1 a 1/2 - 2 hodiny). Podle potřeby dále podléváme.

  2. Neoloupané brambory nakrájíme na zhruba stejně velké kousky jako maso a ve vyšší vrstvě oleje je opečeme do červená. Před pečením je prosolíme.

  3. Opečené brambory (zbavené přebytečného oleje) přisypeme k hotové masové směsi, promícháme a necháme ještě cca 5 minut dusit.

  4. Nakonec přidáme opražené piniové oříšky, na špičku nože skořice (celé jídlo krásné provoní a dodá orientální nádech) a zasypeme posekanou hladkolistou petrželkou. Dle potřeby dochutíme soli a pepřem. Jako příloha se hodí ryze nebo tarhona.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 134 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dusene hovezi s restovanym bramborem

Tématické fráze: hovězí plátky s bramborem dusene hovezi jaká příloha k duš. na mrkvi dusene hovezi maso s bramborem hovězí kližka s bramborem hovězí maso s bramborem opecene brambory priloha hovezi dusene maso hovězí duš.na cibulce tarhoňa z bramborem