Marinované vepřové maso
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme všechny sypké a tekuté suroviny.Maso osolené z obou dvou stran vložíme do marinády alespoň na 1 den.Osmahneme nejlépe na prudkém oleji z každé strany cca 2-3…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme všechny sypké a tekuté suroviny.Maso osolené z obou dvou stran vložíme do marinády alespoň na 1 den.Osmahneme nejlépe na prudkém oleji z každé strany cca 2-3…
Zeleninu nakrájíme. Papriku podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na proužky. Stonek řapíkatého celeru nakrájíme na jemné plátky. Okurku nakrájíme na jemná kolečka. Nebo…
Smícháme koření, šťávu a sůl. Zalijeme olejem jen tak, aby vznikla hustá kašička, kterou důkladně promícháme. Kašičku vetřeme ze všech stran do okouna a necháme aspoň 30…
Špagety uvaríme.Nakrájame cibuľu, šampiňóny, papriku a mäso z konzervy. Pokiaľ je v konzerve dosť tuku, dáme rozohriať ten, keď nie, rozpálime olej a usmažíme cibuľu…
Připravíme marinádu a necháme v ní maso, které vidličkou nebo hrotem nože napícháme, aby se marináda dostala dovnitř, přes noc marinovat v lednici.Cibuli nakrájíme na…
Brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme koření, prolisovaný česnek a zamícháme.Dáme jako první vrstvu do pekáče, posypeme nakrájenou cibulí.Kotletu nákrájíme na…
Katův šleh je klasika českých hospod, připravit si ho ale můžete i doma. Pokrm z kousků kuřecího masa a papriky v lehce pikantní kečupové omáčce podávaný s rýží basmati…
Pekáček plný zapečených dobrot může být vhodným lehkým obědem či večeří po vydatné procházce lesem. Košík plný hub tak můžete ihned upotřebit. Na porci houbových kolínek…
Objevte kouzlo domácích těstovin! Jsou trvanlivé, proto si je můžete nasušit i do zásoby a můžete je odebírat podle potřeby. Třeba právě k této pikantní fazolové Mexické…
Pokud máme na zahrádce přebytky zeleniny, kterou nestačíme konzumovat, je dobré si něco zakonzervovat na zimu. Takto zavařenou zeleninu pak můžeme používat jako přílohu…
Fazolová směs nabitá zeleninou a kořením, když máte opravdu velký hlad. Hodí se na víkendové vaření a pokud část odebereme než přidáme pálivé koření, můžeme mít oběd pro…
Svěží a chutný salát plný čerstvé zeleniny potěší příjemnou chutí i krásnou barvou. Zalijeme ho jednoduchou zálivkou a podáváme s křupavými tousty a kousky kuřecího masa…
Mladé kedlubny jsou skvělým komponentem do lehkých a chutných salátů. Zkuste je zajímavě dochutit pomocí neúplně tradičních dochucovadel, jakými je například avokádový…
Tento křupavý a osvěžující salát kombinuje jemné zelí s pikantními ředkvičkami a dalšími ingrediencemi, které jsou dohromady vyváženou směsí. Jeho příprava je snadná a…
Čirok se zeleninou a tofu je zdravé a chutné jídlo, které kombinuje výživné zrno čiroku s čerstvou zeleninou a tofu, které je bohatým zdrojem bílkovin. Zde je…
Jedním z neoblíbenějších českých jídel je bezesporu guláš, Připravte jeho letní obměnu, s typickou letní čerstvou zeleninou ze zahrádky. Guláš plný nejen masa, ale také…
Kombinace měkké tortilly, šunky, rozpuštěného sýra a čerstvé zeleniny je jednoduchá, chutná a ideální pro každý den. Tento lehký pokrm je skvělý jako rychlá večeře,…
Jednoduchá a velmi dobrá je tato hrášková pomazánka. Příprava zabere jen chvilku a pochutná si celá rodina. Vypadá krásně na jednohubkách pro návštěvu, ale i v…
Zeleninový salát z jemných proužků cukety, cibule a červené papriky ve sladkokyselém, lehce pikantním nálevu, to je cuketový pepřák. Po uležení ho podáváme k pečenému či…
Horkovzdušná fritéza je skvělý pomocník, se kterým zvládnete připravit spoustu výborných jídel. Díky alobalu v ní zvládnete upéct i masovou směs v marinádě. Tyto vepřové…
Rychlý recept na rýžové nudle s krevetami potěší všechny milovníky asijské kuchyně. Příprava je snadná a skvělý oběd si můžete vychutnat během chvilky. Méně tradiční…
Máte doma mleté maso, trochu zeleniny a chuť na něco dobrého? Tyto špízy s nivou jsou jednoduché a skvěle se hodí k bramborám i rýži. Masová směs s česnekem, bylinkami a…
Lahodná polévka z pečené zeleniny s muškátovou dýní vás skvěle zahřeje a zasytí. Úprava zeleniny pečením dodá polévce výraznější chuť a smetana ji krásně zjemní. Polévka…
Žampiony patří mezi celoročně a snadno dostupné oblíbené druhy hub. Upravit je můžeme na mnoho způsobů. Jednou z možností je je naplnit sýrovou směsí s paprikou. Plněné…