Vepřová játra na minutku s přílohovou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenJátra opláchneme, osušíme, nakrájíme na cca 15 mm silné plátky a po okrajích je malinko nařízneme. Plátky prošpikujeme na delší špalíčky nakrájenou slaninou a po obou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na cca 15 mm silné plátky a po okrajích je malinko nařízneme. Plátky prošpikujeme na delší špalíčky nakrájenou slaninou a po obou…
Krajíčky chlaba opečeme na oleji jako klasické topinky. Ještě horké je potřeme rozetřeným česnekem. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vlijeme na na ní osolené a…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenoučké půlměsíčky. Omyjeme je a usušíme v utěrce. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji.Malý plech na pečení vymažeme olejem…
Čočku propláchneme, v hrnci zalijeme 2 hrnky vody a necháme vařit asi 15 minut, až je čočka měkká a voda vyvařená. Čočku vypneme a odstavíme.Na rozehřátý olej vhodíme…
Žľazy umyjeme, narežeme na plátky, vložíme do misky a zalejeme mliekom. Dáme na 12 hodín do chladu. Potom plátky vyberieme a prepláchneme vodou. Na oleji speníme…
Na olej dáme restovat cibuli, přidáme rajčata a papriky nakrájená na kostičky, chvíli podusíme. Vmícháme nakrájenou cuketu a opět podusíme. Vložíme klobásu nakrájenou…
Všechny suroviny spolu dobře promícháme.Z hmoty tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a usmažíme v rozehřátém sádle (nebo oleji).
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na ghíčku osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky tofu a lehce osmahneme. Přidáme fazolové lusky, papriku a rajčata.Směs…
Ředkvičky i ostatní zeleninku důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Zeleninu nakrájíme – ředkvičky ostrým nožem na tenká kolečka, očištěné papriky na proužky,…
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek nadrobno, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a papriku na plátky (proužky).Na rozpáleném sádle opečeme…
Připravíme marinádu a necháme v ní maso, které vidličkou nebo hrotem nože napícháme, aby se marináda dostala dovnitř, přes noc marinovat v lednici.Cibuli nakrájíme na…
Pomalý hrnec je zde netradičně použit na přípravu špízů, které obvykle připravujeme grilováním nebo opékáním. Špízy z pomalého hrnce jsou dokonale měkké a bez…
Objevte kouzlo domácích těstovin! Jsou trvanlivé, proto si je můžete nasušit i do zásoby a můžete je odebírat podle potřeby. Třeba právě k této pikantní fazolové Mexické…
Obložené chlebíčky jsou vždy vítaným pohoštěním. Na plátky veky navrstvíme vidličkou bramborový salát, přidáme kornoutky z šunky a debrecínky, vejce, nakládanou okurku a…
Kuřecí maso je vděčným sluhou všech šetrných hospodyněk. Je levné, chutné a dá se připravit na tisíc způsobů, včetně toho svátečního. Tato pečená stehna na cibulce jsou…
Tento recept spojuje šťavnaté kousky hovězího masa s jemností klasické svíčkové omáčky, obohacené o svěží nádech rajčat. Dlouhé pomalé vaření zajistí, že maso bude měkké…
Těstoviny jsou dobrou volbou ať už jako oběd nebo večeře. Hrachové těstoviny mají navíc tu výhodu, že jsou bohaté na vlákninu. Podáváme je s restovanou zeleninou,…
Čirok se zeleninou a tofu je zdravé a chutné jídlo, které kombinuje výživné zrno čiroku s čerstvou zeleninou a tofu, které je bohatým zdrojem bílkovin. Zde je…
Pokud máte nadbytek úrody cuket a paprik, vyzkoušejte tuto "čalamádu". Domácí je daleko levnější a hlavně chutnější než kupovaná. Pokud se ošetří sterilováním, vydrží i…
Zdravé lehké letní jídlo z ryb a čerstvé zeleniny, které budete připravovat často a rádi. Ryby jsou cenným zdrojem jódu, bílkovin, vitamínů a minerálů. Proto by měli být…
S počátkem jara přichází čas medvědího česneku, který je díky výrazné vůni a chuti velmi oblíbený. Skvěle chutná například v masových kuličkách, které snadno připravíme…
Lehce pikantní pánev s fazolemi a kuřecím masem hraje všemi barvami. Použijte barevné sterilované fazole, papriky, cuketu, kukuřici a nechte ve své kuchyni rozvonět…
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony…
Chystáte se na oslavu nebo silvestrovskou party? Pak je nasnadě s sebou vzít i dobré pohoštění. Pokud hledáte nápad, jak nazdobit mísy a talíře, načerpejte inspiraci…