Závin z listového těsta plněný cuketou
Recept ještě nebyl hodnocenListové těsto rozdělíme na 2 nebo 3 díly a tence rozválíme do obdélníků.Na tuku opečeme hranolky cukety, nasekanou cibuli a česnek, osolíme, okořeníme bazalkou, tymiánem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listové těsto rozdělíme na 2 nebo 3 díly a tence rozválíme do obdélníků.Na tuku opečeme hranolky cukety, nasekanou cibuli a česnek, osolíme, okořeníme bazalkou, tymiánem…
Kuřecí a uzené maso uvaříme v menším hrnci velmi pomalým varem asi 1-2 hodiny spolu s cibulí a kořením (koření dávám do čajítka). Obojí maso vyndáme, obereme od kostí a…
Do uzeného vývaru dáme vařit brambory, asi po 10 minutách přidáme očištěnou brokolici pokrájenou na růžičky (košťál oloupeme a dáme jako první). Vše uvaříme doměkka.…
Rýži dáme vařit do osolené vařící vody. Vaříme dle návodu na krabici. Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Polovina přijde na rizoro a druhá polovina do …
Špenát si rozmrazíme a přebytečnou vodu vylijeme. V kastrolku si rozehřejeme tuk, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a orestujeme jí do sklovata,pak přidáme špenát a…
Těstoviny uvaříme podle návodu, pak přimícháme všechny přísady, nadrobno nakrájené párky či uzené maso a po obou stranách pečeme v lívanečníku na malém množství oleje.
Smícháme cukr, mléko, vodu a droždí. Dáme na 10 minut do tepla zmladit. Tekutina musí být jen vlažná, ne horká.Během toho připravíme mouku, kaši, sůl. Kaše se vůbec…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, cuketu nastrouháme na hrubo. Rozpustíme máslo a zpěníme cibuli s asi 4 stroužky česneku.Přidáme cuketu, orestujeme a zaprášíme…
Předem ogrilujeme párky, papriku a červenou cibulku.Namleté maso rozprostřeme na pracovní ploše a okořeníme solí, pepřem, sušeným česnekem, mletou paprikou, uzenou…
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibuli, kořením a ostatními surovinami. Pořádně prohněteme a necháme chvíli odpočinout.Papriky vydlabeme a očistíme od zrníček. Naplníme…
Přísady na těsto vařečkou vyhnětat do krásně hladkého těsta, po vykynutí na moukou podsypané desce roztáhnout dotenka a na okraje těsta poklást nitě korbáčků, těsto přes…
Obě mouky s práškem do pečiva, solí a kmínem promícháme v míse. Vytvoříme důlek, kam nalijeme teplou vodu s cukrem a rozdrobíme droždí. Necháme tak 4 minuty nabobtnat a…
Do hrnce dáme rozehřát sádlo a na něm orestujeme na kolečka nakrájené obě nožky párku a pórek, přidáme mouku (trošku zahustit můžeme místo mouky pohankovou lámankou nebo…
Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, zelí nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme na sádlo orestovat vločky, zeleninu a česnek. Přidáme papriku a na kolečka…
Ze špalíku masa uděláme čtyři plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze dvou vajíček a jedné jemně nakrájené cibule na trošce sádla uděláme v…
Bramborový guláš, tentokrát s fazolemi a mrkví vám dopřeje chutný oběd nebo sytou večeři. Práci v kuchyni si můžete urychlit použitím konzervovaných luštěnin. Přidejte…
Volské oko neboli sázená vejce patří mezi nejoblíbenější způsoby přípravy vajíček. Rychlejší večeři ani snídani nepřipravíte. Sluníčko na talíři vás potěší a rozzáří…
Žloutková polévka s řapíkatým celerem je lahodný a výživný pokrm, který spojuje jemnost vajec se svěžestí celeru. Tato polévka je nejen snadná na přípravu, ale také plná…
Tato chutná kombinace šťavnatého kuřecího masa, svěžího baby špenátu, vajec a pikantního párku vytváří lahodný pokrm. Roládky jsou jednoduché na přípravu a zároveň…
Tento recept nabízí skvělou alternativu k běžným zapečeným pokrmům a je ideální pro ty, kdo hledají bezlepkovou variantu plnou vlákniny a vitamínů. Kombinace jáhel a…
Skvělá, nutričně vydatná luštěninová polévka dokáže nahradit i oběd, či večeři. Čočka je uvařená za chvilku a dochucení je též dílem pár minut. Můžete zkusit obměnu,…
Rychlá a jednoduchá varianta segedínského guláše, která potěší svou chutí i nenáročnou přípravou! Párky v zelí, známé jako falešný segedín, kombinují kysané zelí,…
Tuto plněnou sekanou ve formě nemusíte připravit pouze na Velikonoce. Dobře vychucená a na pohled efektní sekaná bude hezky vypadat a chutnat zatepla s bramborovou kaší…
Výborný velikonoční salát připravíme z čínského zelí a vajec uvařených natvrdo. Ředkvičky dodají salátu příjemnou štiplavou chuť. Dále přidáme párky a sýr a na závěr…