

Pivní rizoto
Suroviny 4-5 porcí
- 300 g rýže
- 400 g párků
- 3 dl světlého piva
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 l vývar z kostky
- hrst zelené petrželky (lze i bez ní)
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Na oleji zpěníme cibuli, mrkev a na jemno nasekaný česnek.
Vše mírně osolíme a opepříme, když cibule zrůžoví, vmícháme na kolečka nakrájený párek a osmahneme.
Poté přidáme rýži, promícháme a zalijeme pivem.
Když se pivo vstřebá, zalijeme vývarem a necháme dusit, dokud rýže nebude měkká.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pivní rizoto
-
Právě jsem dovařila Vaše rizoto, a musím dát plusový bodík. Je výborné.
-
Jendo s to fotkou recept zaujal.
-
Jendo s tvou fotkou je to dokonalé
-
Jendo, nejenže uvařil, ale i krásně nazdobil
-
Vendulko, recept mne zaujal, připravil jsem si rizoto k večeři a pochutnal si
. Vkládám pár fotek
.
+6
-
sice pivo nepiju ale bodik ti dam..
-
Tož i já tě vítám na topreceptech a tohle je opravdu hodně zajímavé s tím pivkem. ta chuť by mne taky zajímala, je lepší desítka, nebo 12 stupňové pivo?
-
Nějak si tu chut neumím představit, ale proti gustu ...
Musik02 - těším se na tvé další recepty -
juj rizetko hezky udělaný v pivečku...to by mohlo být mňamózní