Špagety na grilovací způsob

martina 72 Kuchař: martina 72

2 porce Grilování 22 názorů

Suroviny

1/2 balení špaget
2 plátky anglické slaniny
párky (klobásy, cigára, co má kdo rád)
strouhanka
pórek
grilovací koření
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené špagety scedíme, rozstříháme na menší kousky.

  2. Dáme do kastrolku, promícháme s troškou oleje.

  3. Slaninu nasekáme na malé kousky, stejně tak uzeninu a přidáme ke špagetám spolu s 1 lžící strouhanky.

  4. Přidáme 1-1,5 lžičky grilovacího koření a kousek nadrobno nakrájeného pórku.

  5. Vše promícháme, chvíli prohřejeme, případně zvlhčíme trochou vody.

  6. Podáváme teplé se zeleninovým salátem, okurkou.

Poznámka

Tenhle pokrm vznikl jako momentální nápad na rychlou večeři.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špagety na grilovací způsob

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    xyz:špagety zkusím. Jinak já vařím špagety tak, že než je dám do vody, tak je rozlámu na tři stejné díly. Celý svazek najednou. Je to určitě rychlejší než je stříhat uvařené.;-)

    Odpovědět

  • xyz xyz(neregistrovaný)

  • magdalenka magdalenka

    Ivanka, nádherná fotka! Vlastne fotky.

    Odpovědět

  • isindy isindy

    martino, nemáš za co, hlavně se nenech otrávit ;-) je jasné, že ne všechny recepty padnou do noty všem, také jsem si musela u svých receptů přečíst odmítavé komentáře...je-li formou slušné komunikace, ok, ale nemělo by to připomínat hon na čarodějnice :-)

    také se mi tu řada receptů nezamlouvá - kombinace chutí nebo suroviny, které nejím - ale než bych autorovi ublížila strháním jeho receptu, který vložil v dobré vůli a asi mu chutnal,jinak by ho sem nedával, tak jej prostě přejdu - nemám potřebu informovat ho, že je to podle mě blaf....možná by pro něj byl blafem můj oblíbený recept...1000 lidí, 1000 chutí....;-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Vypadá to dobře.:yes:

    Odpovědět

  • česnek česnek(neregistrovaný)

    nádhera hned bych ochutnal:-p isahu si borec:yes:

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72(autor receptu)

    Isahu děkuji za dodané foto, teď si ostatní aspoň mohou prohlédnout jak pokrm vypadá.

    Odpovědět

  • isindy isindy

    také mi to nedalo a jednu porci jsem uvařila ;-) - viz fotky

    musím konstatovat, že to opravdu není žádný blaf, jak píší ti, kteří nevyzkoušeli...na troše oleje jsem opekla slaninu spolu s párkem a pórkem, přidala grilovací koření a nakonec vmíchala uvařené a NASTŘÍHANÉ špagety;-):-D (prostě jsem je nasypala do misky a v ní pak šmikala jak Střihoruký Edvard:-8)...společně prohřála a nakonec zasypala hrstí strouhánky, kterou jsem rozmixovala s několika snítkami oregana - zde malá změna oproti receptu :-8


    nic není rozblemcané, žádná mokrá houska obalená kolem špaget - je jí tam jen trochu, ne kilo :-D

    a má osobní zkušenost nakonec: pochvala potěší vždy, neublíží, naopak inspiruje....ale kritika by měla být podložená, ne jen někomu ublížit, protože si jídlo nedokážu představit a k netradičním postupům a ingrediencím přistupuji odmítavě....ublížit je tak snadné....:-( a přitom by stačilo tak málo...trocha ohleduplnosti mezi lidmi....

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já si myslím, že všechna navrhovaná vylepšení i oprávněná (konstruktivní) kritika mají svůj pozitivní smysl - a dost hlavně pro autory receptů. Také jsem dělala a stále dělám v kuchyni dost kopanců a skutečně, žádný učený z nebe nespadl. Všichni jsme se vaření museli učit. U Martiny to tentokrát chutnalo tak, jak se s námi o recept (jistě v dobré víře) podělila a příště to třeba zkusí jinak... Sama vítám každou (opakuji konstruktivní) připomínku a i o tom to tady je ;-).

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Žížalka, asi to strihanie tiež vyskúšam. Alebo počkám, ako sa povedie tebe. Iný kraj - iný mrav, u nás sa tiež nestrihali doteraz.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Eliza, tvoj postup by už bol úplne iný recept, ktorý by vo mne vzbudil na prvý pohľad dôveru. A strúhanku by som tiež osmažila. Nie zvlhčovala vodou.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Strouhanka na špagetách mě nepřekvapuje, často jsem to viděla i v italských receptech. Mně v receptu spíš trochu vadí ty párky. Raději bych místo nich dala dvojité množství slaniny, dobře ji orestovala a nechala v ní zavadnout pórek nebo zelenou cibulku. Grilovací koření bych také moc nemusela, spíš trochu bazalkového pesta nebo jen čerstvou bazalku. A pokud by se strouhanka ještě promíchala s jemně strouhaným parmazánem (jen malinko), určitě by mi to chutnalo...:-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Miroslave škoda,že jsi nevyfotil;-):-K

    Odpovědět

  • miroslavrozsival miroslavrozsival

    Tak dámy, tenhle recept má tolik negativních ohlasů, ale i pozitivních /ty musím pochválit/, že jsem to dneska prubl. Ony se ty špagety opravdu musí naporcovat na menší kousky, protože ta strouhanka to jakoby zahustí a pojme přebytečný tuk. Namotat by nešly a musím říct, že jsem čekal všechno možné, ale výsledek mne překvapil. Podle receptu to měly být 2 porce, no nebyly, zblajznul jsem to sám. A moc mi chutnalo. Zase zopakuji.

    Odpovědět

  • Midla Midla

1 2

Tématické fráze: grilovane spagety netradiční špagety špagety se strouhankou co z uvařených špaget špagety ve strouhance špagety na 1000 způsobů blaf recept špagety recepty na grilování sspagety bol pokrm s klobásy na špagety špagety s grilovaci klobasou albert vařeni spagety špagety s grilovaci zeleninou špagety s grilovanymi klobásami špagety strouhanka top recepty bol.spagety jak vylepšit špagety špagety 1000x jinak špagety s kousky grilovaného lososa recept špagety ivanka

Zapomněl/a jsem heslo