Mrkvová roláda se sýrovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev můžeme využít ve sladké i slané kuchyni. V kombinaci s tvarohem je roláda vláčná, není přeslazená a chuť mrkve je tam pěkně cítit. Navíc její barva lahodí oku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev můžeme využít ve sladké i slané kuchyni. V kombinaci s tvarohem je roláda vláčná, není přeslazená a chuť mrkve je tam pěkně cítit. Navíc její barva lahodí oku a…
Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme suché houby a kmín. Společně minutku opékáme, až se houby rozvoní.Přidáme vločky, zamícháme a zalijeme…
Ledový salát nakrájíme na proužky a poklademe na talíře a pokapeme citronovou šťávou s cukrem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme.Dále přidáme na tenké plátky…
Kuřecí špalíky jsou šťavnaté samy o sobě. Vhodnou úpravou z nich připravíte luxusní jídlo, po kterém se jen zapráší. Křupavá, lahodně ochucená kůže na povrchu masa a k…
Velmi netradičně vypadá tento pečený a uzeným masem plněný chlebíček na řezu. Kynuté těsto potřené sádlem doplníme nastrouhaným parmezánem a nadrobno nakrájeným uzeným…
Kuřecí špalíčky s květákovou kaší představují skvělou kombinaci zdravých a chutných jídel. Tento jednoduchý, avšak výživný pokrm je ideální volbou pro všední i sváteční…
Krupicové nočky jsou oblíbenou vložkou do polévky jako alternativa ke klasickým nudlím. Často se používají do vývarů, ale stejně dobře zafungují i v krémových…
Po Velikonocích vždy přichází období, kdy konzumujeme vykoledovaná vajíčka natvrdo. Pokud vás již omrzela příprava pomazánky, tak vsaďte na tuto polévku, jejíž chuť je…
Polévku, jejíž nutriční hodnotu zvýšíte využitím tofu v zavářkových knedlíčcích, si snadno připravíte podle našeho receptu. Po půlhodině přípravy bude stát na stole a…
S česnekovou omáčkou, oblíbeným jídlem našich babiček, se již setkáváme jen zřídka. Přesto spojení uzeného masa s výrazným česnekovým aroma, může obohatit náš jídelníček…
Tato polévka je jednoduchá a chutná skvěle. Připravíme ji z nastrouhané mrkve a brambor, které povaříme ve vývaru. Na závěr stačí zahustit jíškou, dochutit bylinkami a…
Aby byl začátek nového dne co nejpříjemnější, nezapomeňte si připravit dobrou snídani. Opečený toustový chléb, s kolečkem papriky a volským okem uvnitř, nejen skvěle…
Polévka je grunt, mnohdy nás zasytí tak, že k obědu nepotřebujeme žádné druhé jídlo. Jarní polévka plná zeleniny přijde vždy k chuti. Navíc je rychlá na přípravu, za…
Vajíčka na různé způsoby má rád snad každý. Chcete-li jim dát netradiční formu, můžete je uvařit ve formičkách. Dovnitř kromě vajíčka můžete přidat také bylinky,…
Hermelíny, plněné pažitkou a nasekanými ořechy, zužitkujete jako chuťovku, která se perfektně hodí na obloženou mísu, nebo jako chuťovka k pivu či vínu. Takto vylepšený…
Úžasné spojení je kombinace lahůdkového chřestu, voňavých sladkých jahod a smetanově jemné mozarelly. Musíte jen vychytat dobu, kdy jsou všechny suroviny v nejlepší…
Lahůdkové brambůrky grenaille si zrovna říkají o využití do luxusnějších typů salátů. Přidejte k nim baby špenát, polníček a jedlá kvítka. Při podávání doplňte natvrdo…
Na snídani, na oběd nebo taky na večeři. Takhle variabilní je tato omeleta z vajíček a kukuřičné mouky. Do rozšlehaných vajíček přidáme také šunku a pažitku. Placka tak…
Grilované pikantní krevety jsou dokonalým kulinářským zážitkem pro milovníky mořských plodů a pikantních chutí. Tato delikatesa, připravená na grilu a ochucená směsí…
Grilovaná kukuřice s bylinkovým máslem je dokonalou letní pochoutkou, která kombinuje sladkou chuť čerstvé kukuřice s aromatickými bylinkami a krémovým máslem. Bylinkové…
Jemná a nasládlá dýně se skvěle hodí na grilování. Grilujeme ji spolu s kousky brokolice a vařenými bramborami. Po ugrilování zeleninu podáváme přelitou omáčkou ze…
Vychutnejte si delikátní chuť grilovaných línů. Tato ryba, známá svou jemnou a šťavnatou strukturou, je ideální pro grilování, které podtrhne její přirozenou chuť. S…
Tyto špízy z kuřecího a králičího masa, klobás, rajčat a paprik chutnají opravdu skvěle. Během grilování je potíráme lehce pikantní marinádou ze zázvoru a hořčice.…
Tyto jednoduché závitky z vepřového masa naplníme jarní cibulkou. Marinujeme je v zajímavé marinádě z rýžového vína a omáčky Teriyaki a poté ogrilujeme. Podáváme s rýží…