Nadýchaná omeleta s česnekovo-sýrovou náplní a sušenými rajčaty

isindy Kuchařka: isindy

1 porce Bezmasá jídla 11 názorů

Suroviny

2 vejce
sůl
špetka jedlé sody
1 plná lžíce pažitky
olej
2 lžíce česnekovo-sýrové pomazánky
4 sušená rajčata
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce důkladně rozšleháme, osolíme, všleháme sodu bicarbonu (dodá omeletě lehkost a nadýchanost), vmícháme nasekanou pažitku, směs vlijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje.

  2. Jakmile rozlijeme směs po ploše pánve, oheň ztlumíme na střední plamen a přikrytou omeletu z jedné strany usmažíme - vrchní strana se propeče pod pokličkou. Pro pruhovaný efekt jsem dělala na steakové pánvi.

  3. Omeletu přendáme na talíř, na polovinu dáme česnekovo-sýrovou pomazánku, poklademe sušenými rajčaty, omeletu ozdobně přehneme, doplníme salátovými listy a cherry rajčátky. Podáváme s bagetkou.

Poznámka

Jde o momentální nápad - v lednici zbyla ještě ze silvestrovského občerstvení česnekovo-sýrová pomazánka (u nás pod jménem Natašin dech). Chlebíčků a jednohubek bylo už dost, zkusila jsem tedy upotřebit v teplé kuchyni.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nadýchaná omeleta s česnekovo-sýrovou náplní a sušenými rajčaty

  • Pajaska Pajaska

    To jsou fotky jako fík.:yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • isindy isindy(autorka receptu)

    díky všem :-K
    michsamant, to víš, že se nezlobím, naopak se ráda přiučím ;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    Nikdy som nevedela urobit poriadnu omeletu. Nedavno som sa to naucila podla programu Masterchef Australia. isahu, snad sa nenahnevas ak to tu popisem :-) Vajicka poriadne rozlahame s troskou smotany alebo mlieka. Panvicu zohrievame na slabom ohni. Nesmie byt uplne rozpalena. Ked je panvica zohriata,, vlejeme omeletu a stale na slabom ohni ju nechame opekat, az kym sa jej povrch "takmer" nezatiahne...vtedy na jednu polovicu mozete vlozit akukolvek napln a prelozime ju napoly a este chvilku opekame. Prelozime na tanier a hotovo. Takze finta je len v teplote panvice, nesmie byt prilis vrela, omeletu opekat na slabom ohni hned od zaciatku. Nechcem tym nijako kritizovat, len taka mala rada, ja som to tiez donedavna neovladala :-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Dělám podobně,ale každá inspirace potěší.Jíme i očima a tady asi jedna porce nebude stačit;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dobrý nápad a kouzelné fotky...:yes::-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Omelety jsou u nás jak se říká na denním pořádku. Já dávám, aby byly kypřejší, na jedno vajíčko jednu lžíci studené vody, příště zkusím podle Tebe přidat sodu;-):-)

    Odpovědět

  • xanny xanny

    vypadá to suprově a určitě zkusím :-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Isi, výborný nápad :yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Lena M. Lena M.(neregistrovaný)

    Tomu říkám náhoda, zrova jsme povečeřeli podobnou mňamku. Vajíčko, pařitka, na drobno nakrájená šunka, pak posypané strouhaným sýrem, k tomu zeleninová příloha a francouzská bagetka...:-p
    Jinka na těch fotkách to vypadá opravdu velice dobře :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    V tvojom podaní ani omeleta nie je omeleta...je to nádhera!:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sýrová omeleta francouzská omeleta rajčatová omeleta nadychana amoleta omeleta náplně do omelet omeleta s rajčaty rajčatová amoleta syrova omelata jak udělat nadýchanou omeletu jak na to omeleta postup omeleta sýrové omelety česnekovo sýrová pomazánka francouzská sýrová omeleta nadychana omeleta se spenatem a syrem nadýchaná amoleta s hráškem pánvica.cz recept se susenymi fiky náplně do baget

Zapomněl/a jsem heslo