

Nadýchaná omeleta s česnekovo-sýrovou náplní a sušenými rajčaty
Suroviny 1 porce
- 2 vejce
- sůl
- špetka jedlé sody
- 1 plná lžíce pažitky
- olej
- 2 lžíce česnekovo-sýrové pomazánky
- 4 sušená rajčata
Postup přípravy receptu
Vejce důkladně rozšleháme, osolíme, všleháme sodu bicarbonu (dodá omeletě lehkost a nadýchanost), vmícháme nasekanou pažitku, směs vlijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje.
Jakmile rozlijeme směs po ploše pánve, oheň ztlumíme na střední plamen a přikrytou omeletu z jedné strany usmažíme - vrchní strana se propeče pod pokličkou. Pro pruhovaný efekt jsem dělala na steakové pánvi.
Omeletu přendáme na talíř, na polovinu dáme česnekovo-sýrovou pomazánku, poklademe sušenými rajčaty, omeletu ozdobně přehneme, doplníme salátovými listy a cherry rajčátky. Podáváme s bagetkou.
Poznámka od kuchařky
Jde o momentální nápad - v lednici zbyla ještě ze silvestrovského občerstvení česnekovo-sýrová pomazánka (u nás pod jménem Natašin dech). Chlebíčků a jednohubek bylo už dost, zkusila jsem tedy upotřebit v teplé kuchyni.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nadýchaná omeleta s česnekovo-sýrovou náplní a sušenými rajčaty
-
To jsou fotky jako fík.
-
-
díky všem
michsamant, to víš, že se nezlobím, naopak se ráda přiučím -
Nikdy som nevedela urobit poriadnu omeletu. Nedavno som sa to naucila podla programu Masterchef Australia. isahu, snad sa nenahnevas ak to tu popisem
Vajicka poriadne rozlahame s troskou smotany alebo mlieka. Panvicu zohrievame na slabom ohni. Nesmie byt uplne rozpalena. Ked je panvica zohriata,, vlejeme omeletu a stale na slabom ohni ju nechame opekat, az kym sa jej povrch "takmer" nezatiahne...vtedy na jednu polovicu mozete vlozit akukolvek napln a prelozime ju napoly a este chvilku opekame. Prelozime na tanier a hotovo. Takze finta je len v teplote panvice, nesmie byt prilis vrela, omeletu opekat na slabom ohni hned od zaciatku. Nechcem tym nijako kritizovat, len taka mala rada, ja som to tiez donedavna neovladala
-
Dělám podobně,ale každá inspirace potěší.Jíme i očima a tady asi jedna porce nebude stačit
-
Dobrý nápad a kouzelné fotky...
-
Omelety jsou u nás jak se říká na denním pořádku. Já dávám, aby byly kypřejší, na jedno vajíčko jednu lžíci studené vody, příště zkusím podle Tebe přidat sodu
-
vypadá to suprově a určitě zkusím
-
Isi, výborný nápad
-
Tomu říkám náhoda, zrova jsme povečeřeli podobnou mňamku. Vajíčko, pařitka, na drobno nakrájená šunka, pak posypané strouhaným sýrem, k tomu zeleninová příloha a francouzská bagetka...
Jinka na těch fotkách to vypadá opravdu velice dobře -
V tvojom podaní ani omeleta nie je omeleta...je to nádhera!