Nadýchaná omeleta s česnekovo-sýrovou náplní a sušenými rajčaty

isindy Kuchařka:

1 porce Bezmasá jídla 11 názorů

514

Suroviny

2 vejce
sůl
špetka jedlé sody
1 plná lžíce pažitky
olej
2 lžíce česnekovo-sýrové pomazánky
4 sušená rajčata
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce důkladně rozšleháme, osolíme, všleháme sodu bicarbonu (dodá omeletě lehkost a nadýchanost), vmícháme nasekanou pažitku, směs vlijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje.

  2. Jakmile rozlijeme směs po ploše pánve, oheň ztlumíme na střední plamen a přikrytou omeletu z jedné strany usmažíme - vrchní strana se propeče pod pokličkou. Pro pruhovaný efekt jsem dělala na steakové pánvi.

  3. Omeletu přendáme na talíř, na polovinu dáme česnekovo-sýrovou pomazánku, poklademe sušenými rajčaty, omeletu ozdobně přehneme, doplníme salátovými listy a cherry rajčátky. Podáváme s bagetkou.

Poznámka

Jde o momentální nápad - v lednici zbyla ještě ze silvestrovského občerstvení česnekovo-sýrová pomazánka (u nás pod jménem Natašin dech). Chlebíčků a jednohubek bylo už dost, zkusila jsem tedy upotřebit v teplé kuchyni.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nadýchaná omeleta s česnekovo-sýrovou náplní a sušenými rajčaty

  • Pajaska Pajaska

    To jsou fotky jako fík.:yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • isindy isindy(autorka receptu)

    díky všem :-K
    michsamant, to víš, že se nezlobím, naopak se ráda přiučím ;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    Nikdy som nevedela urobit poriadnu omeletu. Nedavno som sa to naucila podla programu Masterchef Australia. isahu, snad sa nenahnevas ak to tu popisem :-) Vajicka poriadne rozlahame s troskou smotany alebo mlieka. Panvicu zohrievame na slabom ohni. Nesmie byt uplne rozpalena. Ked je panvica zohriata,, vlejeme omeletu a stale na slabom ohni ju nechame opekat, az kym sa jej povrch "takmer" nezatiahne...vtedy na jednu polovicu mozete vlozit akukolvek napln a prelozime ju napoly a este chvilku opekame. Prelozime na tanier a hotovo. Takze finta je len v teplote panvice, nesmie byt prilis vrela, omeletu opekat na slabom ohni hned od zaciatku. Nechcem tym nijako kritizovat, len taka mala rada, ja som to tiez donedavna neovladala :-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Dělám podobně,ale každá inspirace potěší.Jíme i očima a tady asi jedna porce nebude stačit;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dobrý nápad a kouzelné fotky...:yes::-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Omelety jsou u nás jak se říká na denním pořádku. Já dávám, aby byly kypřejší, na jedno vajíčko jednu lžíci studené vody, příště zkusím podle Tebe přidat sodu;-):-)

    Odpovědět

  • xanny xanny

    vypadá to suprově a určitě zkusím :-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Isi, výborný nápad :yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Lena M. Lena M.(neregistrovaný)

    Tomu říkám náhoda, zrova jsme povečeřeli podobnou mňamku. Vajíčko, pařitka, na drobno nakrájená šunka, pak posypané strouhaným sýrem, k tomu zeleninová příloha a francouzská bagetka...:-p
    Jinka na těch fotkách to vypadá opravdu velice dobře :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    V tvojom podaní ani omeleta nie je omeleta...je to nádhera!:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: sýrová omeleta francouzská omeleta rajčatová omeleta nadychana amoleta omeleta syrova omelata náplně do omelet jak udělat nadýchanou omeletu jak na to omeleta postup omeleta sýrové omelety česnekovo sýrová pomazánka francouzská sýrová omeleta omeleta s rajčaty pánvica.cz recept se susenymi fiky náplně do baget dietní sýrová omeleta dietní omeleta z vajicek omeleta se žampiony a sušenými rajčaty

Zapomněl/a jsem heslo