Pařížské rohlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenVánoční cukroví nesoucí jméno po francouzské metropoli - to jsou pařížské rohlíčky, které si podle tohoto receptu můžete upéct u vás doma. Křehké těsto, luxusní krém, a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vánoční cukroví nesoucí jméno po francouzské metropoli - to jsou pařížské rohlíčky, které si podle tohoto receptu můžete upéct u vás doma. Křehké těsto, luxusní krém, a…
Zapneme troubu na 180 °C , plech 34 x 34 cm vyložíme papírem na pečení na který lehce rozetřeme pár kapek oleje nebo másla. Rozpustíme máslo a necháme zchladnout.…
Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu. Když zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ji dorůžova. Pánev odstavíme a necháme mírně vychladnout…
Omytá jablka zbavíme jádřince a oplodí, i se slupkou na hrubo nastrouháme, zasypeme cukrem a necháme 10 min stát, aby pustily šťávu, přidáme vejce, rozinky, ořechy, olej…
Mouku s cukrem, kypřidlem a kakaem promícháme v míse. Přidáme med, rum, mléko a vypracujeme těsto, které půjde dobře (ne z tuha) válet na pomoučněném stole. Dle kvality…
Piškot: Žloutky vyšleháme s cukrem, mouku smícháme s kakaem, kávou, kypřicím práškem a přimícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme…
Cukr nasypeme na pánev a podlijeme vodou tak, aby byl po promíchání na pánvi potopený. Cukr přivedeme k varu než začne zlato hnědnout. Odstavíme a provedeme test…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.Těsto nalijeme do remosky o průměru cca 24 cm,…
Nakrájenou kořenovou zeleninu poklademe na pečící papír ve tvaru čtverce. Zeleninu osolíme a opepříme. Na zeleninu dáme plátek ryby - ochucené solí a kmínem. Na rybu…
Mladou neloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme pustit šťávu. Cuketu vymačkáme v rukách co to jen jde, abychom její hmotnost snížili klidně i…
Konzervu cizrny vysypeme do vhodné nádoby a rozmixujeme se lžící smetany tyčovým mixérem. Do směsi přidáme vegetu-(kdo vysloveně nemůže, použije sůl podle chuti), 1…
Hrušky oloupeme rozkrojíme a vyndáme jádřinec. V hrnku svaříme cukr s vodou, vínem a kořením, vložíme hrušky a necháme táhnout asi 20 minut. Vše uložíme do lahve s…
Krém: z mléka kávy a pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech vmícháme vychladlý pudink. Do hotového krému…
Nejprve je třeba opražit si mandličky. Rozehřejte si pánev se silným dnem a jakmile bude rozpálená, nechte v ní roztopit 2 lžíce másla. Vsypte mandle a za neustálého…
Maso, pokud je třeba, odblaníme. Uděláme pár lehkých zářezů, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme zeleninu na kousky a bylinky na drobno.…
Vyválejte listové těsto na plát cca 0,5 cm silný, rozpusťte v misce máslo, nasypte do něj všechny cukry, skořici, smíchejte a tím potřete plát těsta. Sviňte půl a půl…
Z pomerančů odkrojíme slupku tak, že odřízneme i bílou blanku a odhalíme dužninu. Ostrým nožíkem ji vykrajujeme tak, abychom odstranili veškeré blanky a měli dužninu…
Rozmrazené filety umeleme na masovém mlýnku. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a drobně nakrájenou cibuli, kmín, špetku soli a petrželku. Všechno důkladně promícháme a dáme…
Z bílků ušleháme pevný sníh a do něj vešleháme asi třetinu cukrů. Pak postupně vmícháme žloutky, poprášené moukou, zbylý cukr a nakonec vmícháme mouku. Těsto si…
Filety lososa osolíme, potřeme rozmarýnovým olejem a posypeme provensálskými bylinkami. Takto marinovaného lososa dáme přes noc do lednice, do plastové nádoby. Druhý den…
Korpus: Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou vodu, vše vyšleháme do husté pěny. Dále si vyšleháme do tuha bílky se špetkou soli. Část bílkové hmoty…
Odstraníme z čekanky horní listy a rozpůlíme ji(podélně). Dáme 4 půlky čekanky vařit v osolené vodě 5 minut, větší necháme delší dobu. Po uvaření čekanku zchladíme…
Zelí necháme okapat, pokrájíme na menší kousky, přidáme hladkou mouku, uzený vývar, pokrájenou červenou kapii, sůl, vejce, špetku kurkumy a uzené papriky, jarní cibulku…
Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká kolečka pokrájenou…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Nejoblíbenější kavárny a cukrárny v Praze podle recenzí: Nejlepší větrník mají ve Světozoru, pro punčák si zajeďte na Žižkov
Linecký koláč: Upečte si rakouskou specialitu z mandlového těsta s rybízovou náplní!
Oběd na neděli: Jak připravit nejlepší lasagne s boloňskou omáčkou? Chce to dodržet postup!