Sušené houby z trouby
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Včera jsem ještě nevěděla jak na to, dnes mám plechovku voňavých sušených hříbků. Proto se chci o návod podělit a poslat poděkování za pomoc Rebece.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 9. 2014 18:48
medmic: Suším taky tak, předsuším venku na vzduchu a dosouším v troubě, je menší spotřeba proudu. Ale to lze jen když je hezké počasí. Kdysi jsem nad starými kamny měla vyrobenou sušárnu - několik pater plechových dírkovaných plat zavěšených na řetízkách. Pak jsme koupili krbová kamna s výměníkem a kouřovod vede přímo vzhůru, takže už nic takového mít nemůžu
Je to škoda, sušila jsem tam všechno, bylinky, houby, švestky i jiné ovoce. Teď musím hodně improvizovat 


14. 9. 2014 18:30
Po dlouhém zkoušení a testování doplňuji, jde to urychlit, když ztratí většinu vody, tak se zvyšuje teplota na šedesát stupňů - více http://www.rady-kutilum.com/suseni-hub-v-troube-77...
jinak dvanáct hodin je podle mě fakt moc, možná je to tím deseticentimetrovým otevřením, stačí jen na tloušťku vařečky, kterou vsuneme do dvířek.
Taky je můžeme podsušit na vzduchu a do trouby zasunout jen na dosušení tak na půl hodiny
jinak dvanáct hodin je podle mě fakt moc, možná je to tím deseticentimetrovým otevřením, stačí jen na tloušťku vařečky, kterou vsuneme do dvířek.
Taky je můžeme podsušit na vzduchu a do trouby zasunout jen na dosušení tak na půl hodiny
13. 9. 2014 12:34
U nás je sušení hub velkovýroba - viz přidané foto
- jeden den nad kamny ve vysoké vrstvě, tříděné na hřiby a ostatní, druhý den sesypané na míň sít a potom suché houby dávám do d v o u do sebe vložených tmavých mikrotenových pytlů do odpadkového koše, zauzluji a hotovo. Na sklenice si v tom rozsahu opravdu hrát nemohu, zavalily by mne
. V těch pytlích vydrží bez úhony roky, musí být ale bezvadně suché a vychladlé.


13. 9. 2014 12:27
No, pokud někdo suší houby bez nepropustné podložky (plech, papír) přímo na tělesech topení, pak vlastně provozuje velmi účinný prachový filtr

13. 9. 2014 11:24
mně se osvědčilo nasypat do sklenice s usušenými houbami rýži, vydrží dobré i několik let.
4. 3. 2013 01:03
Já bych ten elektrotroubový sušící systém zdokonalil: Na rošt položit plech s houbami na peč. papíru, na šíř přes něj položit 2 tyčky (klacky nebo něco, co bude plech přečuhovat), na to další plech s houbami na papíře, 2 klacky,... atd., da capo al fine, co se tam jen plechů vejde (a kolik jich máme v šuplíku pod troubou nebo od sousedů...) Takhle se dá nasušit najednou celej koš! A před to na otevřená dvířka bych postavil el.větrák, co se nám od léta válí na skříni a nechal do trouby fučet vzduch (nucená výměna vzduchu, rychlejší sušení). A ještě se doma pěkně přitopí 

20. 10. 2012 17:02
Eliza:Elizko,u nás nejsou"lidi"kteří by chodili po hříbkách

tak vždy,když se náhodou o nějaký cestou zavadí a už v paneláku funguje ústřední topení,tak to řeším takto
A protože těch nasušených bývá opravdu jen velice málo,tak se ani moli,ani nic jiného do toho nestihne pustit
Byl to od Tebe dobrý nápad,tento typ tady přidat






Byl to od Tebe dobrý nápad,tento typ tady přidat


20. 10. 2012 07:32
Anna Kocikova: Aní, děkuji za příspěvek, já jsem právě vůbec nevěděla, jak na to a s dotazem v diskuzi jsem moc neuspěla.
Jinak už jsem k těm houbičkám nacpala kdeco - v podstatě vše podle vašich rad. Děkuji za ně.
Molů se až tak nebojím, ale jednou mi sušené houby nějak "zasmrádly" a po uvaření vůbec nebyly dobré.
Jinak už jsem k těm houbičkám nacpala kdeco - v podstatě vše podle vašich rad. Děkuji za ně.
Molů se až tak nebojím, ale jednou mi sušené houby nějak "zasmrádly" a po uvaření vůbec nebyly dobré.

18. 10. 2012 16:14
Elizko,přidávám pár fotek ze sušení na ústředním topení a další+9
Já takto sušívám(pokud vůbec je co sušit
)když je malé množství houbiček.Tentokrát to bylo 5 menších suchohříbků a jeden smrkový.Pokrájené rozložím na ustřižený pruh svačinového papíru,přenesu na ústřední topení a po 24 hodinách,když hezky šustí uložím do uzavíratelné nádobky.
Šenky,nevím,jaký pepř přidává Ivana Ch,ale já,pokud mám větší množství nasušených hříbků,tak prosypávám mletým pepřem.Takto to dělávala i moje prababička
Bobkový list dávám do úložných vaků k oblečení(v hřibech jsem ještě nezkusila)a fakt to těm molům asi smrdí,ještě se mi do žádné textilie,ani dek nedostali


Šenky,nevím,jaký pepř přidává Ivana Ch,ale já,pokud mám větší množství nasušených hříbků,tak prosypávám mletým pepřem.Takto to dělávala i moje prababička


8. 10. 2012 20:23
Díky za odpovědi
dám lístek bobkáče a do šroubovací sklenice(teda spíš skleničky
),jiné už nepoužívám a vysaju vzduch VacSy a bude






8. 10. 2012 19:48
magdalenka:Magdi, přesně tak, je to o tom, je dobře uzavřít a pak se tam moli nedostanou. Taky dávám do šroubovacích sklenic

8. 10. 2012 19:38
Taky dávám k houbám bobkový list a moly též nemám.

8. 10. 2012 19:33
senky:Ja sušené huby ukladám do zavaraninových pohárov so šróbovacím uzáverom, navrch dám bobkový list. Mole ho musia nenávidieť, lebo sa dnu nenasťahovali. Keď som dala mletý pepř, nedopadlo to dobre, objavili sa larvy.
8. 10. 2012 19:29
Já, pokud sušila ještě v troubě (teď mám sušičku), tak jsem je sušila 12 hodin, jak píše Eliz, ale pak vypnula, nechala vychladnout a druhý den sušila ještě 6 hodin. Pak teprve po vychladnutí dávala do velkých sklenic zakrytých ubrouskem, nikdy jsem k tomu žádné koření nepřidávala a moly jsem fakt neměla. Je dobré je dávat do chladu a tmy. Babička je dělala taky tak, ale dávala do plátěných pytlů, což tea nedělám.
8. 10. 2012 19:08
Ivana Ch: Ivi, a ten pepř dáváš jak
špetku mletého nebo pohodíš pár kuliček
Vloni jsem se s tím krájela a sušila a pak vysypala.....byli tam, haj..... nenažraní






Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřová pečeně s vejci, okurkou a párkem
Přidáno před 21 hodinami

Banánový pohár s Lučinou
Přidáno 21. 3. 2023 20:59

Rohlíková polévka s čerstvým zelím a uzeným masem
Přidáno 21. 3. 2023 20:44

Camembert s bramborem a klobásou z horkovzdušné fritézy
Přidáno 21. 3. 2023 19:37

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)
Přidáno 21. 3. 2023 15:04

Pečené brambory s mrkví a libečkem
Přidáno 21. 3. 2023 13:08
Právě bylo uvařeno:

Marinovaná červená řepa
uvařil/a AlienX
před 6 hodinami

Dušená roštěnka ve vlastní šťávě
uvařil/a miniboy
před 7 hodinami

Hovězí uherský guláš z trouby
uvařil/a miniboy
před 7 hodinami

Kakaový chlebíček s čokoládovou polevou
uvařil/a Moanka
před 9 hodinami

Panenčiny medailonky v houbové omáčce
uvařil/a majtinka4ever
před 10 hodinami

Ovesné placičky - hrnkový recept
uvařil/a JaneBee
před 11 hodinami

Rychlá ořechová bábovka
uvařil/a Vitek2015
před 11 hodinami

Zmrzlina stracciatella
uvařil/a Marcela0123
před 12 hodinami

Čokoládová zmrzlina
uvařil/a Marcela0123
před 12 hodinami

Zmrzlina Margotka
uvařil/a Marcela0123
před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sušení hub v troubě jak sušit houby v troube suseni hub v elektricke troube jak dlouho sušit houby v troubě jak sušit houby sušené houby recepty sušené houby jak ususit houby v troube suseni hribu v troube sušení hub v el. troubě jak dlouho varit houby jak dlouho vařit sušené houby sušení hub jak se susi houby sušené houby recept dosušení hub v troubě jak dlouho sušit houby jak susit hriby v troube recepty ze sušených hub jak usušit houby
Suroviny: houba hřib, pečící papír
Sušené houby z trouby
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Rw
35 názorů