Krůtí řízky na kari
Recept ještě nebyl hodnocenKrůtí maso zbavíme případných zbytků kůže, nakrájíme na centimetrové plátky, které potom aspoň na polovic rozklepeme.V míse je pokapeme troškou oleje, posypeme kari (tou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krůtí maso zbavíme případných zbytků kůže, nakrájíme na centimetrové plátky, které potom aspoň na polovic rozklepeme.V míse je pokapeme troškou oleje, posypeme kari (tou…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibulku do zlatova, přidáme hřebíček, bobkový list, nové koření, celý pepř a cca 1-2 minutky osmahneme, poté…
Hlívu, mrkev, celer očistěte. Brambory oloupejte a nakrájejte na vyhovující kousky.Do jedné mísy nastrouhejte na hrubém struhadle mrkev a celer, přidejte brambory, celý…
Zelí nakrouháme nebo nakrájíme, smícháme s cibulí a kořením. Naplníme sklenice, zavíčkujeme a necháme ne teplém místě 3-4 týdny kysat. Voda bude vytékat, tak je dobře…
1. Kuřecí krky společně se zeleninou a kořením povaříme asi 1 hodinu. 2. Vývar přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky. 3. Máslo…
Oloupané okurky si překrojíme na polovinu a ještě na čtvrtky.Uložíme do sklenice a zalijeme svařeným, teplým nálevem.Necháme stát 1-2 dny.Jsou určeny k rychlé spotřebě.
Krůtí krky a žaludky dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce / nebo do tlakového hrnce/. Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit společně s cibuli, česnekem a kořením. …
Omyté a kůže zbavené kuře rozdělíme na 4 díly. Prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku (půl oleje a půl másla) z obou stran necháme maso zatáhnout. …
Zeleninu a zazvor ocistime a nakrajime na male kousky. Cibuli nasekame nadrobno. Do hrnce dame maslo a vhodime kostku cukru. Nechame zkaramelizovat a pote pridame cibuli…
1. Vepřové koleno očistěte. Cibuli oloupejte a překrojte na poloviny. Kořenovou zeleninu nakrájejte na větší kousky. 2. Do vroucí osolené vody vložte pokrájenou…
Droby vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl, koření a pozvolna vaříme do měkka.Vývar scedíme, postavíme na zdroj tepla, přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli, česnek a…
Kuřecí díly omyjeme a vložíme s rozpůlenou cibulí, celým česnekem a houbami do většího hrnce. Hub nedáme moc, stačí mezi prsty, nesmí přebít chuť drůbeží polévky, ale…
Kohouta omyjeme a se všemi surovinami uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Nebo použijeme pomalý hrnec a na nejnižší stupeň táhneme 10-12 hodin.Měkké maso obereme,…
Lilky podélně nakrájíme na co nejužší plátky, smícháme s mořskou solí a necháme nejméně půl dne vypotit a změknout. Vhodné je použít mřížku na pečivo nebo rošt z trouby,…
Králíka rozporcujeme a přes noc marinujeme v nálevu, který přpravíme takto: přidáme lžičku octa, bílé víno, bobkový list, jalovec, celé pepřové kuličky, jemně pokrájenou…
Krky uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Po částečném vychladnutí je obereme a odložíme.Rýži propláchneme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme…
Tato zelná polévka je zajímavá díky pikantně nasládlé chuti. Použijeme čerstvé zelí, a proto polévka není vůbec kyselá. Chuť jí dodá kromě zelí i klobása a hřiby. Na…
Poctivý zabijačkový sulc se zeleninou je opravdovou pochoutkou plnou kolagenu. Nejlépe si ho vychutnáte dobře vychlazený, pokapaný octem, posypaný mletým pepřem a…
Cukety nakrájíme na tenké plátky i se slupkou. Cibule nakrájíme na klínky. Obojí smícháme se solí, zalijeme vodou a necháme stát 1 hodinu.Pak cukety s cibulí slijeme,…
1. Do hrnca dáme všetky ingrediencie na nálev a necháme prevariť. 2. Špekačky narežeme po dĺžke až ku koncu (nie prerezať !). Cibuľu nakrájame na kolieska a 2-3…
Kel/kapustu nakrájame na tenké prúžky, zemiaky a cibuľu na kocky, klobásu na kolieska, huby namočíme na 30 minút do teplej vody. V hrnci na oleji orestujeme cibuľu,…
Červené kapie rozpůlíme, vyjmeme semínka, opláchneme a ještě překrojíme na poloviny.Vložíme je do osolené vroucí vody a 5 minut povaříme.Scedíme, necháme okapat, vložíme…
Kuřecí zalejeme vodou, přidáme všechno koření, sůl a cibuli.Přivedeme k varu, stáhneme a vaříme asi hodinu.Poté vývar přecedíme a maso necháme vychladnout, nakrájíme a…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33