Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
Recept ještě nebyl hodnocenSkvělým doplňkem ke grilovanému, či uzenému masu je zelenina naložená ve sladkokyselém nálevu. Třeba mladé kukuřičky. Jsou nasládlé a pěkně křupavé. Vyzkoušejte si je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Skvělým doplňkem ke grilovanému, či uzenému masu je zelenina naložená ve sladkokyselém nálevu. Třeba mladé kukuřičky. Jsou nasládlé a pěkně křupavé. Vyzkoušejte si je…
Králíka rozporcujeme a přes noc marinujeme v nálevu, který přpravíme takto: přidáme lžičku octa, bílé víno, bobkový list, jalovec, celé pepřové kuličky, jemně pokrájenou…
Rychlokvašky patří snad do každé české domácnosti. Vyzkoušejte tento recept s česnekem a křenem, bez zavařování a připravené tak snadno a během chvilky. Zůstanou křupavé…
Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům. Všichni milujeme její jemnou, přesto však kořenitou zeleninovou chuť. Tato královna mezi českými omáčkami…
Sytá a hustá zelná polévka je plná chutí. Najdete v ní hlávkové zelí, pikantní klobásku, lesní houby i chuť divokého koření. Závěrečné zjemnění smetanou všechny chutě…
Šťavnaté maso z bažanta doplněné jemně nasládlou nádivkou z jablek, brusinek a bylinek vytváří výjimečnou kombinaci chutí. Pečený dozlatova a provoněný máslem se skvěle…
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme asi na 10 minut povařit do osolené, oslazené a okyselené vody s kořením. Necháme vychladnout a přidáme olej.
Králičí žebra a zeleninu dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a odložíme. Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Na ni přidáme…
Šťavnaté a rozpadající se hovězí maso, které krásně voní po česneku, s výbornou omáčkou. To je pokrm hodný svátečního obědu. Úplnou dokonalost dotváří baby karotka…
Všetky ingrediencie na nálev dáme do veľkého hrnca a privedieme k varu. Varíme 5 minút. Potom vsypeme narezanú cibuľu a paradajky a varíme 10 minút. Po uvarení ihneď…
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, počkáme, až zesklovatí, pak přidáme oloupané brambory pokrájené na kostky. Osolíme, přidáme všechno koření, zalijeme horkou…
na oleji orestujeme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku, kterou také orestujeme, vložíme kuřecí maso, koření, sůl a dusíme do měkka.Po změknutí maso vyjmeme a v…
Mleté maso rozdělíme na malé kousky a dáme do 1,5 lt vlažné vody, přidáme koření, sůl a necháme zvolna vařit, ke konci přidáme zeleninu a dochutíme dle svých zvyklostí…
Špek nakrájíme na větší kousky tvaru „klínu“ a prošpikujeme jimi maso. Vložíme ho do hrnce a posypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou a nahrubo nakrájenou…
Marinádu rozšleháme do hladka, vznikne hustá krémovitá směs, chuť by měla mít kyselkavě nasládlou, barvu do žluta.Naložíme křidélka, u kterých raději uskřípneme špičky,…
Maso pokrájíme na přibližně stejně veliké kusy a uvaříme v hodně osolené vodě s pepřem, cibulí a česnekem. Maso je třeba uvařit téměř doměkka, nerozvařit.Každý kus masa…
Ledvinky očistíme od kanálků.Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme sterilovanou zeleninu, prohřejeme, pak vložíme opláchnuté vnitřnosti. Osolíme, vložíme koření dané v…
Zpěníme cibulku, nakrájíme maso na kostky a orestujeme na cibuli. Přidáme zelí, koření, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka.Ze sádla a mouky připravíme jíšku,…
Z kapra stáhneme kůži a uvaříme spolu se zeleninou, cibulí a kořením na mírném plameni 15 minut. Poté kapra vyjmeme, položíme na teplý talíř, poklademe plátkem másla,…
Trhni kuře na dvorku nebo zaplať v krámě raději chlazené, ale ani arktik nevadí. Očisti toho ptáka, ale dámy, kuře je tím myšleno a opláchni ho ve studené vodě a osuš.…
Všechno koření dáme do hmoždíře, roztlučeme a prosijeme přes jemné sítko. Cibuli a česnek nakrájíme i na větší kousky, bude se to mixovat.Na lžíci sádla orestujeme…
Očištěný lalok i s kůži dáme vařit do dost osolené vody. Přidáme česnek, koření a vaříme úplně do měkka cca 1 hodinu.Uvařený lalok necháme lehce zchladnout ve vývaru.…
Nakládané okurky zvládneme připravit i bez vaření nálevu. Sterilované okurky jsou krásně křupavé a perfektně doplní naše oblíbená česká jídla. Využijeme je i do různých…
Lahodná smetanová omáčka z kořenové zeleniny, podávaná s pečenými kuličkami z mletého masa, vám svojí chutí připomene svíčkovou. Výtečný oběd zachutná vašim strávníkům a…