Sulc bez syntetik

Vepřové maso Doba přípravy: 1,5 - 3 hodiny varení, 30 minut dokončení 16 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1,5 - 3 hodiny varení, 30 minut dokončení 16 názorů

Suroviny moc nebo málo :-)

1 větší vepřové zadní koleno (v Globusu vám jej rozříznou)
2 vepřové nožičky
1 mrkev
1 větší cibule
1 dl octa
sůl
pepř
nové koření
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné koleno, nožičky a koření vložíme do hrnce (nejlépe „papiňáku“), zalijeme vodou a vaříme do měkka (v papiňáku 1,5 hodiny).

  2. Po uvaření vyjmeme, necháme vychladnout, obereme kůži a měkké struktury z kolena. Nožičky odstraníme. Maso nadrobno pokrájíme a odložíme. Kůže z kolena umeleme v masovém mlýnku, či v robotu nasekáme a vložíme zpět do vývaru. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a cibuli, vlijeme ocet a dochutíme kořením dle chuti. Dále vaříme a zredukujeme na polovinu.

  3. Poté vložíme pokrájené maso a ještě povaříme. Vzniklou hustou směs vlijeme do zapékací mísy, můžeme i do kompotových misek, necháme vychladnout a pak na 24 hodin do lednice k proležení.

Komentáře k receptu Sulc bez syntetik

  • helena raunerova helena raunerova

    Koupila jsem k vůli sulcu nový papinˇák,bože , jakou já na něj mám už chutˇ.:-D:-))

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Já to mám radši, než tlačenku:-8:-8. No budu muset zase sulcíček udělat:-p:-p:-*:-*:-)):yes:

    Odpovědět

  • paja paja(neregistrovaná)

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Sulcík máme moc rádi,mňam;-)a ten Tvůj je také príma:-p:yes:

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Určitě vyzkouším:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    móc se ti povedl:yes::-D hned bych si dala a tak co nejdříve zase udělám:-p

    Odpovědět

  • rikin2 rikin2(autor receptu)

    Děkuji všem za komentáře a přízeň. "Bez syntetik" mělo být pro zasmání a určitě v pytlíčku nějaké to éčko bude. I když ne všechna jsou škodlivá... Mj. já ty nožičky taky oberu, i kůži, ale někdo to nemusí, já ANO:-))

    Odpovědět

  • monika17 monika17

    magdalenka: Vím, a ty víš, co je v tom pytlíku:-? Myslím, co u nás prodávají:-? To snad ví jen ten, co to tam nandal.:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    monika17:vieš, z čoho je želatína?

    Odpovědět

  • monika17 monika17

    tejaja: Právě u vás v "daleké" cizině, tady se šidí všechno a místo kůží, které udělají ten sulc, třeba i v tlačence, tam narvou želatinu v prášku:-//:no: Stačí:-?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nechápem názov...odkedy sa huspenina robí s nejakou syntetikou? :-O Odjakživa sa robí z nožičiek ( aspoň u nás ) a nigy sa do nej nič syntetického nepridáva...

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Jaká syntetika?:-O Sulc bude ještě pevnější, když při redukci vývaru přidáme obrané kosti - to kdybychom použili jen koleno. S nožičkama to bude pevné dost. Já bych ale nožičky rozhodně nedávala stranou. Jak říká paní Remková, je to skvělé na naše klouby.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    rebeka: je to super na klouby!!:-) Ortoped říkal, abysme si nekupovali ty sračky, jako je Proenzin atd a uvařili si sulc, že stačí jen z nožek a je to lepší, než drahé léky, které stejně nepomáhají. rikin2, ode mne plusík!!:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tohle miluje manžel, já to moc nemusím, ale co bych pro měj neudělala;-):-D:-D
    sulcík se jeví veelmi sympaticky:-p;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

Předchozí 1 2

Tématické fráze: sulc recept želatina v prášku na klouby vepřová želatina v prášku vepřová želatina na klouby želatina recept na klouby sulc na klouby kuřecí huspenina kuřecí sulc huspenina s vepřových nožek a kolena recept želatina v prášku jak postupovat na huspeninu huspenina recepty vepřové nožky na klouby jak uvařit sulc želatina na kolena a klouby sulc v papiňáku huspenina kuřecí jak se dela zelatina v prasku sulc a klouby želatina v prášku recept dobry sulc