Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Recept ještě nebyl hodnocenKuličky: Do mísy vložíme mleté vepřové maso, decentně zalijeme trochou vody, přidáme vejce, mletý pepř, sůl, červenou papriku, majoránku, na jemno nakrájenou cibuli,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuličky: Do mísy vložíme mleté vepřové maso, decentně zalijeme trochou vody, přidáme vejce, mletý pepř, sůl, červenou papriku, majoránku, na jemno nakrájenou cibuli,…
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou…
Šťavnaté a rozpadající se hovězí maso, které krásně voní po česneku, s výbornou omáčkou. To je pokrm hodný svátečního obědu. Úplnou dokonalost dotváří baby karotka…
Králíka naporcujeme, vložíme do dostatečného množství osolené vody. Přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř a stroužky česneku. Uvaříme maso doměkka, cca 1,5 - 2…
Okurky řádně očistíme. Na dno sklenic dáme to, co tam patří a pak skládáme okurky. Ještě teplým nálevem okurky zaléváme. Zavíčkujeme a vaříme ( v zavařovacím hrnci s…
Všechny ingredience vařit doměkka, pak přepasírovat (rozmixovat) a vařit do požadované hustoty. Horké nalít do sklenic. Nesterilujeme.
Umyté jikry a mlíčí uvaříme ve vodě s rozkrojenou cibulí, okyselené, osolené a oslazené podle chuti, i s kořením. Velice mírným varem, stačí 10, max. 15 minut. V tomto…
Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce…
Nejprve dáme vařit hlívu pokrájenou na menší kousky, můžeme nechat i větší kusy nohou. Vaříme do měkka cca 30minut. Než se nám uvaří houby, nakrájíme cibuli na…
Nejdříve svaříme nálev - vodu a ocet + koření přivedeme k varu a asi 3 minuty mírně povaříme. Odstavíme a vhodíme cibuli nakrájenou na půlkroužky, necháme zchladnout…
Den předem vezmeme plátky roštěnky, naklepeme lehce z obou stran klouby prstů.Ve hmoždíři roztlučeme hrst celého pepře (nejlépe barevného) s velkou špetkou soli.…
Koleno dáme do hrnce, zalijeme pivem a doplníme vodou, aby bylo koleno ponořené. Přidáme na půlky rozkrojené cibule, stroužky česneku-neloupané!! dál koření,skořici…
Očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a osolím. Přivedu k varu.…
Slepici (měla jsem domácí) vložíme do studené vody, přidáme koření a dáme vařit. V polovině vaření přidáme zeleninu a dovaříme do měkka. Uvařenou polévku scedíme a dáme…
Z kachny stáhneme kůži i s peřím, neškubeme ji, stejně to jde špatně. Při stahování si pomáháme malým ostrým nožíkem, kterým uvolňujeme kůži od trupu. Konce křídel a…
Na osmaženou cibulku dáme kostky masa - můžeme nechat případně i kost, necháme zatáhnout a přidáme koření, aby se pouze rozvinula vůně a chuť a zalijeme teplou vodou…
Králíka naporcujeme, opláchneme osušíme protkneme slaninou (já ji dávám do základu, protože měkké maso vykostím) a potřeme česnekem. Na sádlo dáme na plátky krájenou…
Olej rozohrejeme v hrnci a asi 2 min na ňom opražíme korenie I. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a krátko opražíme. Vložíme na kocky narezané mäso a prudko opečieme…
Na dno dáme asi pět koleček mrkve, dvě kolečka křenu, trochu cibule, narovnáme okurky do poloviny sklenice, opět dáme cibuli, mrkev, křen, bobkový list, snítku kopru a…
Salát si rozebereme na listy a každý důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Cibulku pokrájíme na drobno a dáme zpěnit na kousku másla, zaprášíme hladkou…
Nakrájet maso na plátky, osolit a opepřit. Dát do zapékací mísy, přidat nakrájenou cibuli (může být i nahrubo), prolisovaný česnek a přidat zbylé ingredience.Péct cca…
Postup na líčka: Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova, aby se zatáhlo. Opečené maso vyjmeme, do kastrolu…
Maso nakrájíme na kousky (širší nudličky), osolíme a dáme do větší mísy. Zalijeme vínem s kořením a necháme minimálně 1,5 hodiny marinovat.Pak k masu přidáme ostatní…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přidáno 27. 4. 2024 18:01
Dokonalá domácí pařížská šlehačka: Pro přípravu stačí jen dvě suroviny, jeden krok se však nesmí podcenit
Jak na maďarské bramborové langoše: Podle originálního receptu jsou uvnitř krásně měkké a zvenku křupavé
Nejlepší způsoby, jak správně nařezat špekáčky: Takhle se dokonale propečou, ale nespadnou a ani se nespálí