Světlá fazolová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenFazole večer před vařením namočíme. Vodu druhý den slijeme, fazole zalijeme cca 2cm nad ně a dáme vařit do měkka.Rozehřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole večer před vařením namočíme. Vodu druhý den slijeme, fazole zalijeme cca 2cm nad ně a dáme vařit do měkka.Rozehřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo.…
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme hodně do šířky, opravdu velmi lehce osolíme a opepříme (náplň je taktéž slaná). Na maso dáme hromádku na drobnější kostky…
Využít moderní způsoby přípravy s sebou nese úsporu času. Z multifunčního hrnce je oběd opravdu do hodiny na stole. Hovězí na pepři je klasika a máslové hranolky vás…
Zeleninu očistíme a nakrájíme (kromě rajčat).Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme (pepř zatlačíme do masa) a důkladně obalíme v mouce.V kastrole rozehřejeme olej…
Šťavnatá kuřecí stehna, plněná šunkou a špenátem, s kůžičkou vypečenou do křupava, jsou ideální volbou k nedělnímu obědu. Na řezu vypadají velice efektně a perfektně je…
Špízy anticucho jsou tradiční peruánské špízy, které nabízejí výjimečnou kombinaci chutí. Při přípravě se využívá marináda z paprikové pasty Ají, která dodává masu…
Grilovaný lilek chutná opravdu skvěle. Když k němu ještě přidáme svěží salsu z cherry rajčátek a česneku, trochu čerstvé bazalky a grilovaná rajčata, získáme výborné…
Šťavnatá vepřová panenka na bylinkách s nasládlým batátovým pyré a růžičkami brokolice potěší nejen vaše oko, ale i chuťové pohárky. Pokud chcete trochu odlehčit…
Hovězí plec dušená se třemi druhy pepřů potěší ty, kteří mají rádi ostřejší pokrmy. Abyste dosáhli dokonalé šťavnatého masa, dobře maso ze začátku zatáhněte a pak pomalu…
Tradiční velikonoční uzená polévka je plná chutí nejen z uzeného masa. Oslavte svátek s lahodným pokrmem, který zahřeje srdce i žaludek. Je to nejen jídlo, ale také…
Základem pro příjemný start do nového dne je chutná a vydatná snídaně, která nás zvládne na nějakou dobu zasytit. Oblíbená míchaná vajíčka zkuste navrstvit na opečenou…
Jemně ochucené kapří filety v těstíčku, osmažené dozlatova a podáváné se smetanovým medvědím česnekem jsou nad očekávání chutné. Vychutnáte si je třeba s vařeným…
Připravte se na pikantní jízdu! Kuřecí křídla piri-piri inspirovaná jihoafrickou kuchyní nabízejí dokonale vyváženou kombinaci chilli, česneku a citrusů. Ideální pro…
Zauzená hovězí sekaná plněná čedarem a jalapeňo papričkami je díky šetrné úpravě na grilu šťavnatá a lahodná. Hodí se jako hlavní chod k obědu, třeba s bramborovou kaší,…
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme v pekáčku na másle spolu s bobkovým listem a pár kuličkami jalovce. Zbytek jalovce nadrtíme najemno v hmoždíři.Stehna…
Sytý a zdravý pokrm s růžičkovou kapustou a čočkou má lehce nahořklý tón a oříškovou chuť. Díky vysokému obsahu bílkovin, vlákniny a vitamínů se hodí nejen k obědu v…
Tento lehký a výživný pokrm spojuje jemnost kuskusu s pestrými chutěmi čerstvé zeleniny, voňavých bylinek a šťavnatého kuřecího masa. Tento recept je rychlý na přípravu…
Tento lehký a výživný pokrm spojuje jemnost kuskusu s pestrými chutěmi čerstvé zeleniny, voňavých bylinek a šťavnatého kuřecího masa. Tento recept je rychlý na přípravu…
S vínem a jablečnou šťávou dušené vepřové maso lehce voní slaninou a rozmarýnem. Na talíři ho pak úžasně doplní zkaramelizované plátky jablek. Pokrm podáváme s rýží nebo…
Hlívu nakrájíme na proužky a zprudka ji opečeme na malém množství oleje dokřupava (cca 10 minut). Přemístíme ji na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk,…
Česnek nožem naplocho rozmáčkneme a nadrobno nasekáme. Všechny ingredience na marinádu, včetně česneku, prošleháme v misce.Maso zlehka osolíme (sójová omáčka je slaná…
Česnek nožem naplocho rozmáčkneme a nadrobno nasekáme. Všechny ingredience na marinádu, včetně česneku, prošleháme v misce.Maso zlehka osolíme (sójová omáčka je slaná…
Salám zprudka opečeme - mícháme. Na druhé pánvi na sádle podusíme zelí s pórkem (musí křupat). Zalejeme vývarem. Do toho pak ten salám. Dochutíme sójovkou, glutasolem…
Hovězí maso nakrájíme na plátky silne cca 1,5cm. Připravíme si marinádu: drcený pepř, sůl, 1PL sojové omáčky, olej,1PL provensalských bylinek. A naložíme do ní maso.…