Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna plněná šunkou a špenátem

Hodnocení receptu je 4,9 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 65 min

85 min (20 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Šťavnatá kuřecí stehna, plněná šunkou a špenátem, s kůžičkou vypečenou do křupava, jsou ideální volbou k nedělnímu obědu. Na řezu vypadají velice efektně a perfektně je doplní glazovaná, lehce nasládlá, mrkev.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 665 kJ /
637 kcal
Bílkoviny32,15 g
Tuky12,91 g
Vláknina40,85 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 936 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy90,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna vykostíme tak, že odstraníme horní stehenní kost, druhou kost ponecháme. Lehce osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Krok 2: Na hrubší plátky šunky rozložíme krátce spařené listy špenátu, svineme a položíme na maso v místě, kde byla kost. Viz foto. Krok 3: Maso i kůži sepneme přes tuto rolku, stehno dáme do původního tvaru a spíchneme kovovou masovou jehlou nebo použijeme párátka. Jehly jsou lepší, na každé stehno použijeme dvě. Stehna na povrchu rovněž lehce osolíme a mírně opepříme. Vložíme do pekáčku, kde jsme na dno dali hrubě nakrájenou cibuli. Tu ale můžeme vynechat. Krok 4: Přidáme trošku vody, asi tak necelý 1 dl, pekáček přiklopíme víkem nebo použijeme alobal a vložíme do předehřáté trouby. V polovině pečení odklopíme a dopečeme do zlatavé barvy. Před podáváním odstraníme jehly nebo párátka a stehno šikmo překrojíme. Krok 5: Vhodnou přílohou jsou vařené brambory podávané s plátkem másla nebo bramborová kaše. Krok 6: Pokrm ještě můžeme doplnit glazovanou mrkví. Mrkev nakrájíme na hrubší nudle a vložíme je do osolené vařící vody. Mrkev ale nesmíme vařit dlouho, musí zůstat křupavá. Pak ji scedíme. Krok 7: Na pánvičce rozpustíme menší lžíci másla, přidáme cukr, za stálého míchání ho necháme rozpustit, přidáme mrkev a tu jen prohřejeme.

TIP: Nejlepší recepty z kuřecího masa. Jak připravit kuře v kuchyni

Zveřejněno 2. 6. 2011

Poznámka autorky Merylas

Zdroj: Žena & kuchyně, nyní se časopis jmenuje Kuchyně.

Recept je mírně poupravený.

Kdo nemá rád česnek, tak může vynechat. Taktéž cibule v pekáčku není nutná. Je možné přidat trošku oleje. Lze použít oblíbené koření, místo šunky jde použít např. anglická slanina a k cibuli na dno pekáčku je možné přidat trochu uzené slaniny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna plněná šunkou a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJMr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna plněná šunkou a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJMr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Veru369: Děkuji za zájem o recept a pochvalu.:-K

Děkuji za výborný tip. O víkendu uvařím. Vypadá to nádherně. Mrkev na tento způsob miluji jen místo cukru dávám med.:-)

Marie Svarcova: :-) No jo, s tím objevováním Ameriky to znám důvěrně. :-D U nás v rodině všem chutná pečené kuře, ale pokud chci mít alespoň malou změnu, tak dělám takto podobně plněná stehna a na náplň se dá použít cokoliv. A děkuji. :-K

:yes::yes::yes:<3 Když jsem něco podobného dělala asi před 6 roky myslela jsem, že jsem objevila Ameriku a to jsem to ani zdaleka neměla tak krásné :-) stále se mám co učit- Maru NÁDHERA :-K

pazderka83: Děkuji moc, jsem ráda, že recept nezklamal. Díky i za fotečku:-K

Vynikajici!!!:yes: Dnes bylo k obedu, vsichni jsme si pochutnali. Jen misto sunky jsem dala slaninu a k cibulce pridala spek na kosticky. Mrkev take nemela chybu :-p Dovolila jsem si pridat foto.

:-):yes:

Ještě jednou všem děkuji za kladné ohlasy:-K Jak jsem viděla recept, tak se mi hned zalíbil. Nemusíte se toho bát, je to velmi jednoduché, rychlé a pak nakonec na řezu efektní. Není třeba moc ingrediencí, ono někdy méně znamená v konečném výsledku více. Okořenit si každý může podle svého, jen je lepší použít ty silnější plátky šunky, já použila tři tenké na sobě. Vypadá to pak lépe na řezu.

:yes: krása:-p:-K

uz su v trube :yes::yes::yes:

Maruško, vypadá to úžasně :yes::yes:+

Tohle už je kuchařina na vysoké úrovní-nádherné a velmi vkusně nafocené jídlo:yes:.

:yes::-p

:-O:-Onádhera:-*+22

jééééžííííš to je nádhera:yes::-D

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kuřecí horní stehna plněná, plnena kureci stehna, plněná kuřecí stehna recepty, kuřecí se špenátem, kuřecí stehna plněná, kuřecí spodní stehno, kureci stehna, plnene kureci stehna, kuřecí stehno recepty, kuřecí roláda ze stehen, plněné kuřecí stehno, recept na kuřecí stehna, kureci plnene spenatem, recept na bravove stehno, kuřecí stechna, kuřecí plátky plněné špenátem, plněna kuře, vykostěná kuřecí stehna recepty, kuřecí stehna recepty, kuřecí stehna recepty

Suroviny:
stehno kuřecí, šunka, špenát čerstvý, česnek, sůl, pepř drcený, cibule, mrkev, sůl, máslo, cukr krupice

Přidat fotografie receptu