Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Tomas Dytrych Kuchař: Tomas Dytrych

Doba přípravy: 1h 1 porce Grilování 7 názorů

Suroviny

250 g lososa s kůží
rum
1/2 hrunku hrubozrnné mořské soli
1/4 hrnku třtinového cukru
1/2 lžičky čerstvě drceného pepře
1 hrnek dřevěných udících lupínků (na ryby)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Osušený filet namočte na 15 minut do rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5cm). Poté filet opláchněte vodou a osušte papírovou utěrkou. Z misky vylijte rum a vytřete ji dosucha. Třetinu marinády (sůl,cukr,pepř) vsypte na dno misky a vložte na ní lososa kůží dolů. Zbytek směsi nasypte na filet a jemně vklepejte do masa. Mísu přikryjte potrav. folií a nechte 4hod marinovat v lednici.

  2. Udící lupínky předem namočte na 1 hodinu do vody, poté zceďte, nechte okapat a připravte gril na nepřímé grilování.

  3. Lososa po 4 hoduny vyjměte ze směsi, opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Filet umístěte doprostřed grilovacího roštu nad hliníkovou misku a na rozžhavené uhlí nebo brikety vhoďte okapané lupínky. Grilujte nepřímou metodou při 200°C cca 30-40 minut. Maso by mělo být na stisk prstem pevné a jednotlivé svaly by se měly od sebe oddělovat.

Poznámka

celý videorecept naleznete zde:

http://www.youtube.com/watch?v=svSeffo6yLM

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Tématické fráze: uzeny losos na grilu domácí uzený losos losos na grilu filet z lososa gril marinovaný losos recept rum filet lososa na grilu naložený losos na gril uzeny losos whisky losos rum uzený losos uzený losos z grilu uzený candát na grilu marinování lososa s whisky losos filet na grilu filet z lososa na grilu losos uzeni rum marináda na lososa na gril losos s whisky uzený losos na gril losos whisky

Zapomněl/a jsem heslo