Fenyklový salát s pomerančem
Recept ještě nebyl hodnocenFenykl nakrájíme na velmi jemné proužky a cibuli na jemná kolečka.Pomerančovou kůru okrájíme, aby pomeranč na sobě neměl bílou slupku a vykrájíme mezi žebry na měsíčky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fenykl nakrájíme na velmi jemné proužky a cibuli na jemná kolečka.Pomerančovou kůru okrájíme, aby pomeranč na sobě neměl bílou slupku a vykrájíme mezi žebry na měsíčky,…
Výbornou omáčku na těstoviny můžete připravit, i když zrovna nemáte příliš mnoho času. Stačí osmahnout cibuli a klobásu, přidat kečup a konzervovaná rajčata, dobře…
Do hrnca dáme zemiaky, posypeme drvenou rascou, soľou, zalejeme vodou a varíme miernym varom. Na panvici na polovici oleja s maslom orestujeme nastrúhaný petržlen a…
Brokolici rozdělíme na růžičky a košťál, mrkev oloupeme. Košťál a mrkev nastrouháme na střední nudličky, zpěníme na oleji, zalijeme 2 l horké vody, ochutíme polévkovým…
Na masle orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme zeleninu narezanú na drobno, pražíme asi 5 minút, pridáme múku, dobre premiešame a 1 min opražíme. Pridáme vegetu,…
Snadná příprava a vyvážená chuť, která ctí tradice domácí kuchyně. Vepřové nudličky orestujeme, aby si zachovaly šťavnatost, a podusíme. Nakonec jednoduše připravíme…
Polévku na způsob dršťkové můžeme připravit i ve vegetariánské verzi, když použijeme hřiby. Cibulovou jíšku ochutíme česnekem, mletou paprikou a zalijeme vývarem.…
Uvařený a z kosti vyklepnutý morek protřeme hustým sítem, aby jsme odstranili úlomky kostí. pak jej utřeme se solí a vejcem, přidáme mléko, pepř a přidáme strouhanku…
Na tomto receptu si vyzkoušíme, že i syrová ryba může skvěle chutnat. Spolu s Markem Raditschem se naučíme připravit tatarák z tuňáka. Na talíři tatarák podáváme…
Netradiční špagety s mletým hovězím masem okořeněným kari kořením anglického typu přinášejí zcela jiný rozměr známého jídla. Vůně orientální směsi, jemná pálivost a…
Tarhoňa je druh těstoviny, která vypadá jako malé kuličky. Připravit z ní můžeme spoustu různých pokrmů. Tarhoňa se žampiony, sušenými rajčaty a slaninou je jednoduchá…
K zimním měsícům neodmyslitelně patří konzumace zvěřiny. Oblíbeným tradičním českým pokrmem je pomalu dušené kančí maso se šípkovou omáčkou, které podáváme s knedlíkem.…
Jednohubky s romadúrem jsou ideálním pohoštěním pro ty, kteří se nebojí výrazných vůní ani chutí. Krémový, pikantní sýr v kombinaci s pečivem a jednoduchými přísadami…
Kulajda patří mezi stálice české kuchyně. Tato tradiční krémová polévka však v tomto receptu dostává nový rozměr díky bohaté porci zeleniny. Lehčí a barevnější polévka…
Tuhle česnečku zvládnete připravit, i pokud nejste zvyklí vařit. Potřebujete na ni jen pár ingrediencí a během chvilky ji můžete servírovat třeba s pořádnou dávkou…
Rizoto ze zbylého masa je skvělý způsob, jak využít pečené maso z předchozího dne. V kombinaci se zeleninou, rýží a voňavou uzenou paprikou vznikne chutný a sytý pokrm,…
Nenáročná rychlovka, která zachutná i zasytí. Kousky vepřového masa dušené doměkka doplňují různé hořčice, které dají základ lahodné omáčce. Tu zjemníme smetanou a…
Voňavá vepřová roláda si zaslouží místo na svátečním stole. Díky rychlému zatažení a pomalému pečení zůstane maso krásně šťavnaté a křehké. Jemná houbová náplň s vejcem…
Cibulačka pochází původně z Francie; její příprava je rychlá a jednoduchá. Proužky cibule orestované výhradně na másle a zalité zeleninovým vývarem jsou základem polévky…
Vepřová panenka plněná plátky slaniny a voňavou houbovou směsí je vhodným jídlem pro nedělní oběd. Podáváme ji s celerovým pyré, které plně nahradí klasickou bramborovou…
Kombinace kuřecího masa, křupavé slaniny, zapečených rajčat a rozteklé mozzarelly je sázka na jistotu. Jednoduché, rychlé a přitom výjimečně chutné jídlo, které zvládne…
Mezi oblíbené pokrmy české kuchyně patří masové karbanátky. Vyzkoušejte je připravit trochu jinak, a to z květáku. Vařený květák promícháme se salámem a jarní cibulkou…
Skopové maso je známé svou výraznou vůní a chutí. Z tohoto ne příliš často využívaného druhu masa můžeme připravit guláš, okořeněný česnekem a mletou sladkou a pálivou…
Plněné okurky s kapiovou pomazánkou můžete podávat jako skvělý předkrm nebo zdravou svačinku. Špalíčky z okurek stačí jednoduše vydlabat a naplnit odlehčenou pomazánkou…