Roládky z mletého masa plněné velikonoční nádivkou

maris Kuchařka: maris

Mleté maso 14 názorů

Suroviny

500 g mletého masa (míchané hovězí a vepřové)
4 lžíce neupečené velikonoční nádivky
100 g anglické slaniny
1 lžička Solamylu
strouhanka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso ochutíme solí a pepřem, zapracujeme do něho Solamyl (roládky se nerozpadají) a je-li třeba, zahustíme troškou strouhanky.

  2. Připravené maso rozdělíme na čtyři díly a navlhčenýma rukama vytvoříme na prkénku větší tenké placky. Na prkénko můžeme dát potravinovou folii, aby se nám maso nelepilo. Rozdělíme na maso syrovou nádivku a opět navlhčenýma rukama zavineme. Každý váleček obalíme plátky anglické slaniny. Vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dáme do vyhřáté trouby na cca 180 C°. Pečeme dozlatova. Já jsem pekla v remosce.

  3. Podáváme s bramborem, ale stačí jen zeleninový salát. Nádivka nahradí přílohu.

Poznámka

Dnes jsem připravovala velikonoční nádivku, část těsta jsem si oddělila. Dělám ji - rohlíky navlhčené vývarem z uzeného masa, uzené maso, žloutky, baby špenát, medvědí česnek, hladkolistá petržel, tymián, sůl, pepř, sníh z bílků, ale každý může použít takovou nádivku, která je doma oblíbená. Kopřivy jsem bohužel neměla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 179 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roládky z mletého masa plněné velikonoční nádivkou

Tématické fráze: roláda z mletého masa mleté maso recepty mleté maso velikonoční recepty recepty z mletého masa plněná roláda z mletého masa plněné mleté maso velikonoční maso plněné mleté maso recepty plněné maso rolady z masa mleté maso recept mlete michane maso recepty mlete maso na velikonocům rolada ze z mletého masa recept z mletého masa recepty na velikonoce ce velikonoční recepty z masa maso s nádivkou roladky z mletého masa