Jednoduchá vaječná pomazánka

Suroviny

8-10 vajec
2-3 lžíce obyčejné hořčice
50 g másla
sůl
mletý pepř
tatarská majonéza

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rozpůlíme, bílky dáme prozatím stranou a všechny žloutky dobře rozetřeme s máslem, solí, pepřem a hořčicí.

  2. Pak tuto žloutkovou hmotu promícháme s tatarkou, přidáme v kráječi nakrájené bílky (krájím i 4-5 ks najednou) a dáme vychladit. Podáváme s pečivem nebo mažeme na něj.

Poznámka od kuchařky

Máme-li chuť na změnu, přidáme drobně krájenou nakládanou okurku.

Komentáře k receptu Jednoduchá vaječná pomazánka

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    mňamka, jednoduché, dobré:yes::-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Já zase čerstvou pažitku a také sardelovou pastu. Místo majonézy i máslo.

    Odpovědět

  • hosta hosta

  • spagetka spagetka

    Já teda bez tatarky ale vždy k vajíčku libeček, jenže těch variant je strašně moc, každopádně, jsou to vděčné pomazánky:yes::yes:.

    Odpovědět

Tématické fráze: vaječná pomazánka tncz vajíčková pomazánka s tatarkou vaječna pomazánka recept recept vaječná pomazánka obycejna vajecna pomazánka vejce žloutek pomazánka hořčice jednoduchavajecna pomazánka recepty na pomazánky pomazánka ze šprotů vajíčková pomazánka s libečkem vajíčková pomazánka z tatarky pomazanka s tatarkou vaječná pomazánka s tatarkou top recepty katalog