Chlebové bramboráčky s uzeninou
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky staršího chleba namočíme do vody a necháme nasáknout. Pak jej pořádně vymačkáme a rozdrobíme v dlaních do mísy, kam přidáme vejce, drobně pokrájenou slaninu (nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky staršího chleba namočíme do vody a necháme nasáknout. Pak jej pořádně vymačkáme a rozdrobíme v dlaních do mísy, kam přidáme vejce, drobně pokrájenou slaninu (nebo…
Salátové listy opláchneme a necháme okapat nebo odstředíme.Omytou, osušenou hrušku nastrouháme škrabkou na julienne nudličky a pokapeme limetkovou šťávou.Granátové…
Trhanec: žloutky vyšleháme se solí, přilijeme mléko, přisypeme mouku, dochutíme kořením nebo bylinkami dle chuti, dobře promícháme a necháme cca 15 minut odstát. Poté…
Houby pokrájíme, krátce spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat. Pokud nejsou houby čerstvé, použijeme mražené.Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle nebo drobně…
Houby namočíme zhruba na hodinu do hrnku s vodou. Pak je scedíme a drobně pokrájíme. Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka.Na drobně…
Hrubě strouhané červené zelí, drobné růžičky květáku, sladké jablko a pár ostružin navrch. Všechno se promíchá s citronem, medem a lískovými oříšky a vznikne…
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, které osolíme, opepříme, posypeme hladkou moukou a dobře promícháme. Pak nudličky nasypeme do hrnce s rozpáleným olejem…
Maso osolíme, opepříme, posypeme solamylem a důkladně prohněteme.Rozdělíme na čtyři díly a z každého vytvoříme na prkénku pokrytém potravinářskou fólií plátek. Potřeme…
Předem uvařenou řepu nakrájíme nebo nastrouháme nahrubo do misky. Jablko omyjeme, osušíme zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme k řepě.Rozinky…
Salátové listy (římského, ledového a rukoly) opláchneme a necháme okapat nebo odstředíme v salátové odstředivce.Avokádo zbavíme pecky, vyndáme ze slupky, nakrájíme na…
Na nepřilnavé pánvičce uděláme postupně dvě vaječné omelety.Vařené studené maso natrháme na vlákna a dáme do misky.Mrkev oškrábeme, ředkvičky omyjeme, osušíme papírovou…
Zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek nadrobno.Na sádle necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Zasypeme paprikou a po zamíchání i moukou. Zalijeme studeným…
Všechny sterilované fazole propláchneme a necháme na sítu okapat. Rozehřejeme pánvičku, přidáme olej a zpěníme nasekanou cibuli. Přihodíme nasekaný česnek a propláchnuté…
Spiralizérem uděláme nudle z omytých a osušených cuket (nebo nakrájíme tenké dlouhé nudličky nožem), dáme do mísy. Přidáme jemně nasekanou cibuli a zakápneme citronovou…
Z libovějšího vepřového boku bez kůže a kostí nakrájíme tenčí nudličky, které dáme do mísy, přidáme olej, sójovku, jemně nastrouhaný zázvor a česnek, opepříme. Vše řádně…
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova na trošce oleje nebo jemně pokrájeném špeku. Poté přidáme nasekaný česnek, protlak a bylinky dle chuti. Vše společně…
V pánvi s troškou sádla osmažíme na větší kusy (plátky, výseče) pokrájenou cibuli a pokrájené uzené maso.Chléb natrháme na menší kusy a v druhé rozpálené pánvi ho ze…
Takový salát, to nemusí být jen nuda plná zelených listů salátu. Připravte si výživný a lehce pikantní tuňákový salát. Tuňáka se zeleninou promíchejte s americkým…
Takový salát, to nemusí být jen nuda plná zelených listů salátu. Připravte si výživný a lehce pikantní tuňákový salát. Tuňáka se zeleninou promíchejte s americkým…
Mleté maso dáme do mísy, na velkých slzách struhadla přistrouháme Romadur nebo tvarůžky, přidáme smetanu, velmi jemně pokrájenou malou cibuli, opepříme a osolíme. Vše…
Okurku škrabkou oloupáme, podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na plátky.Ředkvičky bez listů (listy můžeme použít na pesto) důkladně omyjeme, osušíme na…
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme mleté maso a dále smažíme do jeho rozdrobení a zatažení. Ke konci smažení přidáme k masu rozvonět…
Zeleninu omyjeme, papriku i okurku zbavíme jádřince, rajčata bubáků. Vše nakrájíme na kolečka nebo proužky a dáme do mísy, přidáme lístky bazalky, nakrájené olivy a…
Základem pro dobrou chuť masa je dostatečně dlouhá doba marinování. Bůček v pikantní marinádě, dušený společně s kedlubnou, vyžaduje sice zdlouhavější přípravu, ale…