Játra velice chutná a rychle připravená
Recept ještě nebyl hodnocenŠpalíčky jater opepřit, zprudka orestovat na oleji a vyndat.Na pánev hodit plátky česneku a krátce orestovat (ale jen chvilinku, aby nezhnědl a nezhořkl).Pak přidat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špalíčky jater opepřit, zprudka orestovat na oleji a vyndat.Na pánev hodit plátky česneku a krátce orestovat (ale jen chvilinku, aby nezhnědl a nezhořkl).Pak přidat…
Nejdříve si spaříme zelné listy, můžeme i chvilku povařit a necháme je trochu zchladnout. Plátky vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Tyto…
Den nebo dva starší housky či bulky atp. z vršku odkrojíme a vnitřky vydlabeme. Pečivo vyložíme slaninou či šunkou, přidáme námi oblíbený sýr buď na plátky pokrájený…
Cibuli nakrájíme na kostičky a na velké pánvi na oleji smažíme za občasného míchání dozlatova. Mezitím nakrájíme na menší kostičky prsa, která poté osolíme (cca 1…
Na dno pekáče si nakrájíme 2-3 cibule na kolečka, na ni položíme díly králíka, nakrájíme zase 2-3 cibule na kolečka a zalejeme marinádou. Přikryjeme alobalem, nebo…
Oloupame brambory, nastrouhame a slijeme z nich vodu. Pridame vejce, utreny cesnek, nastrouhanou cibuli (nebo nakrajenou velmi najemno), mouku a dochutime soli, peprem a…
Mouku smíchejte v míse. Přidejte máslo, lžičku soli a propracujte prsty v drobenku. Přilijte vodu, přidejte vejce a vypracujte pružné těsto. Těsto rozválejte na plát.…
Kostky uvařených brambor ve smetanové omáčce se slaninou a cibulkou, provoněné koprem, podáváme s vařeným vejcem a uzeným masem. Pokrm vzdáleně připomíná mléčnou polévku…
Cuketu, očištěnou mrkev a brambory nakrájíme na kostky. Cibulku na kousky a zelenou část odložíme.Na másle orestujeme cibulku, mrkev a brambory. Zalijeme vývarem a…
Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…
Kotleta ochucená česnekem a majoránkou, plněná Nivou a slaninou chutná výborně. Stačí ji osmahnout a poté dusit na cibulovém základu doměkka. Šťavnatou masovou kapsu…
Vepřové kotlety osolíme, opepříme a bohatě posypeme drceným kmínem. Takto okořeněné kotlety obalíme v hladké mouce a na rozpáleném sádle zprudka opečeme z obou stran.…
Kuřecí paličky marinované v marinádě z podmáslí jsou velmi šťavnaté a skvěle nasáknou chuť koření. Po marinování je obalíme ve strouhance a pečeme zakryté alobalem v…
Křidélka rozdělíme v kloubu a usekneme tenké špičky. Ty necháme do polévky. Kousky křidélek lehce osolíme, opepříme a posypeme česnekem.Každý kousek křidélka obalíme ve…
Tvarůžková pomazánka je oblíbenou pochoutkou hlavně k pivu. Aromatický sýr obsahuje málo tuku a hodně bílkovin, takže tuhle pomazánku klidně považujte za zdravou dobrotu.
Šťavnaté kuřecí maso ze stehen orestujeme a smícháme se zeleninovou směsí, která má základ z loupaných rajčat, špenátu, kapie a koření. K ní pak servírujeme jako přílohu…
Šťavnaté kuřecí maso ze stehen orestujeme a smícháme se zeleninovou směsí, která má základ z loupaných rajčat, špenátu, kapie a koření. K ní pak servírujeme jako přílohu…
Dýně je vděčná kuchyňská surovina. Ochotně přijímá chutě společně připravovaných komponentů pokrmu. Když jí dobře okořeníte a upečete spolu s ostatní zeleninou, získáte…
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji zesklovatíme cibuli, z masa oklepeme přebytečnou mouku a vložíme opéct z obou stran na cibuli. Přihodíme houby…
Hovězí maso prosolíme a pomeleme najemno. Za postupného přidávání vody mícháme (u nás robotem), až vznikne jemný, lepivý prát.Prát promícháme se strouhankou navlhčenou…
1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. 2. Kuře osolíme a opepříme a na velké pánvi osmahnete na oleji. Jakmile je kuře uvařené, vyjmeme ho z pánve na talíř,…
Anglickou slaninu, cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Ze špenátu vymačkáme vodu a špenát v míse promícháme s rozpuštěným máslem, granulovaným česnekem,…
Cibuli na oleji necháme zesklovatět, přidáme nakrájené maso, které zprudka orestujeme. K orestovanému masu přidáme česnek, sůl, zázvor, kajenský pepř, kari koření.…
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky, naklepeme. Potřeme olejem, pokapeme citronovou šťavou, osolíme a opepříme. Medailonky obalíme v mouce,…
Přidáno před 9 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Průvodce halloweenskými dýněmi: Kdy je můžeme jíst, jakou si na vydlabání koupit i proč je svíčka rizikem
Rumfordská polévka z brambor, krup, hrachu a chleba kdysi zabránila hladomoru. S česnekem chutná fantasticky
Expertka radí: Jak a kde v lednici skladovat medvědí česnek? Vlhká utěrka je nezbytností, důležité je i správné místo v lednici