Uzený jazyk v křenovém aspiku
Recept ještě nebyl hodnocenJazyk dobře omyjeme a spolu s kořenovou zeleninou, kořením a solí vaříme v pomalém hrnci na High 8-9 hodin, nebo táhneme na mírném plameni na sporáku. Vývar musí jen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jazyk dobře omyjeme a spolu s kořenovou zeleninou, kořením a solí vaříme v pomalém hrnci na High 8-9 hodin, nebo táhneme na mírném plameni na sporáku. Vývar musí jen…
Maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a špetkou pepře do měkka.Z vývaru odstraníme všechen přebytečný tuk.Přidáme na kostičky…
Jarní zeleninová polévka s celestýnskými nudlemi je příkladem využití nepříliš tradiční dobroty - pesta z medvědího česneku. Chuťově intenzivní, voňavá a sytivá. Stojí…
Polovinu cukety nakrajíme na malé kostičky a druhou polovinu nastrouháme na struhadle.Dáme vařit do hrnce se zeleninovým vývarem do kterého přidáme sůl (pokud je třeba)…
Žampiony jsou houby dostupné v čerstvém stavu po celý rok. Udělat z nich jemnou polévku je víc než dobrý nápad. Zahřeje a s kousíčky slaniny i orestovanými plátky…
Jedná se o staročeský recept, dnes již většinou zapomenutý. Kdysi býval hlavním chodem vesnické štědrovečerní večeře, neboť zaječí maso bylo běžně dostupné. Dnes tomu…
Tuto chutnou jednoduchou polévku připravíme ze zeleniny. Zeleninu a houby stačí povařit a nakonec přidat kapání, které vytvoříme z vejce a krupičky. Díky kapání bude…
Tarhoňu restujeme na oleji dokud trošinku nezrůžoví. V té chvíli ji zalijeme vodou-vždy 1 díl tarhoni a 2 díly vody. Osolíme a dáme do trouby. Pečeme, dokud se voda…
Do většího hrnce si dáme na rozehřátý tuk orestovat na jemném slzičkovém struhadle očištěnou nastrouhanou mrkev. Až pustí hezkou oranžovou barvu, zalijeme studenou vodou…
V hrnci s nepřilnavým dnem rozpustíme máslo a dobře na něm osmažíme strouhanou zeleninu. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme pepř, sůl, kmín a provaříme.Na…
Smícháme mleté maso, nastrouhaný celer a petržel a vejce. Dochutíme solí, pepřem, červenou paprikou. Vše dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které obalíme ve…
Špalek hovězího masa, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Poté maso potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne…
Krevety alespoň hodinku nebo dvě předem naložte do marinády smíchané z uvedených surovin, bylinky do ní najemno nasekejte. Pořádně je obalte a nechejte odpočívat v…
Krevety alespoň hodinku nebo dvě předem naložte do marinády smíchané z uvedených surovin, bylinky do ní najemno nasekejte. Pořádně je obalte a nechejte odpočívat v…
Rohlíky zalijeme mlékem nebo vodou a necháme nabobtnat. 1 cibuli nakrájíme na jemno, anglickou nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme maso s vymačkaným rohlíkem, cibulí,…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.V hrnci rozpálíme trochu oleje, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, mrkev, petržel a celer, krátce za stálého míchání…
Z másla a krupice osmahneme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a při mírné teplotě za občasného…
Na oleji a másle opatrně osmahneme nasekaný česnek, přidáme cukety nakrájené na tenká kolečka, krátce je osmahneme, osolíme, opepříme, podusíme (stačí chvíli, mají být…
V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, nudličky zelí, sušené houby (nenamáčíme je předem), mouku, kmín a za stálého míchání vše orestujeme. Přidáme…
Namočenú fazuľu dáme variť s údeným mäsom, celou cibuľou a bobkovým listom.Keď je fazuľa polomäkká, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, neskôr kolieska klobásy. (Cibuľu…
Maso prošpikujeme a osolíme, rozehřejeme olej i máslo a maso zprudka opečeme, přidáme pokrájenou zeleninu, koření a také orestujeme. Podlijeme 200 ml vína a vývarem. PH…
Na rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky…
Mražený mořský koktejl necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Po rozmrazení necháme okapat a slijeme všechnu tekutinu. Rozpálíme si menší pánev, do které následně…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 21. 5. 2024 08:31
Španělský salám chorizo umí udělat z obyčejných těstovin delikatesu. Kam se ještě hodí?
Kedlubna, zelí, ředkvičky nebo pórek na grilu: Které druhy se nejrychleji opečou a které pak nejlépe chutnají?
50 nejoblíbenějších polévek světa: Top desítce vládne Asie, českou česnečku předběhla slovenská kapustnica. Které další se umístily?