Kuřecí vývar s domácími nudlemi

sirotek Kuchařka: sirotek

Doba přípravy: 1,5hod 9 porcí Polévky 24 názorů

Suroviny

6 kuřecích hřbetů
1 cibule
1/2 celeru (ve velikosti jablka)
2 mrkve
2 petržele
2 listy kapusty
1/2 porku
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 kostky masoxu
podravka dle chuti
máslo
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku dám kuřecí hřbety, zaliju 4 litry vody, uzavřu a nechám od doby varu cca 20 minut. Vypnu, po zchlazení otevřu a přecedím, vývar si odstavím.

  2. Připravím si hrnec, ve kterém budu polévku vařit, zpěním si 2-3 lžíce másla, na to dám pokrájenou (nebo nahrubo nastrouhanou) mrkev, orestuju ji, zaliju scezeným vývarem a přidám zbytek zaleniny, také koření, dle chuti dosolím, nebo přidám mletý bílý pepř.

  3. Dovařím ještě tak půl hodinky, na závěr ozdobím polévku kudrnkou (petrželkou).

  4. Pak si zadělám těsto ze 4 vajec (mám svoje domácí) a vyválím těsto.

  5. Z proschlého těsta je pokrájím a hlavně je uvařím zvlášť v osolené vodě, až plavou navrchu, zcedím je, propláchnu vodou a aby se nelepily, zakápnu je olejem a promíchám.

Poznámka

Je důležité uvařit nudle zvlášt, aby se nám polévka nezakalila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí vývar s domácími nudlemi

  • Maryla381 Maryla381

    no jo ale já nemám papinák dá se polivka uvařit i v hrnci :-D

    Odpovědět

  • sirotek sirotek(autor receptu)

    Ivana Ch:Jo tak tohle by u nás doma neprošlo:-//:-),nejen že dělám ddomácí,ale taky čerstvý,nudle z mrazáku nee,když už se mi povede,že zadělám více,tak to usuším a mám na příště:-))

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Souhlas, tohle není vývar, ale masoxový odvar :-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    tejaja: Máš naprostou pravdu, tohle není domácí vývar, ale polévka z masoxu. Vcelku proti němu nic nemám, ale do vývaru bych ho taky nedávala. Jenže z 5 až 6 kousků kostřiček a 4 l vody dobrý silný vývar nikdo neuvaří. A rozhodně ne v papiňáku, v němž se rychle uvaří maso, ale polévka se musí vařit pomalounku, jen táhnout, aby se z masa a kostí hezky všechno vylouhovalo. Na druhé straně proti gustu žádný dišputát. :-D

    Jé, žížalko, to byl asi přenos myšlenek!:-O

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Masoxové kostky jsou nutností, když někdo vaří vývar pouhých 20 minut v papiňáku. Masox zajistí, že to má aspoň nějakou chuť :-( Vývar se musí vařit pozvolna a dlouho, pak se z ingrediencí dostane to nejlepší, co v nich je. Chválím výrobu domácích nudlí :yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Já si domácí nudle i drobení dělám celý život, teď jsem si to maličko usnadnila, teda pro sebe.Udělané těstoviny hned všechny uvařím, nechám vychladnout, rozdělím do krabiček a zamrazím. Pak jenom vyndám krabičku z mrazáku, šoupnu do uvařené polévky a hotovo.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    jarda Kadic: súhlasím, do domáceho vývaru domáce cestovinky, lenže ja by som domáci vývar rozhodne nekazila masoxom, predsa je to vývar z kostí a mäsa, načo ten masox ? :-(

    Odpovědět

  • sirotek sirotek(autor receptu)

    rebeka:;-);-);-):-Kděkuji

    Odpovědět

  • sirotek sirotek(autor receptu)

    Jana Pá:;-);-):-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jarda Kadic::yes::yes::yes:

    sirotek: krásný, čistý vývar.. skvělé;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    jarda Kadic:, Jaroušku, díky, já jsem "nudlové pako";-( a tím pádem veškeré těstoviny, dělané doma;-(:-O, nedá se nic dělat, vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    jarda Kadic: Do domácího vyvaru totiž patří DOMÁCÍ nudle,a ně jakýsi kupovaný slizký slepenec:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Jana Pá: Já ho dělám takto:na vál si vysypu cca 20 dkg mouky(já dávám polohrubou) doprostřed udělám důlek,do něj rozklepnu vajíčko a přidám 1/2 skořápky vody, načež zpracuji že začátku vidličkou a potom rukou těsto,jako třeba na vánoční pečivo..Pak rozválím na tenkou placku a tu nechám zaschnout.Pozor na přeschnutí!Nato nožem řežu pásky široké tak,jak chci mít dlouhé nudle.Položím pár pásků na sebe a ostrým nožem krájím nudle zas tak,jak je chci mít široké.Opatrně je rozhodim po vále a nechám ještě chvíli schnout.Pak házím do vroucí osolené vody.Po u vaření procedim.Někdo je pak ještě promíchá s troškou oleje.A hle,nudle jsou hotové:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

  • Jana Pá Jana Pá

    sirotek: No, to je ono:-D, sice si ukládám drobení, nudle atd., ale nedělám to;-), nemám čas:-O a pokud ho mám, tak ho využívám jinak;-), ale i přesto děkuji za radu:yes::-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuřecí vývar s nudlemi kuřecí vývar v papinaku jak dlouho vařit kureci vyvar aby se polévka nezakalila vývar z masoxu kuřecí vyvar jak dlouho vařit vývar vývar s nudlemi jak dlouho delat vyvar kučecí vývar jak dlouho táhnout kuřecí vyvar jak dlouho delat kureci vyvar jak dlouho vařit vývar v papináku kuřecí polévka v papiňáku kuřecí vývar z papiňáku jak dlouho varit kure v papinaku jak dlouho se vari vývar v papiňáku jak dlouho tahnout vyvar vyvar z kurecich hrbetu kuřecí vyvar z hrbetu