

Pikantní hovězí ragů
Suroviny 6-8 porcí
- 800 g zadního hovězího masa
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 100 g celeru
- 1 petržel
- 1 rajče
- 1 malý rajský protlak
- 2 dcl bílého vína
- olej
- 1/2 l bujónu nebo masového vývaru
- 2 bobkové listy
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Zeleninu si nakrájíme na kousky, maso na plátky nebo větší kousky, které osolíme a opepříme. Zahřejeme si olej, po částech dáváme maso prudce opéct a pak ho vypneme.
Na pánvi s olejem opečeme zeleninu (krom rajčete) a pak jí dusíme, dokud se šťáva nevysmahne. Vysmahnutou zeleninu posypeme moukou, zalijeme rajským protlakem, vínem a vývarem z masa a tak 10 minut povaříme.
Když je úplně měkká, tak jí propasírujeme, nebo rozmixujeme (já mixovala) a přidáme k opečenému masu, přidáme bobkový list, pokrájené rajče a vše dusíme na mírném ohni doměkka. Ke konci doladíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Recept mám schovaný na kartičce, včera jsem to vařila a má to opravdu šmrnc. Podávám s rýží, ale jsou dobré i bramborové knedlíky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní hovězí ragů
-
matess302:jj, to maso zprudka opečeš, aby zanechalo šťavnatost a bílkoviny a pak ho dusíš tak dlouho, dokud nebude měkké a když se ti šťáva odpařuje, můžeš dolívat vodou-stačí
, ale klidně se ptej...
Na té předposlední fotce to máš, jak se to dusí všechno dohromady.
-
Bibinka:ještě jedna věc by mě ale zajímala to maso až ho restneš tak ho zaliješ a vaříš nebo né
Bibinka: -
matess302:Matess, tak ať se ti povede a ať ti chutná-dej vědět
-
Dobrý den děkuji za recept ještě jsem ho neskoušel ale dnes se na něj chystám doufám že to bude paráda
-
Jani,pochutnali si až tak,že už som nemala čo odfotiť
Mne zostalo už iba z duseneho hov.na cesnaku,majoranke a zazvore,tiež tvoj recept...tam som ti pridala fotku
Nabuduce skusim červene kotletky s ryžou
-
Ivanko, jupíííí, to mám ale velkou radost, že si všichni pochutnali a na fotky se těším
Díky, že jsi to uvařila
-
Bibi,super
všetci si pridávali a chválili
pridala som len cesnak.Neskôr vložím fotky a dávam ti 9.bod
-
Moc dobry recept, ja ho delam (bez mouky) k hovezei morkove kosti, i kdyz parkrat jsem ho zkusila i s kruti kosti a taky to bylo moc dobre.
Bodik
-
Bibinko
znám-dělám maso na větší kostky-a moc nám to chutná
.Proto ti posílám boďku a díky za připomenutí dobroty
.
-
2.
-
Bibi, na mne trochu mastné, ale vypadá to tak jedle, mňam!!