Pikantní hovězí ragů

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 2 hodiny 6-8 porcí Hovězí maso 11 názorů

Suroviny

800 g zadního hovězího masa
2 cibule
2 mrkve
100 g celeru
1 petržel
1 rajče
1 malý rajský protlak
2 dcl bílého vína
olej
1/2 l bujónu nebo masového vývaru
2 bobkové listy
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si nakrájíme na kousky, maso na plátky nebo větší kousky, které osolíme a opepříme. Zahřejeme si olej, po částech dáváme maso prudce opéct a pak ho vypneme.

  2. Na pánvi s olejem opečeme zeleninu (krom rajčete) a pak jí dusíme, dokud se šťáva nevysmahne. Vysmahnutou zeleninu posypeme moukou, zalijeme rajským protlakem, vínem a vývarem z masa a tak 10 minut povaříme.

  3. Když je úplně měkká, tak jí propasírujeme, nebo rozmixujeme (já mixovala) a přidáme k opečenému masu, přidáme bobkový list, pokrájené rajče a vše dusíme na mírném ohni doměkka. Ke konci doladíme solí a pepřem.

Poznámka

Recept mám schovaný na kartičce, včera jsem to vařila a má to opravdu šmrnc. Podávám s rýží, ale jsou dobré i bramborové knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní hovězí ragů

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    matess302:jj, to maso zprudka opečeš, aby zanechalo šťavnatost a bílkoviny a pak ho dusíš tak dlouho, dokud nebude měkké a když se ti šťáva odpařuje, můžeš dolívat vodou-stačí:-?, ale klidně se ptej...;-)Na té předposlední fotce to máš, jak se to dusí všechno dohromady.

    Odpovědět

  • matess302 matess302(neregistrovaný)

    Bibinka:ještě jedna věc by mě ale zajímala to maso až ho restneš tak ho zaliješ a vaříš nebo né :-S

    Bibinka:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    matess302:Matess, tak ať se ti povede a ať ti chutná-dej vědět;-)

    Odpovědět

  • matess302 matess302(neregistrovaný)

    Dobrý den děkuji za recept ještě jsem ho neskoušel ale dnes se na něj chystám doufám že to bude paráda:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Jani,pochutnali si až tak,že už som nemala čo odfotiť:-//:-DMne zostalo už iba z duseneho hov.na cesnaku,majoranke a zazvore,tiež tvoj recept...tam som ti pridala fotku;-)Nabuduce skusim červene kotletky s ryžou:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivanko, jupíííí, to mám ale velkou radost, že si všichni pochutnali a na fotky se těším:yes:Díky, že jsi to uvařila;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Bibi,super:yes:všetci si pridávali a chválili:-))pridala som len cesnak.Neskôr vložím fotky a dávam ti 9.bod;-):yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Moc dobry recept, ja ho delam (bez mouky) k hovezei morkove kosti, i kdyz parkrat jsem ho zkusila i s kruti kosti a taky to bylo moc dobre.:-p Bodik:-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bibinko:-)znám-dělám maso na větší kostky-a moc nám to chutná:-p.Proto ti posílám boďku a díky za připomenutí dobroty;-).

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibi, na mne trochu mastné, ale vypadá to tak jedle, mňam!!:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí ragů ragů z hovězí recept na hovězí ragú ragú z hovězího masa ŕecept hovězí ragů hovězí ragú recept ragu hovězí hovězí ragů-recept ragů recepty - hovězí ragů masové ragů recepty hovězí ragú ragu z hoveziho recept na ragú pikantni hovezi recepty na hovězí ragů ragů recept ragů s hovězího masa pikantni hovezi kousky hovězí ragů s mrkví

Zapomněl/a jsem heslo