

Bulharská čočková polévka
Suroviny
- 200 g čočky
- 2 řapíky celeru
- 2 mrkve
- 2 šalotky
- zeleninový vývar
- 200 ml pasírovaných rajčat
- feferonka -podle chuti, nemusí být
- čubrica
- sůl
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a nechám cca hodinu namáčet.
Přilijeme vývar, přidáme jemně krájené šalotky a vaříme do změknutí čočky.Mrkev a řapíky celeru očistíme, nakrájíme a vložíme do polévky 10 minut před koncem varu. Přilijeme pasírovaná rajčata a dovaříme.
Polévku dochutíme solí, čubricou a necháme přejít varem. Hotovou posypeme petrželkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bulharská čočková polévka
K receptu nejsou žádné komentáře.