Sváteční česneková polévka se sýrovými knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si připravíme vývar. Než se nám vývar uvaří, utvoříme si knedlíčky a osmahneme mrkev na másle. Vývar scedíme, přidáme mrkev, knedlíčky a prolisovaný česnek.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve si připravíme vývar. Než se nám vývar uvaří, utvoříme si knedlíčky a osmahneme mrkev na másle. Vývar scedíme, přidáme mrkev, knedlíčky a prolisovaný česnek.…
Krůtí krk omyjeme, vložíme do studené a osolené vody a vaříme doměkka. Po půl hodině dáme povařit omytou kořenovou zeleninu. Když je maso i zelenina měkká, vše vyjmeme…
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu na kolečka. Všechno opečeme, zaprášíme moukou, osmahneme,…
Špagety vložte do vroucí, dostatečně osolené vody a uvařte na skus. Krevety očistěte. Česnek a petržel najemno posekejte, rajčata nakrájejte na drobné kostičky. Rajčata…
Do opláchnutého a osušeného masa vytvoříme 2 hluboké zářezy, které vytřeme solí a vyplníme bylinkami. Maso pro zachování hezkého tvaru silněji utáhneme(omotáme)nití.…
Krůtí maso (prsa) nařízneme na několika místech tak, aby nám vznikl, celistvý plát masa stejné síly. Na pánvičce si poté uděláme z vajec smaženici, kterou smícháme s…
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky a dáme do vařícího se masového vývaru, přidáme koření, libeček a když je všechno uvařené, rozmixujeme ručním mixerem. V…
Mrkev, petržel a sýr nastrouháme najemno, promícháme a smícháme s celým vejcem. Rybu necháme rozmrznout, naporcujeme, lehce osolíme, okořeníme, obalíme v mouce a na…
Všechny vepřové droby dobře propereme ve vodě. Srdce zbavíme vrchní tučnější části a nakrájíme na kostičky. Jazyky ostrým nožem zbavíme vrchní blány a nakrájíme také na…
Do rybího vývaru postupně přidáváme nadrobno nakrájenou zeleninu. Nejdříve mrkev a postupně přidáváme celer, petržel a o pár minut později pórek.Nastrouháme kousek…
Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky, kedlubnu na kostky a feferonku na maličké kousky. Proužky slaniny si dáme rozškvařit, cákneme trošku oleje, přidáme…
Mrkev, pastinák i petržel nastrouháme.Rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme, podlijeme trochou vody a necháme několik minut podusit. Vodu slijeme a necháme…
Kroupy propláchneme a dáme vařit. Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme strouhaný celer. Za stálého míchání celer lehce…
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky, česnek můžeme ponechat vcelku nebo jen mírně nadrtit. Slaninu též pokrájíme na kostičky.Do velkého pekáče dáme…
Lososa omyjeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Dáme péct do trouby na cca 150-180 stupňů.Mrkev, celer a petržel nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme ghí a zeleninu na něm…
Z ořezů a kostí uvaříme vývar, přidáme mrkev, petržel, celer a libeček.Mezitím než se uvaří polévka, uděláme svítek. V míse umícháme máslo, sůl a žloutky, pak přidáme…
Přes noc namočený hrách uvaříme v zeleninovém bujónu. Na struhadle nastrouháme na jemno kořenovou zeleninu, kterou osmahneme na másle, mírně osolíme. Přidáme k hrachu a…
Maso osolíme a spolu s rozdrceným koriandrem, hořčicí a nasekanou petrželkou dáme do mísy a důkladně zamícháme. Můžeme přidat trochu vody. Na tvrdo uvařené vajíčka…
Cez noc namočené strukoviny scedíme, dáme spolu s krúpami do hrnca s čistou vodou a necháme zovrieť. Hneď potom scedíme. Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu,…
V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli.Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu a utřený stroužek česneku. Opékejte 5–7…
Očištěnou kořenovou zeleninu vložíme společně z treskou do nádoby s vodou povařit doměkka. Přidáme sůl, špetku muškátového květu. Měkkou uvařenou zeleninu a rybku…
Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a osolíme. Chvíli restujeme, aby se zelenina lehce opekla a mrkev pustila barvu.Přidáme…
Řízky zlehka naklepeme, nařežeme na širší nudličky a alespoň na 2hodiny naložíme do marinády, kterou jsme si dobře vyšlehali z uvedených surovin. V pánvi na rozehřátém…
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme v kastrólu se silnějším dnem, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule,…