Pečená tarhoňa s restovanou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenPečená tarhoňa s restovanou zeleninou a voňavým kořením, je ideální jako samostatný pokrm, ale i jako příloha k masu nebo rybám je vynikající. Pečením v troubě získá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečená tarhoňa s restovanou zeleninou a voňavým kořením, je ideální jako samostatný pokrm, ale i jako příloha k masu nebo rybám je vynikající. Pečením v troubě získá…
Kůzlečí a jehněčí maso patří od nepaměti na sváteční tabuli. Jarní pokrm vhodný pro tradiční velikonoční tabuli je kořínek neboli pajšl. S vychucenou omáčkou zachutná i…
Lahodná kombinace jemných nudlí, šťavnatého masa nebo aromatických žampionů, doplněná křupavou zeleninou. Tento rychlý a snadný pokrm vás přenese do srdce asijské…
Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v…
Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani…
Na pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme petržel nakrájenou na kolečka, případně půlměsíčky. Necháme restovat do zezlátnutí.Zalijeme vodou nebo…
Nudličky z cukety skvěle nahradí těstoviny. Jsou bez lepku a ochotně nasají chuť ostatních surovin. S tofu, rajčaty a kukuřicí vytvoří lahodný bezmasý pokrm, na kterém…
Uvaříme předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou…
Kuřecí prsa jinak, tentokrát i s kůží a kostí přinášejí bohatší chuť masa, kterou podtrhuje smetanová žampionová omáčka s bílým vínem a bylinkami. Tuhle delikatesu si…
Osolíme vodu a dáme do ní uvařit ořezky z kapra, rybí vnitřnosti a polovinu cibule.Po uvaření maso a vnitřnosti z vývaru, kterého nemusí být příliš velké množství,…
V hlubokém hrnci dáme vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu s bobkovými listy a pepřem, necháme chvíli povařit. Poté přidáme očištěné maso i s kostí a…
V hlubokém hrnci dáme vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu s bobkovými listy a pepřem, necháme chvíli povařit. Poté přidáme očištěné maso i s kostí a…
Rybu očistíme, zbavíme hlavy, ocasu a ploutví. Vložíme ji na pekáček, osolíme, opepříme a do břišní dutiny vložíme plátek citronu. Obložíme ji plátky másla - z poloviny…
Žloutky prolisujeme a utřeme se zpěněným máslem, přidáme sardelovou pastu, vmícháme jemně usekaný bílek, zelenou petržel nebo pažitku a trochu posekaných sardelových…
Houby / Jidášovo ucho/ namočíme na 2 -3 hodiny do vody. Potom je přecedíme a pokrájíme na menší kousky a zbavíme tvrdších částí. Očištěnou a omytou zeleninu dáme vařit…
Hlavu z kapra a skelet dáme do studené vody. Přidáme kořenovou zeleninu, osolíme a opepříme a dáme vařit, pomalu táhnout cca hodinu. Odstavíme, slijeme na menším cedniku…
Vývar zahřejeme na cca 60 stupňů, vsypeme želatinu, metličkou dobře rozšleháme a necháme 10 minut nabobtnat.Mezitím do mísy nastrouháme na hrubých slzičkách sýr a…
Očištěnou zeleninu nastrouháme na jemno. Společně s nakrájenou cibuli ji na oleji restujeme. Mleté maso spojíme s nakrájenou cibuli, česnekem, vejcem a kořením. Mokrýma…
Krůtí krk omyjeme, vložíme do studené a osolené vody a vaříme doměkka. Po půl hodině dáme povařit omytou kořenovou zeleninu. Když je maso i zelenina měkká, vše vyjmeme…
Pórek nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer, petržel a brambory nakrájíme na kostky.V kastrůlku rozpustíme ghí a pár sekund na něm orestujeme pórek. Přidáme kořenovou…
Ze dvou mrkví, jedné cibule, celeru a petržele uděláme zeleninový vývar.Vývar přecedíme, dáme do něj sójové kostky a vaříme 15-20 minut.Poté vývar opět přecedíme a…
Maso nakrájím na kousky a dám vařit do mírně osolené vody.Počkám až maso zpění a posbírám lžíci sraženou bílkovinu plavoucí na povrchu, poté vložím všechnu očištěnou a…
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme nakrájenou šalotku, necháme zpěnit, přidáme protlak, mouku a krátce vše orestujeme. Zalijeme vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu…
Do tlakového hrnce dáme uzená žebírka, zalijeme je vodou, přidáme očištěnou mrkev, petržel, oloupanou cibuli a vaříme pod tlakem 30 minut. Pak vývar zcedíme, mrkev a…