Ukrajinský boršč s pirohy
Recept ještě nebyl hodnocenMaso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili, spolu s červenou řepou nakrájíme na nudličky.Na polovině dávky másla a troše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili, spolu s červenou řepou nakrájíme na nudličky.Na polovině dávky másla a troše…
Na oleji osmahnu nadrobno pokrájenou cibuli, přidám maso a salám na kostičky, sladkou papriku a řepu nakrájenou na malé kostičky. Vše krátce osmahnu a podliju vodou s…
Kousky chleba namočíme do vody na cca 30 min, aby změkly.Pak přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, kmín, osolíme a vaříme do změknutí.Rozmixujeme, přidáme koření a za…
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Do kysané smetany si zamícháme papriku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, petržel, libeček, kmín, oregano a mírně osolíme(niva je slaná). Krůtí řízky si mírně…
Mrkev a petržel nakrájíme nadrobno, okurky a klobásku na kostičky, cibuli nahrubo. Vše dáme do hrnce spolu s kořením, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut.Přidáme…
Na másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku a přidáme najemno nastrouhanou mrkev a petržel.Zaprášíme moukou, dobře promícháme a restujeme. Pak přilijeme studený vývar a…
Králíka uvaříme s kořením a zeleninou do měkka.Maso obereme a dáme do mixovací nádoby, přidáme ostatní suroviny a tyčovým mixérem rozsekáme.Jarní cibulku nebo pažitku…
Uzené maso uvaříme s kořením do měkka. Slijeme vývar , maso necháme vychladnou a pokrájíme na kostičky. Na kousku sádla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme…
Vemínko je před konečnou úpravou třeba uvařit. Nejprve ho zbavíme přebytečného tuku, dobře omyjeme a dáme vařit do vroucí osolené vody tak, aby bylo celé ponořené. …
Maso dáme do studené vody, přidáme koření, sůl, přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu a zvolna vaříme doměkka.Zhruba 20 minut před koncem přidáme ostatní zeleninu…
Cizrna je, stejně jako ostatní luštěniny, bohatá na vlákninu a bílkoviny, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, svalů a kůže. Pokud jí použijeme už zavařenou, odpadá…
Kuře s celou oloupanou cibulí a celými stroužky česneku do tlakáče a nechat klidně hoďku varem vyluhovat. Mezitím na pánvi rozpustit lžíci šťávy s plátkem másla, do…
Salát z vařené zeleniny a majonézy nastavíme kaší uvařenou z mléka a mouky. Díky tomu je salátu více, aniž bychom museli přidat větší množství majonézy, a tím udělat…
Polévku, jejíž nutriční hodnotu zvýšíte využitím tofu v zavářkových knedlíčcích, si snadno připravíte podle našeho receptu. Po půlhodině přípravy bude stát na stole a…
Domácí zeleninová polévková směs v soli je úžasná specialita. Každá polévka je s ní plná chuti. Není potřeba dlouhé vaření, zelenina předá svou chuť prostřednictvím tuku…
Jemnou a krémovou bramboračku si jistě oblíbíte. Na její základ nejprve uvaříme silný kuřecí vývar. Z brambor, bylinek a smetany pak vykouzlíte dokonalou polévku na…
Nikdo z nás si nedovede představit plátek uzeného masa bez přílohové kaše. Jemná hrachová kaše s kroupami, příjemně vonící po bylinkách a česneku, je plná bílkovin a…
Tato polévka je vydatný a výživný pokrm, který kombinuje křehkost čerstvého zelí s výraznou chutí lesních hub a jemnou strukturou cizrny. Jednoduchá příprava a bohatá…
Rajčatový salát s vejcem a majonézou je jednoduchý a osvěžující pokrm, který spojuje šťavnatost čerstvých rajčat s krémovostí majonézy a jemností vařených vajec. Tento…
Žampiony jsou základem pikantní polévky. Je ostrá a voňavá, jen lehce zahuštěná a k tomu doplněná cizrnou. Ta dodá polévce navíc i potřebnou dávku bílkovin. Na talíři ji…
Recept na velmi rychlé těstoviny se smetanovou omáčkou se sýrem, kterou můžeme libovolně obměňovat s pórkem, žampiony, bazalkou nebo jinými bylinkami. Omáčka hotová raz…
Během pečení získá zelenina úžasnou intenzivní chuť, navíc ji připravíme skoro bez práce. Zeleninu stačí očistit, nakrájet a péci potřenou olivovým olejem. Chutná skvěle…
Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…