Staročeské kroupy s kapustou a uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenKapustu očistíme, nakrájíme na proužky a uvaříme ve slané vodě tak, aby zůstala pevná.V pánvi rozehřejeme sádlo a necháme na něm zpěnit jemně nakrájenou cibuli.Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustu očistíme, nakrájíme na proužky a uvaříme ve slané vodě tak, aby zůstala pevná.V pánvi rozehřejeme sádlo a necháme na něm zpěnit jemně nakrájenou cibuli.Přidáme…
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
Tofu obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Díky své neutrální chuti je jeho využití opravdu pestré, ať už v studené, nebo v teplé kuchyni. Vyzkoušejte z něj…
Polévku, jejíž nutriční hodnotu zvýšíte využitím tofu v zavářkových knedlíčcích, si snadno připravíte podle našeho receptu. Po půlhodině přípravy bude stát na stole a…
Jehněčí maso se u nás připravuje zejména na jaře a v období Velikonoc. Pokud se vám však podaří sehnat pěkný kousek tohoto masa, můžete z něj připravit tento pokrm. Maso…
Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v…
Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou,…
Postup: Naložení masa je základní krok ale bez láku. Pokud je libo tak prošpikovat špekem (nemusí špikovat ten, kdo nemá rád špek). Špekování je vcelku jednoduché.…
Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce…
Hlavu a vnitřnosti z kapra dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byl potopený. Přidáme cibuli pokrájenou na čtvrtky a osolíme. Na másle osmažíme zeleninu a zalijeme vývarem…
Kapří hlavy důkladně očistíme - tj. odstraníme oči, zbavíme je žáber, spaříme vroucí vodou a oškrábeme černotu. Vaříme spolu se zeleninou a kořením cca 1/2 hodiny, aby…
Játra nakrájíme a posypeme paprikou. Vejce rozmícháme s mlékem přidáme mouku, papriku, sůl a 3 lžice nasekané petržele. Játra obalíme v těstíčku a smažíme na oleji. Z…
Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.V hrnci ji osmahneme na lžíci rozehřátého oleje, zalijeme trochou vývaru nebo vody a malou chvilku podusíme…
V hrnci s nepřilnavým dnem rozpustíme máslo a dobře na něm osmažíme strouhanou zeleninu. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme pepř, sůl, kmín a provaříme.Na…
Maso umyjeme, osušíme, odblaníme a rozebereme na "oříšky". Posolíme a opepříme. Ve velkém tlakáči na oleji s máslem orestujeme ze všech stran maso a pak vyndáme ven.Do…
Stehno osolíme, vložíme do Pomalého hrnce, obložíme pokrájenou zeleninou a slaninou, přidáme koření, zakápneme olejem z rajčat a podlijeme vínem a vývarem. Zapneme na…
Nejprve si připravíme "nálev", ve kterém budeme lososa vařit. Do kastrůlku nalijeme vodu půl napůl s bílým vínem, osolíme, vhodíme pár kuliček nového koření, přidáme na…
Vejce uvařit natvrdo, vychladit. Odkrojí se spodní část, vydlabat žloutek. Rajčatům odkrojit větší špičku tak, aby z ní bylo možné udělat klobouček na vajíčku. Žloutky…
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev,celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. V kastrolku rozpustíme sádlo a připravenou…
Do největšího hrnce, co mám doma, vložím uzené koleno a uzené vepřové kosti, zaliju vodou. Používám uzené kosti z krkovice, stojí to pár kaček a vývar z toho je opravdu…
Kroupy propláchneme a necháme stát, pak vaříme asi 30 minut v osolené vodě, až budou měkké. Scedíme a propláchneme studenou vodou.Mrkev a petržel nakrájíme nadrobno,…
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, mrkev, cibuli a pórek na kolečka, zelí na nudličky a vše kromě brambor smícháme. Maso si nakrájíme na malé kousky a na oleji…
Maso nakrájet na větší kousky (3-4 na porci), prudce opéci na sádle či oleji v kastrole vhodném do trouby, přitom okořenit pepřem a divokým kořením, osolit. Maso…
Umyjeme cuketu, škrabkou naškrábeme na tenké plátky a dáme vařit do vroucí, osolené vody dokud cuketa lehce nezměkne. Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme nakrájený…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Přidáno 15. 6. 2024 08:37