Smažená rýže s rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenBalíček rýže dáme vařit do malinko osolené vody. Nevaříme ji však celou dobu, která je zhruba 17 minut, ale tak 12 minut.Nejlépe ve voku rozpálíme olej, přisypeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Balíček rýže dáme vařit do malinko osolené vody. Nevaříme ji však celou dobu, která je zhruba 17 minut, ale tak 12 minut.Nejlépe ve voku rozpálíme olej, přisypeme…
Maso si necháme vcelku, osolíme ho a na plotně ze všech stran opečeme spolu s nakrájenou cibulkou, pak ho přendáme do pekáče, přidáme veškeré koření, zalijeme trochu…
Hovězí plec - špalek svážeme špagátem do tvaru válečku, potřeme plnotučnou hořčicí a polejeme rozpuštěným máslem.Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny…
Zeleninu nastrouháme na jemné nudličky, promícháme s jogurtem, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme na tmavém pečivu.
Pstruha osolit, pokapat citronovou šťávou, posypat bazalkou, dovnitř proložit plátky česneku, obalit v mouce a zasypat trochou bylinek, osmahnout. Když se nám pstruh…
Slepici (měla jsem domácí) vložíme do studené vody, přidáme koření a dáme vařit. V polovině vaření přidáme zeleninu a dovaříme do měkka. Uvařenou polévku scedíme a dáme…
6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a…
Mrkev, petržel a cibuli očistěte. Cibuli nakrájejte najemno.Ve vyšší pánvi rozpalte asi 3 lžíce oleje a cibuli opečte dozlatova. Přidejte namleté maso a nechte ho opéct.…
Špek nakrájíme na větší kousky tvaru „klínu“ a prošpikujeme jimi maso. Vložíme ho do hrnce a posypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou a nahrubo nakrájenou…
Drůbež nakrájíme na tenké plátky, vše osolíme, opepříme – necháme odležet.Na másle osmahneme cibuli, přidáme strouhanou mrkev, petržel a celer, vše chvíli společně…
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na plátky. Vše dáme do pekáče. Naporcovaného králíka osolíme a…
Smícháme vývar, protlak, pepř, oregano, sůl a česnek v misce. Dobře promícháme a dáme stranou.Maso pokrájíme, jemně posolíme a opepříme. Dobře obalíme ve strouhance z…
Vše dáme do hrnce (maso vcelku, zeleninu pokrájenou na větší kusy), zalijeme studenou vodou (jen tak, aby bylo vše ponořené) a dáme vařit na cca 2,5 hodiny. Podáváme…
Očištěnou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Právě tak uzené. Do vody vložíme libeček, pepř, bujón a brambory. Všechnu nakrájenou zeleninu dáme na…
Krkovici naklepeme, posolíme a okořeníme = pepř + garam masala. Osmahneme prudce na sádle z obou stran a dáme stranou. Na výpeku podusíme houby a zeleninu, podléváme…
Hovězí falešnou svíčkovou převážeme motouzem, abychom po uvaření zachovali kulatý tvar masa na řezu. Do hmoždíře dáme lžičku rozmarýnu, tymiánu, hrubozrnné soli, bílého…
Šampiňóny umyjeme, pokrájame, dáme na olej a podusíme, osolíme a okoreníme, vodu odparíme. Kukuricu vhodíme do vriacej vody, povaríme, scedíme. Do misy dáme kukuricu,…
Nejprve si ovaříme brokolici, aby byla téměř měkká, nasekáme jí do mísy, k ní přidáme maso, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli odpočinout.…
Brambory oškrábeme, pokrájíme na hranolky a necháme je asi 20 minut stát ve studené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Z filetů ryb odstraníme kůži a pokrájíme je…
Hovězí maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme na kusy nakrájený celer, mrkev, petržel a chvíli restujeme. Přidáme osolené, opepřené maso a…
Kýtu a slaninu nameleme nebo rozmixujeme, přidáme vejce, koření a housku jemně nastrouhanou, kterou jsme rozmíchali s mlékem. Smícháme. Namočíme si ruce a maso párkrát…
Ve větším hrnci namočíme na hodinu do 600 ml studené vody sušené hřiby. Po hodině uvedeme do varu. Přidáme koření, sůl, mletý pepř a na kostičky nakrájenou zeleninu.Dále…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky, česnek na plátky. Vývar přivedem k varu, vložíme zeleninu, zázvor a po pěti minutách přisypeme čočku a jemně pokrájenou…
Rybu očistíme, zbavíme hlavy, ocasu a ploutví. Vložíme ji na pekáček, osolíme, opepříme a do břišní dutiny vložíme plátek citronu. Obložíme ji plátky másla - z poloviny…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Retro okénko: 5 skvělých zákusků socialistických cukráren. Na tehdejší rakvičky, věnečky či kremrole by se dnes stály fronty
Slavné perníčky z Podkrkonoší. Co spojuje miletínské modlitbičky a Karla Jaromíra Erbena?
Dezerty podle horoskopu: Blíženci milují čokoládovou pěnu, Střelcům nesmí chybět šlehačka a Raci ocení makový koláč