Dušená tarhoňa se sušenými rajčaty a petrželkou

zizala Kuchařka: zizala

4 porce Přílohy 0 názorů

Suroviny

400 g tarhoni
600-800 ml vody
olej
1/2 cibule
sůl, pepř
olej ze sušených naložených rajčat
4-5 naložených sušených rajčat
sekaná čerstvá petrželka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji z naložených rajčat zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme tarhoňu a společně opékáme, dokud tarhoňa nezrůžoví. Čím větší množství kuliček "chytne barvu", tím bude chutnější. V tom okamžiku ji zalijeme vodou, okořeníme a dusíme na mírném plameni doměkka. Trvá to asi 10-15 minut.

  2. Do hotové horké tarhoni vmícháme drobně nakrájená rajčata a nasekanou petrželku.

  3. Takto upravená tarhoňa je překvapivě chutnou přílohou k přírodně upravené rybě nebo drůbeži.

Poznámka

Tuto přílohu dělají u nás v jídelně k tresce na másle. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Dušená tarhoňa se sušenými rajčaty a petrželkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít