Vepřové na rozmarýnu s noky a restovaná zelenina

digiart Kuchař: digiart

Doba přípravy: 45 minut 2 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

500 g vepřového plecka
3 rajčata
5 žampiónů (na plátky)
2 červené papriky
½ malého rajského protlaku
olivový olej
čerstvá petrželka
čerstvý rozmarýn
černý pepř mletý, sůl
1 balení na přípravu halušek
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jednu větší cibulku nakrájíme na kolečka a rozložíme na pekáč, pokapaný olivovým olejem.

  2. Maso mírně na vrchu nakrojíme do mřížky, osolíme, opepříme dle chuti a posypeme na jemno nasekaným čerstvým rozmarýnem, mírně podlijeme.

  3. Pekáček s masem vložíme do trouby a pečeme na 180°C asi 45 minut.

  4. Mezitím do hluboké pánve s olejem /asi 4 lžíce/ nakrájíme zeleninu na kousky, cibulku na jemno a přidáme žampiony na plátky, necháme na mírném ohni podusit, osolíme, opepříme dle chuti.

  5. Až se zelenina podusí, přidáme protlak a nasekanou čerstvou petrželku, řádně promícháme, necháme ještě chvilku dusit, ale pozor, ať se ze zeleniny neudělá kaše !

  6. Z jednoho balení na přípravu halušek uděláme těsto, do vroucí osolené vody vkládáme noky, tvořené pomocí kávové lžičky. Až noky plavou na povrch, jsou uvařené.

  7. Upečené maso nakrájíme na plátky a klademe spolu se zeleninou a noky na talíř, posypeme zbylou sekanou petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 955 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové na rozmarýnu s noky a restovaná zelenina

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové s noky veprove srdce na rozmarynu

Zapomněl/a jsem heslo