

Zeleninová polévka s flíčky
Suroviny
- mrkev
- celer
- petržel
- květák
- pórek
- 1 větší brambor
- mini flíčky
- 1 PL másla
- vývar
- sůl
- zelená petrželka
- šlehačka -nemusí být
Postup přípravy receptu
Zeleninu očistíme, nakrájíme na velmi malé kostičky a osmažíme v hrnci na rozehřátém másle (nepřepálit).
Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme asi 10 minut.
Pak vložíme očištěný, na kostky nakrájený brambor a vaříme do měkka.
Na závěr do polévky vložíme předem uvařené flíčky, najemno nakrájenou zelenou petrželku a dle potřeby dochutíme solí.
Na talíří ozdobíme malým kopečkem šlehačky a kouskem zelené petrželky.
Poznámka od kuchařky
Polévku jsem tentokrát vařila kloučkům, ale je dost sytá, takže s pečivem zasytí i dospělého člověka. My jsme na tyhle zeleninové polévky dost ujetí, protože se dají vařit v mnoha variantách a nikdy se nepřejí.