Pudinková mísa
Recept ještě nebyl hodnocenJednu velkou,nebo dvě menší misky.Na dno rozprostřeme piškoty,které jsme slepili marmeládou.Postříkáme je šťávou nebo rumem,posypeme ořechy a ovocem.Ještě si připravíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Jednu velkou,nebo dvě menší misky.Na dno rozprostřeme piškoty,které jsme slepili marmeládou.Postříkáme je šťávou nebo rumem,posypeme ořechy a ovocem.Ještě si připravíme…
	
			
	
Den předem naložíme švestky do rumu. Druhý den změklé švestky i s rumem rozmixujeme. Je lépe, když mixujeme jen nahrubo a zůstanou nám malé kousky švestek.Piškoty a…
	
			
	
Najprv upečieme korpusy. Do misy rozbijeme 8 vajec, pridáme práškový cukor a miešame 8 minut mixérom. Pred koncom miešania pridáme vodu, olej a ešte dobre vyšľaháme.Múku…
	
			
	
Připravíme si menší půlkulatou nerezovou misku(může být i plastová),2 mikrotenové sáčky a 2 párátka. Kiwi umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Z mléka, cukru a…
	
			
	
Uvaříme kávu, až zchladne, tak v ní namočíme po jednom cukrářské piškoty dáme je do formy. V misce rozmícháme tvaroh s oběma cukry a poté natřeme 1/3 na piškoty . Než…
	
			
	
Rozemlete piskoty smichame s cukrem, skorici a maslem. Vzniklou hmotu nasypeme do dortove formy s pecicim papirem a poradne umackame. Korpus dame peci na 200° na 20…
	
			
	
Červený rybíz na cedníku propláchneme, není nutné ho obírat z větviček, takže ho okapaný můžeme přesypat rovnou do hrnce s cca 200 mililitry vody. Pod poklicí krátce…
	
			
	
Piškoty jednotlivě namočíme v kávě s amarettem a polovinou vyložíme dno misky, ve které chceme tiramisu dělat. Ušleháme šlehačku dotuha a přidáme k rozmíchanému…
	
			
	
Vhodnou formu (já jsem použila rozevírací dortovou) vysteleme potravinovou folií nebo pečícím papírem. Nasypeme vrstvu piškotů tak, aby zakryly dno.Jablka oloupeme a…
	
			
	
Z prosáté mouky, změklého másla, moučkového a vanilkového cukru, limetkové kůry a šťávy, soli a žloutků vypracujeme vláčné těsto a necháme v ledničce 2 hodiny odležet…
	
			
	
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi. Z cesta oddelíme asi…
	
			
	
Dortovou formu vyložíme papírem a na dno vyskládáme vrstvu piškotů. Z pudinku, mléka a dvou lži cukru uvaříme hustý pudink a ten nalijeme na piškoty, přidáme další…
	
			
	
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a program Těsto použijeme pouze pro vypracování těsta, vykynout ho necháme v míse ( - je měkčí, kynutím ještě mírně zřídne…
	
			
	
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kakaem a kypřidlem a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto rovnoměrně…
	
			
	
Rúru predhrejeme na 175 stupňov, plynová stupeň 2. Mäkké maslo, cukor žĺtky nastrúhané orechy , škoricu a štipku soli vymiešame elektrickým šľahačom. Piškóty vložíme do…
	
			
	
Vajíčka rozdělíme na bílek a žloutek. Do žloutků přidáme cukr a ručně mícháme do pěny. Z bílků uděláme sníh a přidáme do hotových žloutků s cukrem. Přisypeme mouku a…
	
			
	
Domácí pralinky vám dají trochu zabrat při přípravě, ale výsledek může jako dáreček potěšit vaše blízké. Stačí pralinky poskládat do ozdobné krabičky nebo průhledného…
	
			
	
Uvaříme kávu, přidáme likér, rum a cukr a necháme mírně zchladnout. Mísu vyložíme potravinářskou folií a do ní skládáme oblou stranou dolů piškoty namočené v kávě tak,…
	
			
	
Nepečené dezerty se těší velké oblibě, díky své snadné přípravě. Pokud hledáte dort, který potěší vaše blízké, vsaďte na kávovou Charlottu, které se skládá s piškotů…
	
			
	
Šarlota je zajímavý dezert, kdy jeho vršek tvoří roláda nakrájená na plátky, pod kterými se skrývá lahodný šlehačkový krém. Nugátová Šarlota má příjemně sladkou, lehce…
	
			
	
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, teplou (ne vařící) kávu a pro výraznější kávovou chuť ji můžeme použít i částečně s lógrem. Vše promícháme, přisypeme…
	
			
	
Není nic lepšího, než si po svátečním obědě dát malý pohárek s ovocem a piškoty. Složení nemusí být nijak náročné, stačí mít doma pár základních surovin a sladká tečka…
	
			
	
Konec léta bývá ve znamení ostružin a kromě pečených moučníků a taktéž různých zmrzlin a nanuků z nich můžete rodině připravit i osvěžující poháry dozdobené oslazenou…
	
			
	
Tento tradiční závin, plněný šťavnatými plody a zabalený v křehkém listovém těstě, je ideální pro každou příležitost. Ať už ho podáváte na rodinné oslavě, nebo si ho…