Piškotovo-kávové krémové řezy

Suroviny

Krém:
220 g dětských piškotů
cca 2 dl černé kávy ,,turek"
80 g mletých vlašských ořechů
200 g změklého másla
160 g moučkového cukru
6 lžic rumu
Těsto:
5 vajec
160 g cukru krupice
130 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1,5 lžíce kakaa
5 lžic horké vody
2 lžíce oleje
pečící papír
Dozdobení dle chuti:
vlašská jádra, čokoládové ozdoby...

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kakaem a kypřidlem a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Vyzkoušíme špejlí nebo prstem, těsto by mělo pružit. Po vychladnutí nakrájíme na stejně široké pruhy, které pak budeme potřené skládat na sebe. Pruhy můžeme (nemusíme) pokapat rumem nebo kávovým likérem.

  2. Krém: Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Rozdrcené piškoty zalijeme vychladlou hotovou kávou i s částí lógru a rumem do potřebné, středně tuhé krémové konzistence, vmícháme ořechy. Máslový krém pak smícháme s piškotovou směsí.

  3. Pokrájené pásy potřeme krémem, pokud nejdou od papíru odlepit, podkrojíme je nožem. Natřené pásy piškotu skládáme na sebe, pak potřeme i po obvodu. Trochu krému můžeme ponechat na dozdobení řezu.

  4. Zbylý krém dáme do cukrářského sáčku. Z krému vytvoříme hromádky, do kterých můžeme napíchat ořechy, čokoládové ozdoby apod. nebo můžeme řez jen posypat ořechy, kakaem, pocákat čokoládou. Fantazii se meze nekladou.

  5. Před podáváním necháme proležet, nejlépe přes noc.

Komentáře k receptu Piškotovo-kávové krémové řezy

K receptu nejsou žádné komentáře.