Pórkovo-sýrové suflé
Recept ještě nebyl hodnocenFrancouzské suflé můžeme připravit nasladko i naslano. Základem je bešamel, do kterého přidáme tvrdý sýr, pórek a šalvěj. Díky sněhu z bílků je suflé krásně nadýchané a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Francouzské suflé můžeme připravit nasladko i naslano. Základem je bešamel, do kterého přidáme tvrdý sýr, pórek a šalvěj. Díky sněhu z bílků je suflé krásně nadýchané a…
Vydatná bramborová polévka na jejíž přípravu stačí běžně dostupné základní suroviny, je jako stvořená pro sychravé večery. Krásně zahřeje, provoní byt a dokonale zasytí.…
Pokud máte chuť na luxusní pečeni z vepřového bůčku, postupujte podle našeho receptu. Výsledkem přípravy bude šťavnatý, propečený a chutný kus masa. Doplňte ho dobrou…
Křehké rybí maso, vůně zeleniny a křupavé krutonky okouzlí vaše strávníky nejen na Vánoce. Avšak právě na ty nesmí rybí polévka na svátečním stole chybět. Její příprava…
Netradiční těstoviny z kaštanové mouky ve tvaru oušek podáváme s chuťově zajímavou směsí jedlých kaštanů, pórku, cukety a salátových listů. Lahodné italské jídlo…
Patříte-li k milovníkům polévek, máme pro vás tip na vydatnou zeleninovou polévku s vaječnou jíškou. Tuto jíšku připravíte snadno, polévku hezky zahustí a poslouží jako…
Lahodná smetanová pórková polévka je doplněná osmaženou houstičkou a uzeným lososem. Krásně voňavou a hezky ozdobenou polévku můžete klidně servírovat jako jeden z chodů…
Hrnec horké polévky přijde v chladných zimních dnech vždycky vhod. Zeleninová polévka s bílými fazolemi, je plná vlákniny, spolehlivě zahřeje a příjemně zasytí. Pusťte…
Milovníky aromatických olomouckých tvarůžků zajisté potěší tento recept na jednohubky s pomazánkou z tohoto nízkotučného sýru. Připravit je můžete k jakékoliv…
Ve vyváženém jídelníčku nesmí chybět dostatek vlákniny, která je obsažená v luštěninách. Čočka má spoustu benefitů pro naše zdraví. Připravit z ní můžete připravit…
Zeleninu nakrájejte na větší kusy, zalijte vývarem, osolte, okořeňte a vařte asi 15 minut. Pokud je zelenina měkká, tak polévku odstavte.Polévku rozmixujte tyčovým…
Konzervovaný tuňák je ideální pro přípravu rychlých jídel. Skvěle se hodí i do těstovinového salátu jako zdroj bílkovin. Kromě tuňáka přidáme i rajčata, kukuřici a pórek…
Jednoduché a rychlé jídlo připravíme na pánvi z hub a zeleniny. Žampiony a hlívu ústřičnou můžeme případně nahradit lesními houbami. Pokrm láká k ochutnání pěknými…
Tataráček z pečeného masa a zeleniny můžete podávat jako studenou večeři či svačinu. Na jeho přípravu využijete zbylé pečené maso i vařená vejce. Tataráček chutná skvěle…
Šťavnaté kousky vepřového masa restované spolu s anglickou slaninou, dušené s pórkem a hlívou vám jistě zachutnají. Pórek a hlíva maso skvěle doplňují. Maso podáváme…
V tomto pokrmu si vychutnáme lahodné spojení medu, mandlí a sójové omáčky. Sladkou chuť můžeme vyvážit trochou chilli. Směs kuřecího masa a zeleniny nejlépe chutná s…
Tento pokrm z vepřového masa jistě zaujme milovníky ostrých chutí. Směs masa a zeleniny ochucená chilli a čerstvým zázvorem vás pořádně zahřeje. Navíc je jídlo do půl…
Připravte si během chvilky výbornou svačinu nebo lehkou večeři. Základem je klasický italský chléb ciabatta, který naplníte pestrou směsí, ve které nechybí ani olivy.…
Plněné žampiony mohou být rychlou večeří nebo pohoštěním pro přátele. Připravit je zvládnou i začátečníci a náplň můžete zvolit podle chuti nebo podle momentálního stavu…
Kuřecí stehna můžete připravit na mnoho způsobů. Vařená kuřecí stehna s pórkovou omáčkou budou vděčným obědem. Příprava není nijak složitá a zaručeně si na nich…
Rybí filé se těší oblibě pro svou snadnou a rozmanitou přípravu. Kousky filé zapečené s rajčaty a pórkem, zalité smetanovo-nivovou omáčkou a podávané s celerovou kaší,…
Jednoduché a dobré jídlo inspirované vietnamskou kuchyní připravíme během chvilky. Kromě kuřecího masa do něj přidáme i pestrou směs zeleniny. Směs podáváme s širokými…
Lehká a lahodná pomazánka je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu. Jemná chuť kuřecího masa se dokonale doplňuje s pikantním aroma pórku a skvěle se hodí na…
Na másle s olejem osmažíme na kolečka pokrájený pórek, hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapíkatý celer. (Přidat pro obměnu můžeme i kousek květáku či…